Inloggen
FLEVO VI - ID 17736


Kroniekberichten

Datum 04 juli 1919
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 3 juli. Volgens mededeling van de rederij kan het bericht aangaande de stranding van de vrachtloggers FLEVO I en FLEVO II geen betrekking hebben op eerstgenoemd schip, daar dit binnendoor van hier naar Antwerpen is vertrokken. De FLEVO II, FLEVO III en FLEVO VI zijn de 28e juni, de FLEVO VIII de 1e dezer van hier naar Yarmouth vertrokken.

Afbeelding
Datum 06 juli 1919
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Great Yarmouth, 2 juli. De zeilloggers FLEVO II en FLEVO VI (niet IX, zoals gemeld), werden vlot gebracht resp. door de sleepboten YARE en GEORGE JENSON en alhier in de haven gesleept.

Afbeelding
Datum 06 december 1919
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Uitspraak Raad voor de Scheepvaart (bijvoegsel Staatscourant)

Raad voor de Scheepvaart. De Raad voor de Scheepvaart heeft heden uitspraak gedaan: Betreffende het aan de grond lopen van het zeilschip FLEVO VI.
De Raad is van oordeel, dat de vrachtlogger FLEVO VI door de stroom om de noord is verdaagd en zodoende aan de grond gelopen. De schipper heeft niet de nodige maatregelen genomen om de stranding te voorkomen. Toen hij zag, dat hij benoorden de boei kwam, waarbinnen hij wist te moeten blijven, had hij niet zijn koers mogen behouden en zonder te loden doorvaren in de hoop dat hij wel over de ondiepten heen zou komen. Wanneer hij zeilende niet in de juiste koers kon blijven of daarop terugkomen, had hij ten anker moeten gaan en gunstiger omstandigheden afwachten om de haven te bereiken.
Wegens deze nalatigheid straft de Raad, in aanmerking nemende dat deze schipper aan het begin van zijn loopbaan staat en nog niet de nodige ervaring heeft, hem door het uitspreken van een berisping.

Afbeelding