Inloggen
ORION - ID 17884


Kroniekberichten

Datum 23 juni 1879
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Verkoop bij rechterlijk gezag van het Noorse barkschip genaamd ANEVOCA, liggende in de Westerhaven te Rotterdam, lang volgens meetbrief 45,70 meter, breed 9,04 meter en diep 5,80 meter, en alzo groot bruto 1.674,90 m3 of 591,24 tonnen van 2,83 m3, en netto 1.622,60 m3 of 572,78 tonnen van 2,83 m3, met al deszelfs staand en lopend want, ankers, kettingen, touwen, zeilen en verdere scheepsgereedschappen, ingevolge inventaris, toebehorende aan en gevoerd geweest door schipper S. Lasser.
Ten verzoeke van de handelsvennootschap onder de firma van Gebroeders Kortlandt, scheepsbouwmeesters, gevestigd te Rotterdam, voor het dienstjaar 1878/79 gepatenteerd geweest bij akte sub. No. 2197, voor het lopend dienstjaar aanvraag om patent gedaan, maar nog niet bekomen hebbende, domicilie kiezende ten kantore van de voor haar occuperende procureur mr. Gerardus Combertus Burger, aan de Haringvliet No. 24 te Rotterdam, requirante uit krachte van een vonnis, door de arrondissementrechtbank te Rotterdam, tweede kamer, de acht en twintigste mei 1800 negen en zeventig bij verstek gewezen, behoorlijk geregistreerd ten kantore van de heer ontvanger Treussart van Rappard, in zake van de requirante, als eiseres, tegen voornoemde schipper S. Lasser, als gedaagde, bij welk vonnis deze is veroordeeld om aan de eiseres te betalen de som van negen duizend acht honderd een en dertig gulden, zestien cents, ter zake van door haar in 1878 aan gezegd schip ANEVOCA verricht scheepstimmermanswerk en ten behoeve van hetzelve geleverde materialen, met de interesten en kosten en waarbij dat schip voor het bedrag dezer preferente vordering speciaal is verklaard executabel en daarna arrestante op gezegd schip en toebehoren.
De executante heeft het voorschreven schip en toebehoren ingezet voor een som van twaalf duizend vijf honderd gulden.
De verkoop zal plaats hebben ter terechtzitting van de arrondissementsrechtbank te Rotterdam, Kamer van Vakantie, op woensdag de zestiende juli 1800 negen en zeventig, des voormiddags ten elf uur precies.
De memorie van lasten is gedeponeerd ter griffie van meergemelde rechtbank en afschrift daarvan ligt ter visie ten kantore van voornoemde procureur mr. Gerardus Combertus Burger, bij wie nadere inlichtingen te bekomen zijn.
Mr. G. C. Burger, procureur.
(opm: dit schip is gekocht door de firma Van Veen & Van der Meulen te Nieuwediep en herdoopt in ORION, zie ook AH 190779)

Afbeelding
Datum 19 juli 1879
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Verkoping van schepen. Gerechtelijke verkoop te Rotterdam op woensdag 16 juli: het Noorse barkschip ANEVOCA, groot 590 ton: NLG 16.000. Kopers Van Veen & Van der Meulen te Nieuwediep.

Afbeelding
Datum 07 januari 1888
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Nieuwe Diep, 4 januari. Het Nederlandse barkschip ORION, laatst bevaren door kapt. Sanne, is uit de hand verkocht aan de heer J. Bergersen te Frederikstad.

Afbeelding