Inloggen
VRIENDSCHAP - ID 17878


Kroniekberichten

Datum 30 september 1885
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Publieke verkoop te Heeg. Deurwaarder J.W. Drijfhout te Sneek zal woensdag 7 oktober 1885, ’s namiddags ten 3 uur, in de herberg van H. Visser te Heeg (provincie Friesland), ten verzoeke van de heer A.A. Visser Jr., zeehandelaar enz. aldaar, provisioneel verkopen:
- Een bijzonder sterk gebouwd, snel zeilend, in beste staat verkerend, zeewaardig bunschip, VRIENDSCHAP genaamd, groot netto 86,87 kubieke meter of 30,66 tonnen van 2,83 kubieke meter, gebezigd wordende voor vervoer van paling, zowel binnen- als buitenlands, met een zo compleet mogelijk zijnde inventaris, zomede de bij ’t schip behorende mobilia, koksgereedschappen en andere bij zodanig vaartuig gebruikelijke goederen.
- Een nieuwe legger, voorzien van grote bun tot berging van een grote hoeveelheid vis of paling.
- Een klein bunschip, of kleine buis, groot 9 tonnen, eveneens met volledige inventaris.
- Een schouw en een aanzienlijke hoeveelheid losse goederen, als: nieuwe manden, nieuwe kaar, 10 stuks dito aalbakken, enz.
Een en ander dagelijks ter bezichtiging te Heeg.

Afbeelding
Datum 08 november 1885
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Geveilde schepen te Harlingen de 7e november. Het aakschip VRIENDSCHAP van de eigenaar Visser te Heeg is heden hier geveild. Een vroeger bod van NLG 3.501 werd niet verhoogd en is de verkoop uitgesteld tot woensdag a.s. (opm: 11 november)

Afbeelding
Datum 12 november 1885
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Geveilde schepen te Harlingen op 11 november. De visaak VRIENDSCHAP is heden weer geveild. Bod NLG 3.000. Het werd echter niet verhoogd en de veiling is weer ingehouden.

Afbeelding
Datum 12 januari 1886
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant

Tonningen. Het Nederlandse vissersvaartuig VRIENDSCHAP, hetwelk een lading paling, voor Amsterdam bestemd, had aan boord genomen, trachtte heden, gesleept door de regeringsstoomboot TRITON, in zee te komen, doch was door het vele drijfijs in de Eider bij Tonningen genoodzaakt terug te keren en te Frederikstad binnen te lopen. De scheepvaart op de Eider kan als gesloten beschouwd worden.

Afbeelding
Datum 13 januari 1886
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Tonningen, 10 januari. Het te Heeg te huis behorend vissersvaartuig VRIENDSCHAP, kapt. Visser, dat hier een lading naar Amsterdam bestemde palingen had ingenomen, wilde heden met adsistentie van de regerings-stoomboot TRITON, commandant Brammer, naar zee gaan, maar moest wegens het vele drijfijs op de Eider binnen Tonningen weder terugkeren en is te Friedrichstadt aangekomen. Door het vele drijfijs kan de scheepvaart op de Eider als gesloten worden beschouwd. (opm: waarschijnlijk een bunschip)

Afbeelding