Inloggen
JOHANNA - ID 3248


Kroniekberichten

Datum 06 mei 1884
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant

Het Nederlandse schip JOHANNA, kapt. Visser, van Nieuwediep naar Borga, lag 1 dezer wegens tegenwind en stroom bij Elseneur geankerd.

Afbeelding
Datum 25 november 1888
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 24 november. Het schip JOHANNA, kapt. Visser, van Sundsvall naar Nieuwediep, is zwaar lek en met verlies van deklast te Cuxhaven binnengelopen.

Afbeelding
Datum 27 november 1888
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 24 november. Het schip JOHANNA, kapt. T.J. Visser, van Sundsvall naar Nieuwe Diep, is zwaar lek en met verlies van deklast te Cuxhaven binnengelopen. Het had acht voet water in het ruim.

Afbeelding
Datum 07 februari 1889
Krant HND - Het Nieuws van den Dag
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Scheepsverkoop. J.J.L. Bruinier, J.F.L. Meijjes, A. Vinke en G.J. Smit, makelaars, presenteren als lasthebbers van hunne principalen, ten overstaan van de notaris A.D.J.T. Meijjes, op maandag 4 maart 1889, om 3 uur precies, in het lokaal De Brakke Grond in de Nes te Amsterdam, bij opbod en afslag te verkopen het extra ordinair, welbezeild, gekoperd barkschip JOHANNA, laatst gevoerd door kapt. J.T. Visser. Volgens Nederlandse meetbrief gemeten op netto 1805,28 kub. meter of 637,26 register tonnen, en zulks met al deszelfs rondhouden, opstaand en lopend want, zeilen, ankers, kettingen, touwen en verdere gereedschappen, volgens gedrukte biljetten met inventaris. Het schip ligt thans aan de werf De Lastdrager te Nieuwediep en is te zien op vertoon van een fiat, af te geven door een der genoemde makelaars. Het schip is inmiddels uit de hand te koop. Nadere informatiƫn geven genoemde makelaars of de cargadoors Bruinier & Co. (opm: zie ZC 170389)

Afbeelding
Datum 06 maart 1889
Krant HND - Het Nieuws van den Dag
Type bericht Verkoop schepen

Veiling van schepen op maandag 4 maart te 3 uren in De Brakke Grond te Amsterdam: het barkschip JOHANNA, groot 637,26 tonnen, met kettingen, touwen, enz: NLG 5000, in slag NLG 100. Koper: A. Vinke.

Afbeelding
Datum 17 maart 1889
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant

Door de heren C. Constant & Co. is dezer dagen weder aangekocht een Nederlands barkschip, de naam JOHANNA voerende, met bestemming om als vorige te Burgervlotbrug te worden gesloopt. (opm: zie HND 070289)

Afbeelding