Inloggen
UNIE - ID 18090


Kroniekberichten

Datum 12 juli 1821
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 11 juli. Van Vlissingen wordt van den 7 gemeld:
Het schip WILLEM DE EERSTE, kapt. B. de la Haije (opm: de schipper van deze sloep, thuishaven Oostende, was toen 82 jaar!), van Kadix (opm: Cadiz) naar Antwerpen gedestineerd, is van zijn quarantaine ontslagen en de Schelde opgezeild.
Ook zijn, sedert den 4 dezer, van Antwerpen de Schelde afgekomen de schepen de VROUW CLARA GEZINA, kapt. E.J. Dik, naar de Marennes; de VRIENDSCHAP, B.A. Smith, naar St. Andero; de VROUW LUPPINA, E.H. Mulder, naar … ; NEPTUNIS, W.M. Cramer, naar Noirmoutier, en
van den 1 tot den 7, voor Antwerpen bestemd, alhier ter rede gekomen de VROUW MARGARETHA, H.J. Veen; LOUISA WILHELMINA, J. Lofgreen (opm: brik, thuishaven Gent, kapt. Jan Gaspar Lovgreen); de VROUW JACOBA, J.J. Rink; de COLETTE CHARLOTTE (opm: galjas COLETTE ET CHARLOTTE), F.A. Claeijs, en de MARIA, J. Logreen (opm: J.C. Lovgreen), van Liverpool; THETIS, J. Osterblad, van Carlsberg; de GOEDE HOOP, H.U. de Groot, van de Marennes; de TWEE GEZUSTERS, J.H. Zinger, van Liverpool; LOUISE, J. le Bas, van IJerseij; de VERWACHTING (opm: brik, thuishaven Oostende), P. Maass, van Liverpool; de ONDERNEMING, J. Veerman, van Havre-de-Grace; de TWEE GEZUSTERS, J.A. Balleer, van Dantzig (opm: Gdansk); de TWEE GEBROEDERS, H.T. Hut, van Noirmoutier; de ZEELUST, J.C. Lukas, van Petersburg; de TWEE GEBROEDERS, C.J. van der Heide, van de Marennes; de UNION, W. Robinson, van Londen; de VRIENDSCHAP, J.H. Schipper, van de Marennes; de DRIE GEBROEDERS, J.J. Jorie, van Havre-de-Grace; CONCORDIA, H.J. Nagel, van Liverpool; de VIJF GEBROEDERS, D. Steur, van de Havana; de TWEE GEBROEDERS, S.B. Bakker, van Oleron; de VROUW ANNAGINA (opm: VROUW ANNEGINA), R.W. Huisman, van Liverpool; GEZINA CHARLOTTE, G. van Veen, van Noirmoutier; HORA, A.H. Romker, van Bordeaux; WILLEM, J.S. Okkes, van Liverpool; de HARMONIE, B.J. Wijgers, van Noirmoutier, en de VREDE, J.J. Greeven, van St. Martin.

Afbeelding
Datum 06 oktober 1821
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 5 oktober. Van Vlissingen wordt van den 2 dezer gemeld:
Zaterdag (opm: 30 september) is naar zee gezeild Zijner Brittannische Majesteits kotter de WOODLARK,
en zijn, sedert onze laatste, van Antwerpen de Schelde afgekomen en naar zee gezeild de schepen MARIA SOPHIA, kapt. R.D. Lovius, naar Hamburg; de DUKE OF KENT, J. Featherstone, naar Newcastle; THERESIA JOSEPHINA, L.J. Lucas, naar Petersburg; de GOEDE VERWACHTING, P. Maass, naar Gotenburg (opm: deze brik VERWACHTING, thuishaven Oostende, verging tijdens deze reis; de scheepsramp is in de gelezen kranten niet teruggevonden); ANNA CATHARINA, J. Heitman, naar Krageroe,
en, voor Antwerpen bestemd, alhier ter rede gekomen MATHILDA, S. Whiley, van Londen; MARGARETH, B. Smith, van Boston; DUNDAS, P. le Geijt, van Jerseij; de EENDRAGT, G.A. Nieuwveen, van Hamburg; CLARA MARGARETHA, P.D. Dik, en de FANCEY, T. Cubitt, van Liverpool; de MARIE, J. Sugden, van Batavia; de MARIA, J. Lovgreen, en LOUISE WILHELMINE, J. Lovgreen, van Liverpool; de VROUW ENGELINA, H.T. de Jongh, van Noirmoutier; de DOVE, B.J. Pierce, van Monte-Video; de FALCON, T. Paine, en de ISIS, J. Woodburg, van de Havana; JEANNETTE JOSEPHINE, B. Ellies, van Port-au-Prince; de drie laatste moeten quarantaine houden; COMMERCIAL PACKET, T.N. Collins, van Londen; de VROUW JANE (opm: smak VROUW JANNA), A.H. Breeland, van Bordeaux; de JONGE SIJBRANT, R.F. Mellema, van Bilbao, de WILLIAM, N. Pierre, van de Havana; de laatste moet quarantaine houden. Nog is alhier ter rede gekomen NEPTHUNES, C. van der Mussele, naar Bilbao gedestineerd.

Afbeelding