Inloggen
TWEE GEZUSTERS - ID 17796


Kroniekberichten

Datum 22 juni 1907
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Cuxhaven, 20 juni. De met cokes van Herne naar Denemarken bestemde tjalk TWEE GEZUSTERS, schipper Veenma, is gisteren op het Watt tussen het Neuwerk en de duinen gestrand. Beide ankers en de boot zijn verloren gegaan. Het roer is beschadigd en het schip staat vol water.

Afbeelding
Datum 25 juni 1907
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Cuxhaven, 22 juni. De eergisteren op de Grote Robbenplaat vastgevaren tjalk TWEE GEZUSTERS zit nu oostelijk van het eiland Neuwerk in de nabijheid van het Eitzenloch. De bemanning heeft getracht met de boot het schip te verlaten, doch moest weer op de tjalk terugkeren omdat de boot door de golven was stukgeslagen. Daarop dreef het schip naar de plaats waar het thans zit. Meerdere vertegenwoordigers van assuradeuren waren ter plaatse om over de toestand van het schip, dat nog niet geheel als verloren wordt beschouwd, te beraadslagen. In ieder geval zal de lading cokes ter plaatse gelost worden.

Afbeelding
Datum 16 maart 1914
Krant NNO - Nieuwsblad van het Noorden
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Delfzijl, 16 maart. De schepen RES NOVA, kapt. Zijlstra, DRIE GEBROEDERS, kapt. Woldhuis, ATJE, kapt. Havinga en TWEE GEZUSTERS, kapt. Veenma, gesleept door de sleepboot VOORUIT, geraakten door het vastlopen van de sleepboot bij het Duitse wachtschip bij Ditzum onklaar en kwamen met elkaar in aanvaring, waardoor alle schepen belangrijke averij beliepen; ze zullen hier eerst moeten repareren, alvorens hun reis naar Holtenau te kunnen voortzetten.

Afbeelding
Datum 17 maart 1914
Krant NNO - Nieuwsblad van het Noorden
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Delfzijl, 17 maart. Gisteren zijn de heren assuradeuren van Groningen en Wildervank alhier geweest, om de bekomen averij, van de schepen DRIE GEBROEDERS, kapt. Woldhuis, RES NOVA, kapt. Zijlstra, ATJE, kapt. Havinga en TWEE GEZUSTERS, kapt. Veenma, op te nemen. Het werd noodzakelijk geacht, alhier eerst te repareren, alvorens de reis naar Holtenau te ondernemen.

Afbeelding