Inloggen
VROUW ALIDA - ID 17586


Kroniekberichten

Datum 05 mei 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Harlingen, 2 mei. Den 30 april is alhier binnengekomen het tjalkschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Joachem Oltmans, ledigscheeps van Amsterdam om alhier te laden, het kofschip de VROUW LUBBEGINA, kapt. Claas H. de Weert, van Witstein met hout, het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, van Christiansand (opm: Kristiansand) met hout, het smakschip de GOEDE INTENTIE, kapt. Taeke J. van der Veer, van Elbing (opm: Elblag) met rogge.
Den 1 mei is binnengelopen het sloepschip die HOFFNUNG, kapt. Willem Knudten, met de equipage van het bij Amrum verongelukte kofschip de JONGE HERMANUS, kapt. C.J. Wolff, van Hull naar Amsterdam gedestineerd geweest (opm: zie RC 070418).
Den 2 dito is uitgezeild het kofschip de GOEDE VERWAGTING, kapt. Jurgen Schuuring, en het smakschip de VROUW HELENA, kapt. Bolwijn, beide met ballast op avontuur, het tjalkschip de VROUW JACOBA, kapt. Erke Joosten, met tabak van Amsterdam naar Hamburg, en het kofschip AUGUSTUS, kapt. Jan J. Jaski, met steen en pannen naar Hamburg.

Afbeelding
Datum 12 juni 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 11 juni. Den 8 dito is van hier uitgezeild het smakschip (opm: tjalk) MARIA SOPHIA, kapt. Rinse D. Lovius, met granen naar Londen, en zijn binnen gekomen het kofschip de VROUW LUBBEGINA, kapt. Claas H. de Weerd, met hout van Droback (opm: Drøbak), het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, met hout van Kragroe (opm: Kragerö), het tjalkschip de TWEE GEZUSTERS, kapt. Hendrik Jurriens Duintjer, met hout van Hamburg, en het kofschip de VROUW ANNEGINA, kapt. Rente Wessels Huisman, met zout van Liverpool.
Den 9 dito zijn uitgezeild het kofschip de VROUW GRIETZINA, kapt. Claas J. de Groot, het smakschip de VROUW REINERA, kapt. B.J. Bondrager, en het tjalkschip de VROUW JELTJE, kapt. Jan H. Lieven, alle drie met ballast op avontuur, en het kofschip EENDRAGT, kapt. Hendrik C. de Jong, met ballast naar Riga.
Den 10 dito zijn binnen gekomen het tjalkschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Pieter J. Carst, met hout van Dantzig (opm: Gdansk) en het tjalkschip de JONGE SIEBRAND, kapt. A. Hasewinkel, met zout en rum van Liverpool.

Afbeelding
Datum 14 juli 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 13 juli. Den 9 dezer zijn alhier binnen gekomen het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Hulst, het kofschip ALIDA CLASINA, kapt. Egbert L. Tiktak, het kofschip ANNA EN CATHARINA, kapt. Broer L. de Vries, het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, en het smakschip de VROUW HELENA, kapt. Joseph Bolwijn, allen met hout van Noorwegen.
Den 10 dito zijn alhier binnen gekomen het smakschip de JONGE HERMANUS, kapt. Lolke A. Pranger, ledig van Grouw, het tjalkschip de VROUW WICHERDINA, kapt. Egbert A. Oldenburger, het tjalkschip de JONGE WOPKE BROUWER, kapt. H. Wessels, het smakschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.W. Overmeer, allen met hout van Noorwegen, en het tjalkschip HELENA CHRISTINA, kapt. H.J. Busker, ledig van Amsterdam, en is uitgezeild het kofschip de VROUW BIBIANA, kapt. Israel H. Uiling, met ballast naar Noorwegen.
Den 11 dito zijn alhier binnengekomen het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. Harmanus Slehuis, het smakschip de JONGE THEODOOR, kapt. Hemme de Jonge, en het tjalkschip de VROUW MARGARETHA, kapt. A.H. Stuur, allen met hout van Noorwegen, en zijn uitgezeild het kofschip MERCURIUS, kapt. B. van den Oever, met granen naar Londen, en het smakschip de GOEDE INTENTIE, kapt. T.J. van der Veer, met ballast naar de Oostzee.
Den 12 dezer is van hier uitgezeild het kofschip NEPTHUNUS, kapt. Harmanus Harmens, met granen, schors en kaas naar Hull.

Afbeelding
Datum 24 juli 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 23 juli. Den 17 juli is van hier uitgezeild het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, met ballast naar Noorwegen.
Den 18 dito is alhier binnengekomen het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuuring, met hout van Nerva (opm: Narva, Estland) en zijn van hier uitgezeild het kofschip CONCORDIA, kapt. Jan C. Nap, met haver naar Liverpool, het kofschip CATHARINA, kapt. Daniel Tobbens, het smakschip de VROUW HELENA, kapt. Joseph Bolwijn en het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Stuit, alle drie met ballast naar Noorwegen, het tjalkschip MARIA SOPHIA, kapt. R.D. Lovius, met haver naar Londen, en het smakschip de JONGE HERMANUS, kapt. Lolke A. Pranger, met haver naar Newcastle.
Den 19 dito is alhier binnen gekomen het smakschip de WAAKZAAMHEID, kapt. Coert W. Stuit, en het smakschip de HERSTELLING, kapt. Hendrik Jansen, beide met hout van Noorwegen en zijn van hier uitgezeild het smakschip de VRIENDSCHAP, kapt. Klaas J. de Boer, en het smakschip de JONGE DANIEL, kapt. H.J. Oortjes, beide met ballast naar Noorwegen.
Den 20 dito is van hier uitgezeild het smakschip de VROUW ANNA, kapt. Roelof H. Pot, met schors, tarwe en haver naar Hull.
Den 21 dito is alhier binnen gelopen het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Hijlke W. Overmeer, met ballast van Hull, en is van hier uitgezeild het kofschip de ANNA EN CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. Harmanus Slehuis, het kofschip ALIDA EN CLASINA, kapt. Egbert L. Tiktak, en het tjalkschip de VROUW JELTJE, kapt. Jan H. Zeven, allen met ballast naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 14 augustus 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 13 augustus. Den 6 augustus is alhier binnen gekomen het tjalkschip de DRIE GEBROEDERS, kapt. Onne G. Jacobs, met hout van Oostrisoer.
Den 7 dito zijn alhier binnen gekomen het smakschip de VROUW MARTHA, kapt. Dirk C. de Groot, het smakschip de VROUW ANNA, kapt. Albert A. Smit, en het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, alle drie met hout van Noorwegen, het smakschip de JONGE EVERHARDUS, kapt. Antonij Steffens, met zout van Liverpool, het smakschip de VRIENDSCHAP, kapt. Jan H. Sterenburg, met hout van Dantzig (opm: Gdansk), het tjalkschip de JONGE THOMAS, kapt. W.C. Schoon, met hout, pek en teer van Lübeck, het tjalkschip de VROUW GRIETHA, kapt. Evert Ahlen, met potaarde van Witmund, het tjalkschip de EENDRAGT, kapt. Hendrik H. de Boer, en het tjalkschip IDA CORNELIA, kapt. Geert C. Broekema, beide ledig van Sneek, en zijn uitgezeild het smakschip de VIJF GEZUSTERS, kapt. Popke C. de Jong, met schors naar Liverpool.
Den 8 dito zijn alhier binnen gekomen het smakschip de VROUW JAAPKEMA (opm: kof VROUW JAAPKINA), kapt. Wolter J. de Boer en het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Hulst, beide met hout van Noorwegen, en is uitgezeild het kofschip AUGUSTUS, kapt. J.J. Jaski, ledig op avontuur.
Den 9 dito is van hier uitgezeild het tjalkschip de VIJF GEBROEDERS, kapt. Geert Poppes Bakker, met pannen, vloeren en cement naar Hamburg.
Den 10 dito zijn alhier binnen gekomen het kofschip de JUFVROUW BIBIANA, kapt. J.H. Uiling, met hout van Noorwegen, het smakschip de JONGE DANIEL, kapt. H.J. Oortjes, met hout van Noorwegen, en is uitgezeild het kofschip NEPTHUNUS, kapt. Harmanus Harmens, met schors enz. naar Hull.
Den 11 dito is alhier binnen gekomen het smakschip MARTHA HENDRIKA, kapt. Jan H. de Jong, met hout van Noorwegen.
Den 12 dito is alhier binnen gekomen het kofschip de NOORDSTAR, kapt. Jan Strootman, met zout van Liverpool.

Afbeelding
Datum 25 augustus 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 24 augustus. Den 21 dezer zijn alhier binnen gekomen het kofschip JUPITER, kapt. Barend Roelofs van Wijk, met hout van Noorwegen, het tjalkschip de VROUW JACOBA, kapt. J.H. van Veen, en het tjalkschip de JONGE GERRIT, kapt. Geert Broekema, beide met ballast van Londen.
Den 22 dito is van hier uitgezeild het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. Arend Klasen, met ballast naar Nerva (opm: Narva, Estland).
Den 23 dito zijn alhier binnen gekomen het smakschip de WAAKZAAMHEID, kapt. Coert W. Stuit, en het smakschip de VROUW ENGELINA, kapt. E.H. de Groot, beide met hout van Noorwegen, en zijn uitgezeild het tjalkschip de VROUW JACOBA, kapt. J.H. van Veen en het tjalkschip de JONGE GERRIT, kapt. G.J. Broekema, beide ledig naar Groningen, het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, het smakschip MARTHA HENDRIKA, kapt. Jan H. Jonker, en het smakschip de VROUW ANNA, kapt. Albert A. Smith, alle drie met ballast naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 18 september 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 18 september. Den 11 dezer is alhier binnen gekomen het kofschip de JONGE YPEUS, kapt. Harm H. de Weerd, met hennep en koper van St. Petersburg, en is uitgezeild het kofschip NEPTHUNUS, kapt. H. Harmens, met granen naar Hull.
Den 13 dito is alhier binnen gekomen het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, met hout van Noorwegen.
Den 14 dito zijn van hier uitgezeild de kofschepen HOOP EN VREES, kapt. Y.P. Piebes, de JONGE TRIENTJE, kapt. A.B. Visser, en WILLEM, kapt. Heere Kiers, alle drie met ballast op avontuur, en het smakschip de JONGE WOPKE BROUWER, kapt. Hendrik Wessels, met ballast naar Noorwegen.
Den 17 dito is van hier uitgezeild het kofschip MINERVA, kapt. Jelle H. van der Laan, met pannen naar Koningsbergen (opm: Kaliningrad).

Afbeelding
Datum 30 oktober 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 30 oktober. Den 25 oktober zijn van hier uitgezeild het smakschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. E.H. Mulder, met ledig schip naar Groningen, en het kofschip ANNA FILIPPINA, kapt. G. Jans, met ballast op avontuur.
Den 26 dito is alhier binnen gekomen het kofschip de GOEDE HOOP, kapt. Klaas Maurits, met hout van Noorwegen.
Den 28 dito zijn alhier binnen gekomen de kofschepen de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, en de JONGE YPEUS, kapt. H.H. de Weerd, de JUFVROUW BIBIANA, kapt. Israel H. Uiling, en het smakschip de WAAKZAAMHEID, kapt. Coert W. Smit, allen met hout van Noorwegen, en is uitgezeild het pinkschip DE NOORDSCHE PRINS, kapt. Frederik Ellegens, met ballast naar Noorwegen.
Den 29 dito is van hier uitgezeild het kofschip NEPTHUNUS, kapt. Harmanus Harmens, met granen naar Hull, en het smakschip de HERSTELLING, kapt. Hendrik Janssen, met ballast naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 12 maart 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 2 maart uitgezeild de kofschepen WINDLUST, kapt. Geert R. Engelsman, de HOOP EN VREES, kapt. W.P. Piebes, de eerste gedestineerd naar Noorwegen, de tweede op avontuur, en de smakschepen de VROUW HENDRIKA, kapt. Jan Bruns, de ZEELUST, kapt. E. R. de Boer, beide met ballast naar Noorwegen.
Den 3 dito uitgezeild het kofschip HARMONIE, kapt. H. C. Schut, met ballast naar de Marennes in Frankrijk.
Den 4 dito uitgezeild de kofschepen de JONGE YPEUS, kapt. H. de Weerd, de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurien J. Schuuring, de TWEE GEBOEDERS, kapt. W.R. Luikens,
de smakschepen de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otto P. Smith, de VROUW HELENA, kapt. Joseph Bolwien, het tjalkschip de JONGE ELISABETH, kapt. T.IJ. de Vries, de eerste op
avontuur, de laatste met pannen naar de Oostzee, verder de overige met ballast naar Noorwegen.
Den 5 dito uitgezeild het tjalkschip de VROUW WICHERDINA, kapt. Egbert A. Oldenburger, met ballast op avontuur, het sloepschip NEPTHUNUS, kapt. Charles Warner, met boter naar Londen.
Den 7 dito binnen gekomen het kofscheepje MERKURIUS, kapt. J.B. van den Oever, met ballast van Londen. Uitgezeild het brikscheepje THOMAS, kapt. William Watton, met boter naar Londen.
Den 9 dito binnen gekomen het sloepschip HUBLIN, kapt. J. Rink, met ballast van Londen.
Uitgezeild de kofschepen JUFVROUW BIBIANA, kapt. Israel Uiling, met ballast op avontuur, de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen en de smakschepen de VROUW MARTHA, kapt. Dirk Clasen de Groot, de VROUW ALBERDINA, kapt. Simon Fokkes Taaij, alle met ballast naar Noorwegen.
Den 10 dito uitgezeild de vishoeker VRIJHEID, kapt. Jan van Duulen, naar de Noordzee; de kofschepen JUPITER, kapt. Barend R. van Wijk, de STAD MEPPEN, kapt. Rimmert Hardes (opm: Hanover vlag, kapt. Remmert Harders), ALIDA KLASINA, kapt. Egbert L. Tiktak, en het smakschip de VROUW ELFINA, kapt. H.G. Busker, alle met ballast naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 20 april 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 15 april uitgezeild de smakschepen de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otto Pieters Smit en de VROUW HENDRICA, kapt. Jan Bruins, beide met ballast naar Noorwegen.
Den 16 dito uitgezeild het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen en het brikschip MARGARETHA, kapt. Lars Jacobsen, belde met ballast naar Noorwegen; het sloepschip WILLIAM, kapt. Georg Bulmer, met boter naar Londen.
Den 17 dito binnen gekomen het smakschip de JONGE WILLEM, kapt. Klaas P. Faber, met zout van Oleron.

Afbeelding
Datum 21 mei 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 18 mei binnen gekomen het sloepschip DIAMANT, kapt. Dinis Pond met smidskool en slijpstenen van New-Castle, en het smakschip de VROUW ELSINA, kapt. Evert Pekelder, met hout van Noorwegen.
Uitgezeild de smakschepen de VROUW HENDRIKA, kapt. Jan Bruns, de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otte Pieters Smid en het kofschip de VROUW LUBBEGINA, kapt. Klaas H. de Weerd, alle drie met ballast naar Noorwegen en het kofschip de VROUW MARGARETHA, kapt. Harmen J. Mugge, met ballast op avontuur.
Den 19 dito binnen gekomen het tjalkschip de JONGE HENDRIK, kapt. Gerrit Teunis Nieland, het smakschip de VROUW HELENA, kapt. Joseph Bolwien, beide met hout van Noorwegen, de schoonerschepen LIVELY, kapt. William Bailes, de HOPE, kapt. Enos Page, beide met ballast van Londen.
Uitgezeild het galjootschip JUPITER, kapt. Barend R. van Wijk, het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, en het smakschip de VROUW REINERA, kapt. Berend J. Bondrager, alle drie met ballast naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 22 juni 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlïngen. Den 17 juni uitgezeild het sloepschip NEPTHUNUS, kapt. Charles Warren, met boter naar Londen en de vis-ever EVER, kapt. Hans Lange met boter naar Hamburg.
Den 18 dito binnen gekomen het smakschip de VROUW RIEKA, kapt. Rente E. Zoutman en het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, beide met hout van Noorwegen.
Uitgezeild het sloepschip UNION, kapt. A. Gallawaij, met hout naar Londen.
Den 19 dito binnen gekomen het tjalkschip de VROUW BEERENDINA, kapt. Eisse Jans Karst, met hout van Stettin (opm: Szczecin) en de kofschepen de VROUW LUBBEGINA, kapt. Claas H. de Weerd, de VROUW MARGARETHA, kapt. Harm Mugge en het smakschip de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otte Pieters Smit, alle drie met hout van Noorwegen.
Den 20 dito binnen gekomen het kofschip MARIA MAGDALENA, kapt. Lourens Teunis Kerkstra )opm: kapt. Teunis Lourens Kerkstra), het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. Harmanus Sleehuis en het galjootschip JUPITER, kapt. Barend R. van Wijk, alle drie met hout van Noorwegen.

Afbeelding
Datum 02 juli 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 24 juni binnen gekomen het sloepschip WATERLOO, kapt. Charles Warren junior, met ballast van Londen, het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Hulst, ledig van Vollenhoven, het sloepschip WILLIAM, kapt. Georg Bulmer, met ballast van Londen.
Uitgezeild het smakschip de JONGE HENDRIK, kapt. Albert Hasewinkel en de kofschepen de JONGE EPRUS (opm: JONGE YPEUS), kapt. Harm de Weerd, JACOBA CATHARINA, kapt. Aaijke E. Nijhoff, alle drie met ballast op avontuur.
Den 25 dito binnen gekomen het kofschip JUFVROUW JANNENETTA, kapt. A.J. Linburg, het smakschip CATHARINA, kapt. Harmanus Velthuis, beide met zout van Leverpool (opm: Liverpool). Uitgezeild het schonerschip HOPE, kapt. Enos Page, het sloepschip AMBLER, kapt. James Clarck, beide met boter naar Londen.
Den 26 dito binnen gekomen de sloepschepen FLORA, kapt. James Leeck, de UNION, kapt. A. Gallawaij, NEPTHUNUS, kapt. Charles Warren, alle drie met ballast van Londen, het smakschip CATHARINA, kapt. Arend Klaasen, met ballast van Medemblik. Uitgezeild het smakschip de VROUW RIEKA, kapt. Rente E. Zoutman, met ballast op avontuur.
Den 28 dito uitgezeild de sloepschepen DIAMOND, kapt. David Pond, LIVELY, kapt. John Woolfeij, beide met boter naar Londen, het kofschip WINDLUST, kapt. Geert Rengelman (opm: Geuchien Remmelts Engelsman), met ballast op avontuur.
Den 29 dito binnen gekomen de smakschepen VRIENDSCHAP, kapt. Durk P. Pik, MARGARETHA, kapt. Geert Piebes en het kofschip de JONGE CORNELIS, kapt. Jelte H. van der Laan, de beide eersten van Liverpool en de laatste van Oleron, met zout.
Den 30 dito uitgezeild het tjalkschip de VROUW MARGARETHA, kapt. Albert H. Stuur en de smakschepen de VROUW MARTHA, kapt. Dirk Klasen de Groot, de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Hulst, de VROUW CATHARINA, kapt. Arent Klaasen en het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, alle met ballast naar Noorwegen, het kofscheepje de DRIE GEBROEDERS, kapt. Jan M. Swart, met steentjes op avontuur.

Afbeelding
Datum 20 juli 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 15 juli binnen gekomen het galjasschip DIANA, kapt. J.C. Matsh (opm: vermoedelijk Pruisische vlag, kapt. Gotfried Christian Mats), met hout van Dantzig (opm: Gdansk), het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, met hout van Noorwegen. Uitgezeild het tjalkschip het VOGELTJE, kapt. Dirk Lucas, met pannen enz. naar Hamburg, en het galjootschip JUPITER, kapt. Barend R. van Wijk, met ballast op avontuur.
Den 16 dito binnen gekomen de smakschepen de VROUW MARTHA, kapt. Dirk Klasen de Groot, de SNELHEID, kapt. Wolter A. Smid, beide met hout van Noorwegen, de VROUW LUBBEGINA, kapt. Jan Einjes, met hout van Memel (opm: Klaipeda) en het kofschip ZEELUST, kapt. Albert Sluik, met hout en potasch van Christiaanstad (opm: mogelijk Kristinestad, Finland). Uitgezeild het sloepschip UNION, kapt. A. Gallawaij, met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 06 augustus 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 29 juli binnen gekomen het kofschip ALIDA CLASINA, kapt. Egbert L.Tiktak, met hout van Nerva. Uitgezeild het kofschip AMALIA, kapt. Jens. N. Strum, met ballast naar Noorwegen, en het sloepschip NEPTHUNUS, kapt. Charles Warren, met boter naar Londen.
Den 30 dito binnen gekomen het sloepschip UNION, kapt. A. Gallewaij, met ballast van Londen, het smakschip de JONGE JAN, kapt. Bartle P. de Vries, met gerst en hout van Dantzig (opm: Gdansk). Uitgezeild de smakschepen de VROUW CATHARINA, kapt. A. Klasen, de VROUW MARTHA, kapt. Dirk C. de Groot, het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. J. Klasen, het tjalkschip de VROUW MARGARETHA, kapt. Albert H. Stuur, alle met ballast naar Noorwegen en het schonerschip LIVELY, kapt. William Baijes, met boter naar Londen.
Den 31 dito binnen gekomen het kofschip de JONGE DIRK, kapt. Thomas S. Smit, ledig van Amsterdam, het smakschip GEERTRUDA, kapt. J.J. Juister, en het tjalkschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Sipke E. Scherpbier, beide met hout van Dantzig (opm: Gdansk), het smakschip de VROUW HELENA, kapt. Joseph Bolwien, met hout van Noorwegen. Uitgezeild het sloepschip UGLAND, kapt. Thomas Christoffelsen, met ballast naar Noorwegen, het kofschip de JONGE RINGER (opm: JONGE RENGER), kapt. Jurjen J. Brouwer, met ballast op avontuur naar de Oostzee.
Den 1 augustus binnen gekomen de kofschepen NEPTHUNUS, kapt. Harmanus Harmens, met zout en loodaarts (opm: waarschijnlijk loodaarde) van Liverpool, ARIUS JOHANNES, kapt. Hendrik van Wijk, met teer en potasch van Christiaanstad (opm: mogelijk Kristinestad, Finland).
Den 2 dito binnen gekomen het smakschip de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otte P. Smid, met hout van Noorwegen, het brikschip THOMAS, kapt. W. Watton, en het schoonerschip HOPE, kapt. W. Buse, beide met ballast van Londen. Uitgezeild de tjalkschepen de VROUW AIDA (opm: waarschijnlijk VROUW ALIDA), kapt. O.B. Steenhuis, met pannen naar Noorwegen, IDA CORNELIA, kapt. Geert E. Broekema, met steen naar Hamburg.
Den 3 dito uitgezeild het smakschip de VROUW LUBBEGINA, kapt. Jan Eenjes, en het kofschip ZEELUST, kapt. Albert Sluik, beide met dakpannen naar de Oostzee.
Den 4 dito binnen gekomen het sloepschip SWIFT, kapt. Enos Page, met ballast van Londen. Uitgezeild het galjasschip DIANA, kapt. Godfried Christiaan Matsz (opm: vermoedelijk Pruisische vlag, kapt. Godfried Christian Mats), met ballast naar de Oostzee.

Afbeelding
Datum 27 augustus 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 20 augustus uitgezeild het schoonerschip LIVELY, kapt. Wm. Baijes, en het sloepschip WATERLO, kapt. Charles Warren Junior, beide met boter naar Londen.
Den 21 dito binnen gekomen het schoonerschip HOPE, kapt. Wm. Basul, met ballast van Londen, het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, en het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. Harmanus Sleehuis, beide met hout van Noorwegen.
Den 22 dito binnen gekomen het smakschip SNELHEID, kapt. Wolter Smid, het tjalkschip de VROUW MARGARETHA, kapt. Albert H. Stuur, beide met hout van Noorwegen en het kofschip SEERUS (opm: mogelijk CERES), kapt. J.H. Bonn, ledig van Amsterdam. Uitgezeild het pinkschip NORGE, kapt. Lars Jongensen, en het smakschip de VROUW HELENA, kapt. Joseph Bolwien, beide met ballast naar Noorwegen.
Den 23 dito binnen gekomen het smakschip de VROUW MARTHA, kapt. Dirk Clasen de Groot, met hout van Noorwegen, en het sloepschip UNION, kapt. A. Gallawaij, met ballast van Londen. Uitgezeild de smakschepen de VROUW HENDRIKA, kapt. Jan Bruns, met ballast naar Noorwegen, de GOEDE INTENTIE, kapt. Feike J. van der Veer (opm: Taeke J. van der Veer), het FORTUIN, kapt. Jacob Jans, beide met pannen naar de Oostzee en het kofschip ALIDA CLASINA, kapt. Egbert L. Tiktak, met ballast op avontuur.
Den 24 dito binnen gekomen het smakschip de CATHARINA, kapt. Haije Velthuis, met hout van Noorwegen. Uitgezeild het kofschip CATHARINA, kapt. D.E. Brosieer (opm: D.E. Bronger), ledig naar Workum en het smakschip de EENDRAGT, kapt. D.E. Speelman, met ballast op avontuur.
Den 25 dito uitgezeild het kofschip NEPTHUNUS, kapt. Harmanus Harmens, met schors naar Hull.

Afbeelding
Datum 28 september 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 24 september binnen gekomen de smakschepen de TWEE GEZUSTERS, kapt. D.D. Visser, ledig van Amsterdam, de VROUW CATHARINA, kapt. Jan Bruins, de VROUW CATHARINA, kapt. Arend Klaasen; de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Hulst, CATHARINA, kapt. Harmanus Sleehuis, de VROUW MARTHA, kapt. Dirk Clasen de Groot, de tjalkschepen de SNELHEID, kapt. Wolter A. Smid, de VROUW MARGARETHA, kapt. Albert H. Stuur, de kofschepen ALIDA CLASINA, kapt. Egbert L. Tiktak, de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, alle met hout van Noorwegen. Uitgezeild het sloepschip AMBLER, kapt. James Mitschill, met boter naar Londen.
Den 25 dito binnen gekomen de kofschepen de JONGE SIKKO, kapt. Rinse Harmanus Smits; de VROUW ELISABETH, kapt. Albert B. Ekkel, beide met hout van Noorwegen, het smakschip de TWEE VRIENDEN, kapt. Reinder Jans Boeling met hout van Memel (opm: Klaipeda). Uitgezeild het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuuring, met ballast naar Noorwegen, het sloepschip NEPTHUNUS, kapt. Charles Warren, met boter naar Londen.
Den 26 dito binnen gekomen het smakschip de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otto P. Smid, het tjalkschip de VROUW JANTJE, kapt. Jan H. Zeeven, de eerste van Noorwegen met hout en de laatste met hout van Koningsbergen (opm: Kaliningrad).

Afbeelding
Datum 05 oktober 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 27 September binnen gekomen het kofschip de VROUW ZWAANTJE, kapt. Jan J. Kortrijk, met hout van Memel (opm: Klaipeda), het brikschip de GOEDE MOEDER, kapt. Ole H. Gron, met hout van Larwich (opm: Larvik).
Den 28 dito uitgezeild het everschip ANNA CATHARINA, kapt. Jacob Cents, met pannen, steentjes & c. (opm: onbekend wat dit betekent) naar Denemarken.
Den 29 dito binnen gekomen het sloepschip SWIFT, kapt. Enos Page, met ballast van Londen, het barkschip NORGE, kapt. Lars Jorgensen met (opm: onleesbaar) van Odense.
Den 30 dito binnen gekomen het smakschip HERSTELLING, kapt. Hendrik Janssen, met hout van Drammen.
Den 1 oktober uitgezeild het schonerschip LIVELY, kapt. William Beijes, met boter naar Londen, het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Hielke Wijbes Overmeer, met kaas naar Bordeaux, het tjalkschip de VROUW MARGARETHA, kapt. Albert H. Stuur en het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. Harmanus Sleehuis, beide met ballast naar Noorwegen.
Den 2 dito binnen gekomen het sloepschip WILLIAM, kapt. Wm. Nazelij, met ballast van Folkestone.
Uitgezeild het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Hulst, het smakschip de SNELHEID, kapt. Wolter A. Smidt, het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, het smakschip de VROUW HENDRICA, kapt. Jan Bruins, het smakschip de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otto P. Smidt, en het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. Arend Klasen, alle met ballast naar Noorwegen, het kofschip de NIEUWE ONDERNEMING, kapt. Klaas L. Domenij, met ballast op avontuur.
Den 3 dito uitgezeild het schonerschip the HOPE, kapt. William Banfield, met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 12 april 1821
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 10 april. In het Vlie is binnengekomen L. Larsen van Corsöer, L. Bakker, A. Nielsen en N. Eversen van Dramme, M.H. Bon van Stubbelkiöping (opm: Stubbekøbing), A.H. Petersen van Rutkiöping (opm: Rudkøbing), H. Reijnert van Sandisoer, D.C. Heitman van Callundborg (opm: Kalundborg), J. Carlsen van Nijkiöping (opm: Nykøbing), O.P. Smit van Osterrisoër en J. Klasen van Oudsoen;
uitgezeild W. Bayes en E. Page naar Londen, J.S. Bonjer, A. Jongbloed en J.F. Veen naar de Oostzee, G.G. Smit en J. Stege naar Dantzig (opm: Gdansk), F. Zimmerman naar Pillau (opm: Baltiysk), J. Einfeld en D. Bruntje naar Kiel, P. Pedersen naar Fredericia, T.D. Ritsma naar Rostock, N.J. Thaekker naar Koppenhagen, S. Knudsen naar Dramme, F.C. Pfefferkorn naar Drontheim, E.O. de Vrede naar Osterrisoër, S.G. Brouwer, D.G. Schuurman en H.L. Dokter naar Noorwegen en D.K. de Groot naar … (opm: niet vermeld)

Afbeelding
Datum 14 mei 1822
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 29 april binnen gekomen het schonerschip HOPE, kapt. Enos Page, het sloepschip SWIFT, kapt. W. Barfield, beide met ballast van Londen; het smakschip de VROUW GERBEDINA, kapt. E.P. Drent, met granen van Dantzig (opm: Gdansk); uitgezeild het brikschip ISABETA ANKER, kapt. C. Petersen; de smakschepen de VROUW LAMMAGINA (opm: VROUW LAMMECHIENA), kapt. Otte Pieters Smit, de VROUW ELISABETH, kapt. L.K. Tiktak, en het kofschip de VROUW CLARA, kapt. H.P. de Jong, alle met ballast naar Noorwegen; het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. A.E. Pot, met ballast op avontuur.
Den 1 mei binnen gekomen het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, met hout van Noorwegen; uitgezeild het galjootschip INGEBORN, kapt. A.M. Ridderwold (opm: ook VROUW ENGEBORN, A.M. Ridderwald, zie LC 230422; buitenlander), het kofschip HERSTELLING, kapt. A.T. Schuringa; de smakschepen ZEELUST, kapt. P.K. Boer, VRIENDSCHAP, kapt. Jan A. Steringa, alle met ballast naar Noorwegen.
Den 2 dito binnen gekomen het smakschip de VROUW GEERTRUIDA, kapt. A.J. Hansen, met granen van Dantzig, en het kofschip de JONGE TRIJNTJE, kapt. A.B. Visser, Uitgezeild het sloepschip WILLIAM, kapt. William Nazeby, met kaas naar Londen, het pinkschip de GOEDE HOOP, kapt. Sore H. Movig, met ballast naar Noorwegen.
Den 3 dito binnen gekomen het tjalkschip de VROUW ANTJE, kapt. H.G. Oortjes, met hout van Dantzig. Uitgezeild het kofschip JOHANN, kapt. W.D. Kleininga (opm: JOHAN GEORGE, ook wel galjoot, kapt. Warner Derks Kleininga), met ballast naar Liverpool.
Den 4 dito binnen gekomen het kofschip VERWACHTING, kapt. S.K. de Vries, ledig van Amsterdam. Uitgezeild het smakschip JOHANNA, kapt. Laren T. Mulder, met zout naar Bergen, het kofschip ATLAS, kapt. Emanuel Krause, met ballast naar de Oostzee.
Den 5 dito uitgezeild het schonerschip HOPE, kapt. Enos Page, en het sloepschip SWIFT, kapt. W. Barfield, beide met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 31 mei 1822
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 12 mei binnen gekomen het smakschip de VROUW GESINA, kapt. Fokke Joosten, en het tjalkschip de VROUW FENNEGINA, kapt. Arend C. Ruiten, beide met hout van Noorwegen; uitgezeild het kofschip VERWACHTING, kapt. Steeven de Vries, met schors naar Liverpool.
Den 13 dito binnen gekomen het tjalkschip WILHELMINA, kapt. D.D. de Jong; de smakschepen de JONGE DANIEL, kapt. H.J. Oortjes, HILLEGONDA HILLEGINA, kapt. E.K. Kuilema, de VROUW MARGINA, kapt. Daniel J. Oortjes, en het kofschip de VROUW ELISABETH, kapt. J.J. Arends, alle met hout van Noorwegen; het smakschip MARIA SOPHIA, kapt. R.D. Lovius, met hout van Hamburg.
Den 14 dito binnen gekomen het schonerschip CORONATION, kapt. W. Wotton, de sloepschepen ATTALANTE, kapt. James Byrne, the UNION, kapt. John Davey, alle met ballast van Londen; het smakschip EENDRACHT, kapt. Klaas J. Doijes (opm: kapt. K.J. Dooijes), het kofschip de JONGE CORNELIS, kapt. Harm H. Koster, en het tjalkschip HILLEGINA, kapt. Harm Kloeve, alle met hout van Noorwegen; uitgezeild het kofschip VRIESLANDS WELVAREN (opm: VRIESLANDS WELVAART), kapt. Fokke. D. van Veen, met schors enz, naar Liverpool.
Den 15 dito binnen gekomen het kofschip ANNA CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, het schonerschip MARTHA, kapt. Jens Larsen; de smakschepen DIANA, kapt. W.J. Stuit, de DAGERAAD, kapt. Jan A. Smith, de VIJF GEZUSTERS, kapt. P.E. de Jong, CASTOR, kapt. S.H. Hooghout, het tjalkschip de VROUW HILLEGINA, kapt. W.J. Patman, en het kofschip JOHAN HEINRICH WILHELM, kapt. Harmanus Slokuis, alle met hout van Noorwegen; uitgezeild het kofschip de GOEDE WELVAART, kapt. Israel J. Vos, met ballast op avontuur.
Den 16 dito binnen gekomen het galjasschip NOORDSTERN, kapt. M.O. Rod, het schonerschip ELISA, kapt. Anders Firman, beide met hout van Noorwegen; het motschip GEDULD, kapt. H. Schneider, met pot aarde van Carolinerzijl (opm: Carolinensiel).
Den 17 dito binnen gekomen de kofschepen de VROUW ANNA, kapt. Pieter C. Piebes, EENDRACHT, kapt. Egbert M. de Jong, beide met hout van Noorwegen, en het sloepschip WILLIAM, kapt. William Naseby, met ballast van Londen; uitgezeild de kofschepen de VRIENDSCHAP, kapt. G.H. Haverbult, CATHARINA, kapt. Arend Clasen, de VROUW TRIJNTJE, kapt. A.B. Visser, de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen; de smakschepen de VROUW MARTHA, kapt. D.K. de Groot, GESINA CHARLOTTE, kapt. Gerardus van Veen, en de JONGE CORNELIS DE HAAN, kapt. Jan J. Siedses, alle met ballast naar Noorwegen.
Den 19 dito binnen gekomen het kofschip de VROUW HENDRIES (opm: JUFVROUW HENDRIKA), kapt. H.H. Scholtens, met zout van Liverpool; uitgezeild het schonerschip LIVELY, kapt. William Bayes, het sloepschip WALTER MATTHEWS, kapt. A. Galloway, beide met boter enz. naar Londen.
Den 20 dito binnen gekomen het tjalkschip de JONGE HENDRIK, kapt. G.T. Nijland, met hout van Hamburg, het kofschip ALIDA CLAZINA, kapt. Egbert L. Tiktak, met hout van Noorwegen; uitgezeild het kofschip de VROUW HARMINA, kapt. Jan L. de Jong, met ballast op avontuur.

Afbeelding
Datum 11 juni 1822
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 2 juni binnen gekomen het tjalkschip de VROUW HILLEGINA, kapt. Jan B. Jager, ledig van Amsterdam; het smakschip de VROUW MARTHA, kapt. Dirk Klasen de Groot, de kofschepen CATHARINA, kapt. Arend Klasen, de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, alle drie met hout uit Arendahl.
Den 3 dito uitgezeild het tjalkschip de VROUW HILLEGINA, kapt. W.J. Panman, met ballast op avontuur; de smakschepen de VROUW WYTSKE, kapt. J.J. Kiers en de VROUW IJKA, kapt. J.H. Oortjes met pannen naar de Oostzee; het kofschip ONDERNEMING, kapt. J.J. Seeman, met ballast op avontuur.
Den 4 dito binnen gekomen het kofschip VRIENDSCHAP, kapt. W. Stuit, met zout uit Liverpool.
Den 8 dito binnen gekomen het kofschip de VRIENDSCHAP, kapt. G.H. Haverbult, met hout van Noorwegen. Uitgezeild het sloepschip WILLIAM, kapt. William Nazeby, met boter etc. naar Londen.
Den 9 dito uitgezeild het sloepschip ATALANTA, kapt. James Byrne, en het schonerschip VICTORY, kapt. Robert Cubith, met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 16 mei 1823
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 5 mei binnen gekomen het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, het smakschip de VROUW GESINA, kapt. T. Joosten (opm: Fokke Joosten), beide met hout van Noorwegen.
Den 6 dito binnen gekomen het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. N. Jacobs, met hout van Noorwegen. Uitgezeild het smakschip DAGERAAD, kapt. J.A. Smit, het kofschip de JUFVROUW HENDRICA (opm: JUFFROUW HENDRIKA), kapt. H.H. Scholtens, beide met ballast naar Noorwegen.
Den 7 dito uitgezeild de kofschepen VRIESLANDS WELVAREN (opm: VRIESLANDS WELVAART), kapt. Fokke D. van Veen, WAAKZAAMHEID (opm: kof), kapt. H.S. Hofhuis, NEPTHUNUS, kapt. W.M. Kramer, alle drie met ballast op avontuur.
Den 8 dito binnen gekomen het tjalkschip de JUFFROUW HENDRINA, kapt. B.H. Engelsman, met hout van Noorwegen, het sloepschip ATTALANTE, kapt. James Byrne.
Den 9 dito binnen gekomen de schonerschepen NEW VENUS, kapt. M. Lord, ANN, kapt. William Barfield, beide met ballast van Londen.
Den 10 dito uitgezeild het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klazen, het smakschip ZEELUST, kapt. P.E. Boer, beide met ballast op avontuur.
Den 11 dito uitgezeild het sloepschip DIAMOND, kapt. A. Smit, het schonerschip SARAH JANE, kapt. H. Clarck, beide met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 06 juni 1823
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 26 mei uitgezeild de smakschepen GEZINA CHARLOTTA, kapt. G. van Veen, EENDRACHT, kapt. R.J. Doijer (opm: kapt. Klaas J. Dooijes), beide met ballast op avontuur.
Den 27 dito binnen gekomen het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, het smakschip VRIENDSCHAP, kapt. H.W. Smith, beide met hout van Noorwegen; het schonerschip LIVELY, kapt. William Bayes, met ballast van Londen. Uitgezeild het brikschip HARMONIE, kapt. Stein Nielsen, met ballast naar Noorwegen.
Den 29 dito binnen gekomen de kofschepen EENDRACHT, kapt. R.M. de Jong, ONDERNEMING, kapt. J.J. Seeman, VRIENDSCHAP, kapt. C.W. Stuit, ANNA CATHARINA (opm: kof), kapt. B.R. de Vries, het smakschip CLASINA, kapt. Jan C. Boon, alle met hout van Noorwegen. Uitgezeild het smakschip de VROUW ELISABETH, kapt. J.A. Rappen, met ballast op avontuur.
Den 30 dito binnen gekomen het kofschip de JUFVROUW MAGDALENA CLARA, kapt. H.T. de Jong (opm: Hendrik P. de Jonge), met hout van Memel (opm: Klaipeda), het smakschip ALLEGONDA HILLEGINA, kapt. K.F. Kuilema, met hout van Noorwegen. Uitgezeild het kofschip JOHANN GEORGE (opm: kof JOHAN GEORGE), kapt. W.D. Kleininga, het smakschip de VROUW GRIETJE (opm: waarschijnlijk smak JONGE GRIETJE), kapt. J.A. Muntendam, het tjalkschip WILHELMINA, kapt. Dk. de Jong, alle met ballast op avontuur.
Den 31 dito uitgezeild het kofschip WILLEM OLIVIER, kapt. R.T. Faber, het smakschip VIJF GEZUSTERS, kapt. P.K. de Jong (opm: waarschijnlijk Popke Egberts de Jonge), beide met ballast op avontuur.
Den 1 juni uitgezeild de schonerschepen LIVELY, kapt. William Bayes, VICTORY, kapt. R. Cubith, beide met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 04 juli 1823
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 23 juni binnen gekomen de smakschepen de VROUW RIKA, kapt. R.E. Zoutman, de VIJF GEZUSTERS, kapt. P.E. de Jong, EENDRACHT, kapt. R.J. Doijes (opm: kapt. Klaas J. Dooijes); de kofschepen DRIE GEZUSTERS, kapt. P.P. Dijkstra, VRIENDSCHAP, kapt. G.W. Stuit, alle met hout van Noorwegen; het sloepschip ATTALANTE, kapt. James Byrne, met ballast van Londen.
Den 26 binnen gekomen de smakschepen HARMINA TRAUTZINA (opm: smak HARMINA FRAUKINA), kapt. M.J. de Jonge, de VROUW ELISABETH, kapt. Jan A. Rappen, de VROUW GRIETJE (opm: waarschijnlijk smak JONGE GRIETJE), kapt. J.A. Muntendam, de VROUW CATHARINA (opm: smak), kapt. N. Jacobs, de VROUW MARGARETHA, kapt. K.A. Pot, het tjalkschip WILHELMINA, kapt. Dk. de Jong, alle met hout van Noorwegen. Uitgezeild de kofschepen HARLINGEN, kapt. T.J. Smith, de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, de JONGE JAN, kapt. Jan K. Bart; het smakschip de VROUW MARTHA, kapt. Dk. Clasen de Groot, alle met ballast op avontuur.
Den 25 dito binnen gekomen het kofschip ANNA CATHARINA, kapt. B.R. de Vries, met hout van Noorwegen, het schonerschip ANN, kapt. Wm. Barfield, het sloepschip WALTER MATTHEWS, kapt. A. Gallaway, beide met ballast van Londen. Uitgezeild het tjalkschip de JUFFROUW HENDRINA, kapt. B.H. Engelsman, met ballast op avontuur.
Den 26 dito binnen gekomen het het sloepschip WILLIAM, kapt. William Nazeby, met ballast van Londen.
Den 28 dito binnen gekomen de smakschepen ALLEGONDA HILLEGINA, kapt. E.K. Kuilema, ZEELUST, kapt. P.E. Boer, beide met hout van Noorwegen; het kofschip VERWACHTING, kapt. Steven de Vries, met zout en lood erts van Liverpool. Uitgezeild het kofschip de JONGE TRIJNTJE, kapt. A.B. Visser; het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. J.G. Juister, beide met pannen naar de Oostzee.
Den 29 uitgezeild het sloepschip ATTALANTE, kapt. J. Byrne, het schonerschip ANN, kapt. Wm. Barfield, alle twee met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 10 oktober 1823
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 29 september binnen gekomen het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, het smakschip de VROUW MARTHA, kapt. Dk. Clasen de Groot, beide met hout van Noorwegen. Uitgezeild het sloepschip WILLIAM, kapt. Wm. Nazeby, met stukgoederen naar Londen.
Den 30 dito binnen gekomen het kofschip de JUFFER HENDRIKA MARGARETHA (opm: DE JUFFROUW MARGARETHA HENDRICA), kapt. Cornelis J. van der Veer, met teer van Christianastadt.
Den 1 oktober uitgezeild het brikschip WILHELM FREDRIK, kapt. E.P. Horn, met ballast naar Noorwegen.
Den 2 dito binnen gekomen het smakschip ALLEGONDA HILLEGINA, kapt. K.E. Kuilema, met hout van Noorwegen. Uitgezeild het kofschip VRIESLANDS WELVAREN, kapt. T.D. van Veen (opm: kof VRIESLANDS WELVAART, kapt. F.D. van Veen), met schors naar Liverpool.
Den 3 dito uitgezeild het tjalkschip WILHELMINA, kapt. Dk. de Jong, met ballast naar Noorwegen.
Den 4 dito binnen gekomen de smakschepen MARIA SOPHIA (opm: tjalk), kapt. R.D. Lovius, met hout van Hamburg, de VROUW GESINA, kapt. T.J. Deddes, met hout van Dantzig, de VROUW GEERTRUIDA, kapt. H.D. Klatter, met raapzaad van Itsworden naar Antwerpen gedestineerd, door schade alhier binnen.
Den 5 dito uitgezeild de schonerschepen VIOLET, kapt. D. Charresin, CORONATION, kapt. John Power, beide met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 18 mei 1824
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 10 mei zijn binnen gekomen de kofschepen de JONGE TRIJNTJE, kapt. A.B. Visser, de JONGE SIKKO, kapt. P.A. Visser, beide met hout van Memel (opm: Klaipeda); de smakschepen de VROUW MARGARETHA, kapt. J.J. Wever, ALLEGONDA HILLEGINA, kapt. E.E. Kuilema, de VROUW ELISABETH, kapt. J.H. Kappen, CASTOR, kapt. S.H. Hooghout, het schoonerschip SOEBLOMSTEN, kapt. A. Ferman, het kofschip de JONGE JAN, kapt. Jan E. Bart, alle met hout van Noorwegen.
Den 11 dito binnen gekomen de smakschepen CATHARINA, kapt. A.E. Pot, VIJF GEZUSTERS, kapt. P.E. de Jong, de JONGE JOHAN, kapt. H. Jans, het kofschip ANNA CATHARINA, kapt. B.R. de Vries, het tjalkschip FORTUNA, kapt. H.H. Bakker, alle met hout van Noorwegen; het tjalkschip ENGELINA, kapt. R. de Jong, met hout van Stettin (opm: Szczecin).
Den 13 dito binnen gekomen de kofschepen TWEE GEBROEDERS, kapt. B.R. Lukens, ALIDA CLASINA, kapt. L.K. Tiktak, de smakschepen de GOEDE HOOP, kapt. J.W. Wilkens, ZEELUST, kapt. P.E. Boer, alle met hout van Noorwegen; de schonerschepen VICTORY, kapt. R. Cubitt, LIVELY, kapt. Wm. Bayes, beide met ballast van Londen; het galjasschip CAROLINA, kapt. H. Duwel, met hout van Dantzig (opm: Gdansk).
Den 14 dito binnen gekomen de tjalkschepen HILLEGINA, kapt. W.J. Panman, de VROUW GEZINA, kapt. F.J. Deddes, beide met hout van Dantzig; de kofschepen JACOBA CATHARINA, kapt. D.L. Kuipers, VRIENDSCHAP, kapt. G.H. Haverbult, beide met hout van Noorwegen. Uitgezeild de kofschepen CLARA MARGERETHA, kapt. P.D. Dik, de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen; de smakschepen de VROUW MARTHA, kapt. D.K. de Groot, de HOOP, kapt. W.H. Mulder, alle op avontuur.
Den 15 dito binnen gekomen het smakschip EENDRACHT, kapt. K.J. Dooijes, het tjalkschip WILHELMINA, kapt. D.D. de Jong, beide met hout van Noorwegen. Uitgezeild het kofschip CONCORDIA, kapt. J.J. Dijk, de smakschepen GEZINA CHARLOTTE, kapt. G. van Veen, de VROUW MARGARETHA, kapt. J.J. Wever, alle met ballast op avontuur.
Den 16 dito uitgezeild de schonerschepen LIVELY, kapt. Wm. Bayes, VICTORY, kapt. R. Cubitt, beide met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 23 augustus 1825
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 15 augustus uitgezeild de schoenerschepen LIVELY, kapt. S. Finch: VICTORY, kapt. Robert Cubitt: HERO, kapt. Wm. Barfield, alle met boter naar Londen.
Den 16 dito binnen gekomen, het kofschip de JONGE SIKKO, kapt. P.A. Visser, met hout van Noorwegen. Uitgezeild de smakschepen, de VROUW JANTJE, kapt. T.G. Mellema, DE VROUW MARGARETHA, kapt. A.E. Pot, met ballast naar de Oostzee.
Den 18 dito binnen gekomen de kofschepen: de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen: DE VRIENDSCHAP, kapt. C.H. Haverbult; de smakschepen: CONCORDIA, kapt. R. Dik; DE VROUW HENDRIKA, kapt. Jan H. Stuit; de VROUW PETRONELLA, kapt. P.E. de Jong;
de tjalkschepen: DE JONGE JAN, kapt. B.I. Siedses; de GOEDE HOOP, kapt. P.I. de Vries; de HOOP, kapt. W.H. Mulder, alle met hout van Noorwegen. Uitgezeild de kofschepen: JACOBA CATHARINA, kapt. D.L. Kuipers; MARTEN EN JAN, kapt. E.R. Krins; het smakschip de VROUW GEERTINA, kapt. J.P. Bossinga, alle met ballast op avontuur.
Den 19 dito binnen gekomen de smakschepen: de JONGE REMPT, kapt. W.J. Mellema; de VROUW CATHARINA, kapt. Jan H. Kappen; de VRIENDSCHAP, kapt. G.H. Smit; het kofschip 3 GEZUSTERS, kapt. T.P. Dijkstra; het tjalkschip de HOOP OP WELVAART, kapt. S.J. van der Meer, alle met hout van Noorwegen.
Den 20 dito binnen gekomen de kofschepen: MERCUUR, kapt. B.S. Hooghout, van Riga; de JONGE BAREND, kapt. B.R. van Wijk; JOHAN HENDRIK WILHELM, kapt. H. Slehnis; de smakschepen: GESINA CHARLOTTA, kapt. G. van Veen; de VROUW CATHARINA, kapt. N. Jacobs, alle van Noorwegen, beladen met hout. Uitgezeild het smakschip de VROUW MARGARETHA, kapt. Jacob Jans Wever, met ballast naar Noorwegen.
Den 21 dito uitgezeild de schonerschepen WALTER MATTHEWS, kapt. James Mouldon; THE HOPE, kapt. Enos Page, beide met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 30 augustus 1825
Krant LC - Leeuwarder Courant

Harlingen. Den 22 augustus binnen gekomen het kofschip ANNA CATHARINA, kapt. B.R. de Vries; het tjalkschip de VROUW ZWAANTJE, kapt. W.G. Stuit, beide met hout van Noorwegen; het sloepschip ATTALANTE, kapt. James Byrne; het schoenerschip FRIENDS, kapt. John Tower, beide met ballast van Londen.
Den 23 dezer binnen gekomen het kofschip EENDRAGT, kapt. K.W. Patje; het smakschip DE VROUW EWINA, kapt. K.H. Suininga; de tjalkschepen de JONGE GEERT, kapt. A.J. Boomgaard; PETRONELLA, kapt. J.A. de Boer, alle met hout van Noorwegen.
Den 24 dito binnen gekomen het tjalkschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. H. Wijnstok, met hout van Hamburg. Uitgezeild de kofschepen de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, de JONGE YPEUS, kapt. H. de Weerdt, jr.; het smakschip de JUFFER ENA, kapt. R. Haverbult, alle drie met ballast op avontuur.
Den 25 dito uitgezeild het smakschip CONCORDIA, kapt. R. Dik; het tjalkschip HOPE, kapt. W.H. Mulder; de kofschepen VRIENDSCHAP, kapt. G.H. Haverbult, alle met ballast naar Noorwegen; VERWACHTING, kapt. S. de Vries, met schors naar Liverpool.
Den 27 dito uitgezeild de kofschepen de VROUW ANTJE, kapt. Dk. C. de Groot; JOHAN HENDRIK WILHELM, kapt. H. Slehuis; de smakschepen de GOEDE HOOP, kapt. T.I. Visser; de VROUW GESINA, kapt. Fokko Joosten; GESINA, kapt. B.A. Visser; de VROUW ZWAANTJE, kapt. W.G. Stuit, alle met ballast naar Noorwegen.
Den 28 dito uitgezeild het schoenerschip FRIENDS, kapt. John Tower; het sloepschip ATTALANTE, kapt. James Byrne, beide met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 20 september 1825
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Binnen gekomen den 12 september het kofschip de VROUW CATHARINA, kapt. L.H. Singer, van Liverpool met zout: het kofschip deJONGE PETRUS, kapt. M. van den Berg, met teer en potas van Cristianastad: het tjalkschip ONVERWACHT, kapt. P.O. Visser, met hout van Lubeck.
Den 14, de tjalkschepen de JONGE DOUWE, kapt. H.M. Gnodde en de JONGE JACOB, kapt. B.J. Siedses, met hout van Noorwegen: het sloepschip ATTALANTE, kapt. James Bijrne, met ballast van Londen.
Den 15, het tjalkschip PIETERDINA, kapt. H.R. Duit, van Dantzig met hout: de smakschepen de JUFFER ERNA, kapt. R.J. Haverbult en de VROUW MARGARETHA, kapt. J.J. Weever, beide met hout van Noorwegen: de tjalkschepen JOHANNA FREDERICA, kapt. H. Mulder en de VROUW ANNA, kapt. A.J. Bakker, beide met kromhout van Varelezijl.
Den 16, het kofschip JOHAN HENDRIK WILHELM, kapt. H. Sleehuis en de tjalk DE HOOP, kapt. W.H. Mulder, met hout van Noorwegen.
Den 17, het tjalkschip DE VIER GEBROEDERS, kapt. A.J. Waterborg, met hout van Dantzig; door zware schade en lekkage het kofschip de WILLEM OLIVIER, kapt. Klaas P. Faber, met hout van Dantzig naar Amsterdam.
Uitgezeild: Den 13 september: het tjalkschip WILHELMINA, kapt. D.D. de Jong, met ballast naar Noorwegen: de kofschepen ALIDA CLASINA, kapt. L.E. Tiktak en ZELDENRUST, kapt. G.A. Jonkhoff, beide met ballast naar Noorwegen.
Den 14 het sloepschip WALTER MATTHEWS, kapt. J. Mouldon, met stukgoederen naar Londen.
Den 15 het brikschip FREDRIK WILHELM, kapt. E.P. Horn en het kofschip DE JONGE JOHANN, kapt. J.L. Bart, beide met ballast naar Noorwegen: het smakschip DE DRIE GEBROEDERS, kapt. S.E. Scherpbier, met pannen naar de Oostzee: het smakschip DE JONGE JOHANN, kapt. Reinder Jans, met ballast naar Dantzig.
Den 16, de kofschepen de VROUW ZWAANTJE, kapt. J.J. Kortrijk: de VRIENDSCHAP, kapt. G. Haverbult, de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen en de VROUW ANTJE, kapt. Dirk K. de Groot, alle met ballast naar Noorwegen.
Den 17, de tjalkschepen CATHARINA, kapt. J.B. Mulder, de VRIENDSCHAP, kapt. C.W. Switterd en de VROUW ALMOED, kapt. Heerke Martens, met ballast op avontuur.
Den 18, de schoenerschepen HOPE, kapt. Enos Page en FRIENDS, kapt. John Power, beide met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 18 oktober 1825
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 10 oktober binnen gekomen de schoenerschepen VIOLET, kapt. D. Charrosin: VICTORY, kapt. Robert Cubith, beide met ballast van Londen.
Den 11 dito binnen gekomen het smakschip de VROUW ELISABETH, kapt. J.H. Kappen; het kofschip ZELDENRUST, kapt. G.A. Jonkhoff, beide met hout van Noorwegen.
Den 12 dito uitgezeild het kofschip WILLEM OLIVIER, kapt. K.T. Faber, met ballast naar Noorwegen.
Den 15 dito binnen gekomen de kofschepen ANNEGINA, kapt. J.R. Kuiper; GROOT LANKUM, kapt. H. de Weerd; de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen; de smakschepen GESINA CHARLOTTE, kapt. G. van Veen; DE VROUW WILHELMINA, kapt. Dk. De Jong, alle met hout van Noorwegen; door schade en lekkage het smakschip GESINA JOHANNA, kapt. J.R.Sap, met stukgoederen van Petersburg naar Antwerpen gedestineerd.
Den 17 dito uitgezeild het schoenerschip FRIENDS, kapt. John Power: het sloepschip ATTALANTE, kapt. James Bijrne, beide met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 05 mei 1826
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen, 30 april. Heden morgen ten zes uren, arriveerde alhier Kapt. Jan Klasen, voerende het kofschip DE VROUW ALIDA, van de Pekela, met hout van Christiansand in Noorwegen. Deze kapitein was den 22 dezer tussen 10 en 11 uren van hier in ballast vertrokken, en gisteren weder het Vlie binnen gekomen, zodat hij de reis uit en weder terug in het Vlie heeft afgelegd in zeven etmalen. Men herinnert zich bijna geen zodanige voorspoedige reis, die wel is waar door bijzondere omstandigheden begunstigd is geweest, maar tevens ongetwijfeld moet toegeschreven worden aan grote vigilantie en goede zeevaartkunde van genoemde kapitein, doende dezelve reeds sedert verscheidene jaren voorbeeldloze spoedige reizen, zijnde dit ook reeds in dit voorjaar zijn derde reis.

Afbeelding
Datum 04 augustus 1826
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 24 juli binnen gekomen de smakschepen DE TWEE GEZUSTERS, kapt. E.H. Pot, DE TWEE GEBROEDERS, kapt. S.E. Scherpbier, beide uit de Oostzee, MARIA SOPHIA (opm: tjalk), kapt. R.D. Lovius, van Hamburg, DE JONGE JOHANN, kapt. R. Jans, van Noorwegen, alle met hout.
De 25 dito binnen gekomen de kofschepen ST. JOHANNES, kapt. J.J. Rijke, met hout van Dantzig, DE VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen; DE JONGE JAN, kapt. Jan E. Bart, DE VROUW ANTJE, kapt. Dk. Clasen de Groot, DE TWEE GEBROEDERS, kapt. J. Brugge, het tjalkschip DE JONGE SIMON, kapt. D.W. Quest, het brikschip WILHELM FREDRIK, kapt. E.P. Horn, alle met hout van Noorwegen.
De 26 dito binnen gekomen het brikschip SPITSBERGEN, kapt. H. Rickmers, met 3124 robben uit Groenland.
De 28 dito binnen gekomen het smakschip PETRONELLA, kapt. P.E. de Jong, met hout van Noorwegen, het schoenerschip VIOLET, kapt. Wm. Charrosin, met ballast van Londen. Uitgezeild het smakschip DE VROUW JANTJE, kapt. W.J. Mellema, met ballast op avontuur.
De 29 dito uitgezeild de smakschepen DE VROUW ZWAANTJE, kapt. Jan C. Hazewinkel, DE VROUW JELTJE, kapt. E.O. de Vreede, beide met ballast op avontuur.
De 30 dito uitgezeild de schoenerschepen FRIENDS, kapt. John Power, HOPE, kapt. Enos Page, beide met boter, VICTORY, kapt. R. Rico, met stukgoed, alle drie naar Londen.

Afbeelding
Datum 11 augustus 1826
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 1 augustus binnen gekomen, het smakschip DE VROUW TRIJNTJE, kapt. P.G. Karst, met hout van Dantzig; de schoenerschepen FAME, kapt. Wm. Barfield, NORTHAM, kapt. D. Charrosin, beide met ballast van Londen. Uitgezeild het smakschip DE 2 GEBROEDERS, kapt. S.E. Scherpbier, met ballast op avontuur.
De 2 dito uitgezeild de kofschepen 3 GEBROEDERS, kapt. J. Brugge, DE JONGE JAN, kapt. Jan E. Bart, beide met ballast naar Noorwegen.
De 3 dito binnen gekomen de kofschepen DE JONGE TRIJNTJE, kapt. A.B. Visser, van Noorwegen, WILLEM OLIVIER, kapt. K.P. Faber, van Riga, beide met hout. Uitgezeild het brikschip WILHELM FREDRIK, kapt. E.P. Horn, de kofschepen DE VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, DE VROUW ANTJE, kapt. Dk.Cs. de Groot, het tjalkschip DE JONGE SIMON, kapt. D.W. Quest, het smakschip DE JONGE REMI, kapt. W.J. Mellema, alle met ballast op avontuur.
De 4 dito binnen gekomen het kofschip JACOBA CATHARINA, kapt. D.L. Kuipers, van Riga, het smakschip DE JUFFER ENA, kapt. R.J. Haverbult, van Noorwegen, beide met hout.
De 5 dito binnen gekomen het brikschip FORTUNA, kapt. John Poulsen, met hout van Noorwegen.
De 6 dito uitgezeild de schoenerschepen NORTHAM, kapt. D. Charrosin, ATTALANTE, kapt. Wm. Mann, beide met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 24 april 1827
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. De 15 april binnen gekomen het kofschip de DRIE GEZUSTERS, kapt. P.P. Dijkstra, met hout van Noorwegen. Uitgezeild de schonerschepen HOPE, kapt. Wm. Cousins; FAME, kapt. Wm. Barfield, met boter naar Londen.
De 16 dito binnen gekomen het kofschip de JONGE JAN, kapt. J.E. Bart, met hout van Noorwegen.
De 17 dito binnen gekomen het kofschip JOHAN WILHELM FREDRIK (opm: kof JOHAN HENDRIK WILHELM), kapt. Jan Assies, met hout van Noorwegen. Uitgezeild het kofschip NEPTHUNUS, kapt. M.D. Jeltes, met dakpannen naar Dantzig.
De 18 dito binnen gekomen het brikschip FORSIGTIGHEDEN, kapt. S. Larsen; het smakschip de VROUW LAMMEGINA, kapt. O.P. Smit, beide met hout van Noorwegen. Uitgezeild het kofschip de VROUW LOLLINA, kapt. B. Jaski, met dakpannen naar Dantzig; het tjalkschip de VROUW GRIETJE, kapt. E.R. Smilde, met ballast naar Noorwegen.
De 19 dito binnen gekomen de tjalkschepen WILHELMINA, kapt. Dk. D. de Jong; WILHELMINA, kapt. J.J. Joosten, met hout van Noorwegen.
De 20 dito binnen gekomen de kofschepen ALIDA CLASINA, kapt. L.E. Tiktak; GROOT LANKUM, kapt. T.K. Mulder; de VRIENDSCHAP, kapt. Jan Klasen; de JUFFER TRIJNTJE, kapt. S.A. van der Werff; de VROUW LAMMEGINA, kapt. J.J. Arends; de smakschepen de JONGE DOUWE, kapt. H.M. Gnodde; de VROUW CATHARINA, kapt. N.J. Boomgaard; de JUFFER ENA, kapt. R. Haverbult; het pinkschip GREVEN HEDEN JARLSBERG, kapt. Jacob Woxvold, alle negen met hout van Noorwegen. Uitgezeild het schonerschip PROBITY, kapt. J. Harris, met haver naar Londen.

Afbeelding