Inloggen
KOOPHANDEL - ID 3506


Kroniekberichten

Datum 22 juli 1884
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Ten overstaan van Mr. R.IJ. Muller, notaris te Groningen, zal op maandag de 21e juli 1884, des avonds te 6 uur, in het huis De Beurs aan de Vischmarkt te Groningen publiek worden verkocht het Engelse barkschip EVE, met opgoed en toebehoren, gevoerd door kapt. William Cunningham, groot 200 register tons, geclassificeerd bij Lloyds A.1 tot maart 1886. Inmiddels uit de hand te koop.
Inlichtingen te bekomen bij de heer P.J. Vos, scheepsmakelaar te Groningen, de kapitein aan boord en ten kantore van de notaris. (opm: verkocht en verdoopt in KOOPHANDEL)

Afbeelding
Datum 31 januari 1885
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

St. Ubes, 23 januari. Het schip KOOPHANDEL, kapt. Haddeman, is hier in ballast op de 14e januari van Groningen lek aangekomen. Nadat het schip had gelost is het op de bank gezet, om het vlak te onderzoeken, men slaagde er echter niet in om het lek te vinden. Toen het weer vlot was bleef de lekkage aanhouden, 10 inches in de twaalf uur, terwijl het slechts 20 ton ballast in had. Bij het volgend springtij zal het schip opnieuw op de baar worden gezet, om de kiel te onderzoeken daar de kapitein denkt, dat er een nagel is losgeraakt; de lekkage is alleen in het voorschip.

Afbeelding
Datum 04 maart 1885
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant

St. Ubes. Het Nederlandse schip KOOPHANDEL heeft men weer op de bank gezet en toen is het lek gevonden. Er waren vier koperen bouten in de steven nabij de kiel beschadigd, die door nieuwe vervangen zijn en voor zover nodig was alles overgekalfaat. Nadat de lading weer ingenomen was, hebben de experts opnieuw een onderzoek ingesteld en bevonden dat het schip toen slechts twee duim water per uur maakte. De gezagvoerder rapporteert verder, dat sedert de vorige dag om 16.00 uur het schip slechts ¼ “ water per uur maakte. De reis werd toen voortgezet om verder bij te laden.

Afbeelding
Datum 22 mei 1888
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 21 mei. Volgens bij de reder ontvangen bericht is het Nederlandse schip KOOPHANDEL, kapt. Haddemar, de 19e dezer te St. Petersburg aangekomen. Alles wel.

Afbeelding