Inloggen
ZEEMANSHOOP - ID 17913


Kroniekberichten

Datum 27 november 1879
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant

Van de equipage van het te Nieuwediep binnengekomen schip ZEEMANSHOOP moeten twee man overboord geslagen en verdronken zijn. (opm: zie NRC 291179)

Afbeelding
Datum 29 november 1879
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Volgens rapport van kapt. Smid, voerende het schip ZEEMANSHOOP, van Lovisa te Nieuwediep binnen, was hij de 1e dezer op 59°18’ NB 21°36’ OL door een zware zee belopen, waardoor het voorschip belangrijk neerzette en vier man, die bezig aan de kluiver waren, overboord werden geworpen. Toen het schip weer rees en het achterschip neerzette, werden twee der schipbreukelingen weer met een tweede zee op het dek geworpen, maar de beide anderen kon men niet redden, hoezeer men nog betrekkelijk lang hun hulpgeschreeuw kon horen.

Afbeelding
Datum 11 februari 1883
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Notaris Hordijk, ter standplaats Helder, zal, op woensdag 21 februari 1883, namiddags 2½ ure, in het lokaal ’t Centrum aldaar, in het openbaar verkopen het Nederlandse barkschip ZEEMANSHOOP, groot 569,29 tonnen, met deszelfs staand en lopend want en verdere inventaris, zoals het ligt in de Binnenhaven te Helder en aldaar te bezichtigen is.
Nadere inlichtingen en notities van de inventaris worden verstrekt ten kantore van genoemde notaris Hordijk, Kanaalweg I.6 en van de makelaar L. W. F. Oudenhoven.

Afbeelding
Datum 23 februari 1883
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Nieuwediep, 21 februari. Heden werd alhier openbaar verkocht de Nederlandse bark ZEEMANSHOOP met staand en lopend want en verdere inventaris. De koper was de heer J.F. Tinkelenberg voor NLG 4.580.

Afbeelding