Inloggen
HOLLANDIA - ID 2875


Kroniekberichten

Datum 05 april 1901
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Terschelling, 3 april. De Ned. schoener HOLLANDIA, kapt. A. Koopman, van Hamburg met ijzer naar Amsterdam bestemd, is hedenmiddag met averij alhier in de haven gekomen.

NRC 060401
Queenstown, 4 april. Het Noorse barkschip NOACH VI, van Gefle naar de Tafelbaai, liep hier lek en met beschadigde pompen binnen.

Afbeelding
Datum 14 oktober 1903
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Cuxhafen, 12 oktober. De Groninger gaffelschoener HOLLANDIA, kapt. A. Koopman, van Norrköping naar Delfzijl, is gisteravond met verlies van ankers en kettingen alhier binnengelopen.

Afbeelding
Datum 18 maart 1907
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

Delfzijl 18 maart. Zaterdagmiddag 16 dezer is door de deurwaarder Meesenbroek te Groningen beslag gelegd op de Nederlandse schoener HOLLANDIA, kapt. Smit, eigenaar T. Koopman te Meppel.

Afbeelding
Datum 21 mei 1907
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Executoriale verkoop van een schip
Donderdag 20 juni 1907 des avonds te 8 uur zal in Het Huis de Beurs van de heer J. Wilphorst aan de Vischmarkt te Groningen, krachtens rechterlijk bevel publiek worden verkocht het in het Koninkrijk der Nederlanden thuisbehorend, in 1898 te Zwartsluis volbouwd, stalen gaffelschoenerschip genaamd HOLLANDIA, groot volgens meetbrief bruto 325.61 m³, met volledige inventaris aan boord aanwezig, benevens al het staand en lopend want. Thans liggend te Delfzijl, in beslaggenomen ten laste van T. Koopman. Aanvaarding en betaling binnen 8 dagen na de toeslag.
J. Offerhuis Wzn, notaris, Marktstraat 17, Groningen.

Afbeelding
Datum 25 november 1911
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Groningen, 25 november. Na bij de gisteren gehouden gerechtelijke verkoping van de HOLLANDIA is dit overdekt ijzeren schoenerschip verkocht voor NLG 5.600.

Afbeelding
Datum 30 november 1911
Krant RN - Rotterdamsch Nieuwsblad
Type bericht Verkoop schepen

Delfzijl, 28 november. De in 1908 van ijzer gebouwde 2-mast gaffelschoener HOLLANDIA, thuis behorende te Meppel, die sedert februari 1907 wegens kwestie in averijzaken alhier gelegen heeft is gerechtelijk verkocht voor plm. NLG 6.000 naar Duitsland, en vertrokken naar een scheepswerf te Groningen ter onderzoek en reparatie.

Afbeelding
Datum 11 januari 1912
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Delfzijl, 10 januari. Heden vertrok van hier via Emden naar Buenos Aires de gaffelschoener HOLLANDIA, kapt. P. Wichert. Dit vaartuig was indertijd het eigendom van de heer J. Koopman, reder te Meppel, doch heeft alhier gedurende vijf jaar onder gerechtelijk beslag in het Dok gelegen, wegens civiel geding over sleeploon. De rechtbank te Groningen stelde genoemde reder in het ongelijk en dit had ten gevolge dat het vaartuig in november jl. in het openbaar gerechtelijk werd verkocht. Het zal nu in Argentinië dienst doen.

Afbeelding