Inloggen
DRIE AURELIA'S (DE) - ID 17714


Kroniekberichten

Datum 14 februari 1848
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 12 februari. Het schip DRIE AURELIA’S, kapt. Evertsz, van hier te Triëst aangekomen, heeft volgens brief van de kapitein de puttingijzers gebroken, de fokkemast beschadigd, rusten, stutten benevens de verschansing aan stuurboordzijde verloren en meer andere belangrijke schade bekomen. Het schip was in 28 dagen tot op 10 mijl van Triëst geweest, doch toen teruggestormd.

Afbeelding
Datum 16 juli 1850
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant

De Staats-Courant deelt uit Smyrna (opm: Izmir) d.d. 27 juni mede: de Nederlandse kof WUBBINA, kapt. Fijn, is de 9e dezer alhier uit Salonica en Amsterdam aangekomen met een gedeelte zijner lading. Dit schip zoekt bevracht te worden, doch dit geschiedt tegenwoordig zeldzaam. Men verwacht alhier de DRIE AURELIA’S (opm: kof) van Amsterdam en Marseille.

Afbeelding
Datum 08 november 1856
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 7 november. Onder dagtekening van de 21e oktober j.l. wordt door Zijner Majesteits consul te Smyrna (opm: Izmir) bericht, dat ten gevolge der hoge prijzen, welke dit jaar voor de gedroogde vruchten zijn besteed, de afzendingen van dit artikel naar Nederland enigszins zijn belemmerd geworden. Nochtans genoten de Nederlandse schepen voor bevrachting de voorkeur boven andere, en zulks kan grotendeels daaraan worden toegeschreven, dat er veel nieuwgebouwde Nederlandse vaartuigen in plaats van hoekers en koffen in de Levant komen. Sedert de 23e september j.l. vertrokken uit Smyrna (opm: Izmir) het Nederlandse kofschip de DRIE AURELIA’S, kapt. G. Everts, met akerdoppen (opm: eikeldoppen) naar Cork of Falmouth, de schoener OCEAAN, kapt. G. van der Duffelen, naar Vlaardingen met vruchten, palmhout en wol, de schoener BACKERSHAGEN, kapt. J. Hakker, naar Havre via Tchesme met vruchten, de hoeker FORTUNA, kapt. W. Noordhoek, naar Havre met vruchten, en de schoener BERNARDUS, kapt. H. Puncke, naar Amsterdam met vruchten en wol.

Afbeelding
Datum 02 september 1859
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Beaumaris, 30 augustus. Het Nederlandse schip DRIE AURELIA’S, kapt. Okkes, van Liverpool naar Riga, is alhier met gebroken boegspriet en verlies van zeilen binnengelopen.

Afbeelding
Datum 28 januari 1860
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Bilbao, …januari. Het Nederlandse schip DRIE AURELIA’S, kapt. Okkes, met hout van Riga komende, is alhier gestrand en totaal verbrijzeld; het volk is gered.

Afbeelding