Inloggen
ELISABETH - ID 1984


Kroniekberichten

Datum 06 augustus 1883
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. De notaris J.A. de Wolff te Vlissingen zal op vrijdag 10 augustus 1883, des namiddags drie ure, ten verzoeke van kapt. Otto Färdig, in het koffiehuis De Beurs aldaar, tegen contante betaling, presenteren te verkopen het Russisch brikschip ELISABETH, groot 336 register ton, met de nog aan boord aanwezige inventaris, in de staat waarin het is liggende in de 2de Binnenhaven te Vlissingen.
Informatiën te bekomen bij de genoemde kapitein; de heer H.J.A. Telghuijs, Agent der Assuradeuren te Antwerpen; de heren De Groof en Co., cargadoors te Vlissingen, en bij de genoemde notaris.

Afbeelding
Datum 12 augustus 1883
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Geveilde schepen te Vlissingen op vrijdag 10 augustus: het Russische brikschip ELISABETH, in averij, groot 336 ton: NLG 1.775. Koper Ch. de Groof te Vlissingen.
(opm: zie advertentie NRC 060883)

Afbeelding
Datum 30 mei 1885
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Burnt Island, (geen datum). Het brikschip ELISABETH van Harlingen naar Burntisland met stro, is op Burntisland Beach gestrand. Het kwam zonder schade vlot.

Afbeelding
Datum 26 juli 1885
Krant VC - Vlaardingsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Te Vlissingen kwam deze week van Antwerpen een door de firma De Grooff & Co. aangekochte bark binnen, die wegens schuld 16 maanden in laatstgenoemde haven gehouden was en korte tijd geleden gerechtelijk verkocht werd. Het schip zal de naam LINA dragen. Het is in 1857 in Amerika gebouwd en heeft laatst onder Noorse vlag gevaren.
Bovengenoemde firma is de enige rederij te Vlissingen. Haar behoren de LINA en ERIK, 496 registerton, LUCIE, 456 ton, ELISABETH, 290 ton en MARGERETHA, 120 ton, die meestal geregeld tussen Middelburg en Riga varen.

Afbeelding
Datum 21 maart 1886
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant

Uit Vlissingen wordt ons gemeld, dat drie aldaar thuis behorende schepen, de bark LINA, de brik ELISABETH en de driemast-schoener MARGARETHA, alle van de rederij De Groof & Co aldaar, voor Duitse rekening tamelijk voordelig bevracht zijn met hout (delen) van Riga naar de Weser (Bremen en Geestemünde).

Afbeelding
Datum 12 april 1887
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Hellevoetsluis, 10 april. Het alhier ter rede liggende Nederlandse brikschip ELISABETH, kapt. De Bruijn, van Dordrecht met hooi beladen naar Sunderland bestemd, is gepasseerde nacht totaal verbrand. De equipage wordt aan land gehuisvest. Twee marine-brandspuiten hebben bij het ontdekken van de brand, die in de lading is aangekomen, krachtdadig hulp verleend. De sleepboot GIER heeft mede hulp verleend door het schip op de plaat te slepen. Omstreeks 12 uur nam de brand zodanig in hevigheid toe, dat het niet meer mogelijk was aan boord te blijven. Er is van de inventaris slechts weinig gered.

Afbeelding