Inloggen
TWEE GEBROEDERS - ID 17565


Kroniekberichten

Datum 03 april 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 2 april. Op 30 maart l.l. zijn uitgezeild: het smakschip de VROUW REINERA, kapt. B.J. Bondrager, het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Hulst, het smakschip de VROUW MARGARETHA, kapt. Edzert A. Pot, en het kofschip de VROUW LUBBEGINA, kapt. Claas H. de Weerd, alle naar Noorwegen met ballast, het kofschip de TWEE BROEDERS, kapt. Dedde H. van Wijk, met pannen naar de Oostzee, en het voor enige tijd alhier door schade binnen gekomen kofschip CONCORDIA, kapt. Albert Pieters Beer, na gedane reparatie, van de Oostzee met hout naar Lorient, alsmede weder vertrokken het alhier binnen gelopen tjalkschip de VROUW IKINA, kapt. J.S. Vegter, met pannen van Makkum naar Hamburg, en van de rede het aldaar gelegen hebbende kofschip de GOEDE HOOP, kapt. Wolter H. Boon, met pannen van Makkum naar de Oostzee.
Den 1 april is van hier uitgezeild het kofschip de VROUW GEERTRUIDA, kapt. Christiaan J. Jaski, met ballast naar Bordeaux en is binnen gekomen het kofschip de VROUW ANNEGINA, kapt. Pieter Jacobs Hergers, van Noorwegen met hout, alwaar hij overwinterd is geweest.
Den 2 dito is uitgezeild het kofschip de JONGE PIBE (opm: JONGE PIJBO), kapt. Auke B. Visser, met ballast naar Liverpool.

Afbeelding
Datum 29 mei 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 27 mei. Den 25 dezer van hier uitgezeild het galjootschip JUPITER, kapt. Barend R. van Wijk, het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Hulst, en het smakschip de VROUW MARGARETHA, kapt. Edzerd A. Pot, alle drie met ballast naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 14 juli 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 13 juli. Den 9 dezer zijn alhier binnen gekomen het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Hulst, het kofschip ALIDA CLASINA, kapt. Egbert L. Tiktak, het kofschip ANNA EN CATHARINA, kapt. Broer L. de Vries, het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, en het smakschip de VROUW HELENA, kapt. Joseph Bolwijn, allen met hout van Noorwegen.
Den 10 dito zijn alhier binnen gekomen het smakschip de JONGE HERMANUS, kapt. Lolke A. Pranger, ledig van Grouw, het tjalkschip de VROUW WICHERDINA, kapt. Egbert A. Oldenburger, het tjalkschip de JONGE WOPKE BROUWER, kapt. H. Wessels, het smakschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. J.W. Overmeer, allen met hout van Noorwegen, en het tjalkschip HELENA CHRISTINA, kapt. H.J. Busker, ledig van Amsterdam, en is uitgezeild het kofschip de VROUW BIBIANA, kapt. Israel H. Uiling, met ballast naar Noorwegen.
Den 11 dito zijn alhier binnengekomen het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. Harmanus Slehuis, het smakschip de JONGE THEODOOR, kapt. Hemme de Jonge, en het tjalkschip de VROUW MARGARETHA, kapt. A.H. Stuur, allen met hout van Noorwegen, en zijn uitgezeild het kofschip MERCURIUS, kapt. B. van den Oever, met granen naar Londen, en het smakschip de GOEDE INTENTIE, kapt. T.J. van der Veer, met ballast naar de Oostzee.
Den 12 dezer is van hier uitgezeild het kofschip NEPTHUNUS, kapt. Harmanus Harmens, met granen, schors en kaas naar Hull.

Afbeelding
Datum 14 augustus 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 13 augustus. Den 6 augustus is alhier binnen gekomen het tjalkschip de DRIE GEBROEDERS, kapt. Onne G. Jacobs, met hout van Oostrisoer.
Den 7 dito zijn alhier binnen gekomen het smakschip de VROUW MARTHA, kapt. Dirk C. de Groot, het smakschip de VROUW ANNA, kapt. Albert A. Smit, en het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, alle drie met hout van Noorwegen, het smakschip de JONGE EVERHARDUS, kapt. Antonij Steffens, met zout van Liverpool, het smakschip de VRIENDSCHAP, kapt. Jan H. Sterenburg, met hout van Dantzig (opm: Gdansk), het tjalkschip de JONGE THOMAS, kapt. W.C. Schoon, met hout, pek en teer van Lübeck, het tjalkschip de VROUW GRIETHA, kapt. Evert Ahlen, met potaarde van Witmund, het tjalkschip de EENDRAGT, kapt. Hendrik H. de Boer, en het tjalkschip IDA CORNELIA, kapt. Geert C. Broekema, beide ledig van Sneek, en zijn uitgezeild het smakschip de VIJF GEZUSTERS, kapt. Popke C. de Jong, met schors naar Liverpool.
Den 8 dito zijn alhier binnen gekomen het smakschip de VROUW JAAPKEMA (opm: kof VROUW JAAPKINA), kapt. Wolter J. de Boer en het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Hulst, beide met hout van Noorwegen, en is uitgezeild het kofschip AUGUSTUS, kapt. J.J. Jaski, ledig op avontuur.
Den 9 dito is van hier uitgezeild het tjalkschip de VIJF GEBROEDERS, kapt. Geert Poppes Bakker, met pannen, vloeren en cement naar Hamburg.
Den 10 dito zijn alhier binnen gekomen het kofschip de JUFVROUW BIBIANA, kapt. J.H. Uiling, met hout van Noorwegen, het smakschip de JONGE DANIEL, kapt. H.J. Oortjes, met hout van Noorwegen, en is uitgezeild het kofschip NEPTHUNUS, kapt. Harmanus Harmens, met schors enz. naar Hull.
Den 11 dito is alhier binnen gekomen het smakschip MARTHA HENDRIKA, kapt. Jan H. de Jong, met hout van Noorwegen.
Den 12 dito is alhier binnen gekomen het kofschip de NOORDSTAR, kapt. Jan Strootman, met zout van Liverpool.

Afbeelding
Datum 21 augustus 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 21 augustus. Den 17 augustus zijn van hier uitgezeild het tjalkschip IDA CORNELIA, kapt. Geert E. Broekema, met steen etc. naar Hamburg, en het tjalkschip EENDRAGT, kapt. H.H. de Boer, met pannen, steen etc. naar Hamburg.
Den 18 dito zijn van hier uitgezeild het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Hulst, met ballast naar Noorwegen, en het tjalkschip de JONGE THEODOR, kapt. W.C. Schoon, ledig naar Amsterdam.
Den 19 dito zijn alhier binnen gekomen het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. Arend Klasen, het kofschip CATHARINA, kapt. Daniel Tobbens, het kofschip ALIDA CLASINA, kapt. Egbert L. Tiktak, en het kofschip ANNA EN CATHARINA, kapt. Broer R. de Vries, alle met hout van Noorwegen.
Den 20 dito is alhier binnen gekomen het tjalkschip de JONGE WOPKE BROUWER, kapt. H. Wessels, met hout van Noorwegen.

Afbeelding
Datum 03 november 1818
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Harlingen, 2 november. Den 30 oktober zijn alhier binnen gekomen het kofschip ALIDA CLASINA, kapt. Egbert L. Tiktak, het tjalkschip de VROUW ELISABETH, kapt. J.H. Bleeker, beide met hout van Noorwegen, en het smakschip de VROUW REINNERINA (opm: VROUW REINERA), kapt. B.J. Bondrager, ledig van Amsterdam.
Den 31 dito is alhier binnen gekomen het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Hulst, met hout van Noorwegen.
Den 1e november is alhier binnen gekomen het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Hilke Wiebes Overmeer, met ballast van Hull.

Afbeelding
Datum 27 april 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 21 april binnen gekomen het pinkschip die JUNGFROUW MARIA, kapt. Jens Gierfoe, met hout van Oudfoen (opm: waarschijnlijk Noorse kust).
Den 22 dito binnen gekomen het galjasschip NOORDSTERN, kapt. M.O. Röd, met hout van Holmstrand.
Uitgezeild het pinkschip RYNKE LUNIA, ex-VATERLANDSLIEBE, kapt. Geert Klein (opm: RIEMKE LUNIA, kapt. Geelt Klein), met ballast op avontuur, en het sloepschip WATERLOO, kapt. Charles Warren Junior, met boter naar Londen.
Den 24 dito binnen gekomen het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. Harmanus Slehuis, met hout van Kragroe (opm: Kragerö).
Den 25 dito binnen gekomen het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Hulst, met hout van Oudfoen (opm: waarschijnlijk Noorse kust).
Uitgezeild het sloepschip NEPTHUNUS, kapt. Charles Warren, met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 07 mei 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 2 mei binnen gekomen het tjalkschip de VROUW HENDRIKA, kapt. Albert H. Lukkien, met hout van Noorwegen en het schooner schip HOPE, kapt. Enos Page, met ballast van Londen.
Den 3 dito uitgezeild het sloepschip UNION, kapt. W. Atkinson, met boter naar Londen en het smakschip HELENA, kapt. P.A. Schuuring, met ballast naar Noorwegen.
Den 4 dito uitgezeild het galjasschip NORDSTER, kapt. Mattias O. Rod en de smakschepen TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Hulst, VROUW CATHARINA, kapt. Harmanus Sleehuis, VROUW MARTHA, kapt. Dirk Clasen de Groot, TWEE GEBROEDERS, kapt. Jan L. Pinkterboer en het kofschip MARIA MAGDALENA, kapt. Lourens Teunis Kerkstra )opm: kapt. Teunis Lourens Kerkstra), alle met ballast naar Noorwegen.
Den 5 dito uitgezeild de smakschepen de WAAKZAAMHEID, kapt. E.M. de Jong, en de VROUW RIEKA, kapt. Rente E. Zoutman, beide met ballast naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 02 juli 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 24 juni binnen gekomen het sloepschip WATERLOO, kapt. Charles Warren junior, met ballast van Londen, het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Hulst, ledig van Vollenhoven, het sloepschip WILLIAM, kapt. Georg Bulmer, met ballast van Londen.
Uitgezeild het smakschip de JONGE HENDRIK, kapt. Albert Hasewinkel en de kofschepen de JONGE EPRUS (opm: JONGE YPEUS), kapt. Harm de Weerd, JACOBA CATHARINA, kapt. Aaijke E. Nijhoff, alle drie met ballast op avontuur.
Den 25 dito binnen gekomen het kofschip JUFVROUW JANNENETTA, kapt. A.J. Linburg, het smakschip CATHARINA, kapt. Harmanus Velthuis, beide met zout van Leverpool (opm: Liverpool). Uitgezeild het schonerschip HOPE, kapt. Enos Page, het sloepschip AMBLER, kapt. James Clarck, beide met boter naar Londen.
Den 26 dito binnen gekomen de sloepschepen FLORA, kapt. James Leeck, de UNION, kapt. A. Gallawaij, NEPTHUNUS, kapt. Charles Warren, alle drie met ballast van Londen, het smakschip CATHARINA, kapt. Arend Klaasen, met ballast van Medemblik. Uitgezeild het smakschip de VROUW RIEKA, kapt. Rente E. Zoutman, met ballast op avontuur.
Den 28 dito uitgezeild de sloepschepen DIAMOND, kapt. David Pond, LIVELY, kapt. John Woolfeij, beide met boter naar Londen, het kofschip WINDLUST, kapt. Geert Rengelman (opm: Geuchien Remmelts Engelsman), met ballast op avontuur.
Den 29 dito binnen gekomen de smakschepen VRIENDSCHAP, kapt. Durk P. Pik, MARGARETHA, kapt. Geert Piebes en het kofschip de JONGE CORNELIS, kapt. Jelte H. van der Laan, de beide eersten van Liverpool en de laatste van Oleron, met zout.
Den 30 dito uitgezeild het tjalkschip de VROUW MARGARETHA, kapt. Albert H. Stuur en de smakschepen de VROUW MARTHA, kapt. Dirk Klasen de Groot, de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Hulst, de VROUW CATHARINA, kapt. Arent Klaasen en het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, alle met ballast naar Noorwegen, het kofscheepje de DRIE GEBROEDERS, kapt. Jan M. Swart, met steentjes op avontuur.

Afbeelding
Datum 17 augustus 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 12 augustus binnen gekomen het pinkschip NORGE, kapt. Lars Jorgensen, met hout van Noorwegen. Uitgezeild de tjalkschepen de JONGE JAN, kapt. Bartle P. de Vries, de GEERTRUIDA, kapt. Jan J. Juister, de eerste met ballast en de tweede met pannen naar de Oostzee.
Den 13 dito uitgezeild het brikschip THOMAS, kapt. W. Watton, met boter naar Londen, het tjalkschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Jan E. Scherpbier, met pannen naar de Oostzee, het smakschip de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otte P. Smid, met ballast naar Noorwegen, de VROUW MARGARETHA, kapt. Edserd A. Pot, met pannen naar de Oostzee, het tjalkschip LORD WELLINGTON, kapt. Hendrik S. Hoffhuis, met ballast naar Frankrijk, het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Hulst, met ballast naar Noorwegen, en het brikschip THALIA, kapt. Heinrich Surh, met ballast naar de Oostzee.
Den 14 dito uitgezeild het kofschip MERKURIUS, kapt. J.B. van der Oever, ledig naar Amsterdam.
Den 15 dito uitgezeild het sloepschip SWIFT, kapt. Enos Page, met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 28 september 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 24 september binnen gekomen de smakschepen de TWEE GEZUSTERS, kapt. D.D. Visser, ledig van Amsterdam, de VROUW CATHARINA, kapt. Jan Bruins, de VROUW CATHARINA, kapt. Arend Klaasen; de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Hulst, CATHARINA, kapt. Harmanus Sleehuis, de VROUW MARTHA, kapt. Dirk Clasen de Groot, de tjalkschepen de SNELHEID, kapt. Wolter A. Smid, de VROUW MARGARETHA, kapt. Albert H. Stuur, de kofschepen ALIDA CLASINA, kapt. Egbert L. Tiktak, de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, alle met hout van Noorwegen. Uitgezeild het sloepschip AMBLER, kapt. James Mitschill, met boter naar Londen.
Den 25 dito binnen gekomen de kofschepen de JONGE SIKKO, kapt. Rinse Harmanus Smits; de VROUW ELISABETH, kapt. Albert B. Ekkel, beide met hout van Noorwegen, het smakschip de TWEE VRIENDEN, kapt. Reinder Jans Boeling met hout van Memel (opm: Klaipeda). Uitgezeild het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Jurjen J. Schuuring, met ballast naar Noorwegen, het sloepschip NEPTHUNUS, kapt. Charles Warren, met boter naar Londen.
Den 26 dito binnen gekomen het smakschip de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otto P. Smid, het tjalkschip de VROUW JANTJE, kapt. Jan H. Zeeven, de eerste van Noorwegen met hout en de laatste met hout van Koningsbergen (opm: Kaliningrad).

Afbeelding
Datum 05 oktober 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 27 September binnen gekomen het kofschip de VROUW ZWAANTJE, kapt. Jan J. Kortrijk, met hout van Memel (opm: Klaipeda), het brikschip de GOEDE MOEDER, kapt. Ole H. Gron, met hout van Larwich (opm: Larvik).
Den 28 dito uitgezeild het everschip ANNA CATHARINA, kapt. Jacob Cents, met pannen, steentjes & c. (opm: onbekend wat dit betekent) naar Denemarken.
Den 29 dito binnen gekomen het sloepschip SWIFT, kapt. Enos Page, met ballast van Londen, het barkschip NORGE, kapt. Lars Jorgensen met (opm: onleesbaar) van Odense.
Den 30 dito binnen gekomen het smakschip HERSTELLING, kapt. Hendrik Janssen, met hout van Drammen.
Den 1 oktober uitgezeild het schonerschip LIVELY, kapt. William Beijes, met boter naar Londen, het kofschip de GOEDE VERWACHTING, kapt. Hielke Wijbes Overmeer, met kaas naar Bordeaux, het tjalkschip de VROUW MARGARETHA, kapt. Albert H. Stuur en het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. Harmanus Sleehuis, beide met ballast naar Noorwegen.
Den 2 dito binnen gekomen het sloepschip WILLIAM, kapt. Wm. Nazelij, met ballast van Folkestone.
Uitgezeild het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Hulst, het smakschip de SNELHEID, kapt. Wolter A. Smidt, het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, het smakschip de VROUW HENDRICA, kapt. Jan Bruins, het smakschip de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otto P. Smidt, en het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. Arend Klasen, alle met ballast naar Noorwegen, het kofschip de NIEUWE ONDERNEMING, kapt. Klaas L. Domenij, met ballast op avontuur.
Den 3 dito uitgezeild het schonerschip the HOPE, kapt. William Banfield, met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 05 november 1819
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 31 oktober binnen gekomen de smakschepen VROUW HENDRIKA, kapt. Jan Bruins, VROUW ANNEGINA, kapt. Jan Boon, beide met hout van Noorwegen.
Den 1 november binnen gekomen het smakschip TWEE GEBROEDERS, kapt. Harmen H. Hulst, met hout van Noorwegen; het tjalkschip TWEE GEZUSTERS, kapt. H. J. Duintjer, met balken van Hamburg.
Uitgezeild het smakschip EENDRACHT, kapt. A.L. Speelman, met ballast naar Noorwegen.
Den 2 dito binnen gekomen de smakschepen de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otte P. Smid; VROUW CHRISTINA, kapt. Harmanus Sleehuis, beide met hout van Noorwegen.
Den 3 dito binnen gekomen het smakschip VROUW COBA, kapt. Wolter A. Duiven, met hout van Noorwegen, het birkantijnschip JUSTA BLEEKER, kapt. Hendrik Hendriksen, van Riga met hout naar Amsterdam gedestineerd, komt alhier binnen met zware lekkagie, verlies van anker en touw en enige zeilen en andere zeeschaden, het kofschip VRIENDSCHAP, kapt. T.L. Hofkamp, van Libau (opm: Liepaja) met lijnzaad naar Roscoff in Frankrijk gedestineerd, komt alhier binnen met zware lekkagie en andere zeeschaden; het sloepschip SWIFT, kapt. Enos Page, met ballast van Londen.

Afbeelding
Datum 04 september 1821
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 27 augustus binnen gekomen het schonerschip ELISA, kapt. Seven Nielsen, de smakschepen de VROUW LUBBEGINA, kapt. Jan E. Bart, de VROUW ALIDA, kapt. D.G. Schuur, de kofschepen ALIDA CLASINA, kapt. E.L. Tiktak, alle met hout van Noorwegen, de JONGE YPEUS, kapt. H.H. de Weerd, met teer en potasch van Christinastad.
Den 28 dito binnen gekomen het schonerschip SPRIGHTY, kapt. C. Warren, de sloepschepen SAHRA, kapt. C. Clarck, UNION, kapt. John Davy, alle drie met ballast van Londen. Uitgezeild de smakschepen de VROUW FOKJE, kapt. Jan Bruins, ZEELUST, kapt. Pieter E. Boer, de VROUW ZWAANTJE, kapt. Jan Cornelis Hazewinkel, het kofschip de VROUW ANNEGINA, kapt. Jacob P. Hergens, het tjalkschip de VROUW FENNEGINA, kapt. A.C. Ruiten, alle met ballast op avontuur.
Den 29 dito uitgezeild het kofschip de VERWACHTING, kapt. Steven de Vries, met schors naar Liverpool, het smakschip de JUFFER FOKKELINA, kapt. H.I. Dokter, met ballast naar Noorwegen.
Den 30 dito binnen gekomen het kofschip NEPTHUNUS, kapt. H. Harmens, met tarwe van Dantzig (opm: Gdansk), de smakschepen de VROUW GEZINA, kapt. F. Joosten, de TWEE GEBROEDERS, kapt. H. Hulst, beide met hout van Noorwegen. Uitgezeild de smakschepen MARGARETHA, kapt. E.A. Pot, de VROUW MARTHA, kapt. Dirk Clazen de Goot, de VROUW ETTINA, kapt. A.J. Seeman, DIANA, kapt. W.J. Stuit, alle met ballast op avontuur, het kofschip de WAAKZAAMHEID, kapt. H.S. Hofhuis, met zout &c. naar buitenlands.
Den 31 dito binnen gekomen het brikschip HEDEWIG AMALIA, kapt. C. Larssen, met hout van Noorwegen.
Den 1 september binnen gekomen het kofschip de EENDRACHT, kapt. H.S. Korter, de smakschepen de VROUW CATHARINA, kapt. H. Sleehuis, de VROUW ELISABETH, kapt. J.E. Scherpbier, alle drie met hout van Noorwegen. Uitgezeild het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klazen, met ballast naar Noorwegen.

Afbeelding
Datum 14 september 1821
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 2 september uitgezeild het schonerschip HOPE, kapt. Wm. Barfield, het sloepschip WALTER MATTHEWS, kapt. A. Gallaway, beide met boter &c. naar Londen.
Den 3 dito binnen gekomen het schonerschip CORONATION, kapt. Wm. Watton, met ballast van Londen; de smakschepen de JONGE DANIEL, kapt. H.J. Oortjes, de DAGERAAD, kapt. Jan A. Smit, beide met hout van Noorwegen. Uitgezeild de smakschepen ALIDA, kapt. D.G. Schuur, de VROUW LUBBEGINA, kapt. Jan E. Bart, CASTOR, kapt. S.H. Hooghout, het schonerschip ELISA, kapt. S. Nielsen, alle met ballast op avontuur.
Den 6 dito uitgezeild het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. H. Hulst, de kofschepen NEPTHUNUS, kapt. H. Harmens, ALIDA CLASINA, kapt. E.L. Tiktak, met ballast op avontuur, het schonerschip LUNA, kapt. Samuel Bishop, met kaas en huiden naar Londen.
Den 8 dito binnen gekomen het smakschip de TWEE GEZUSTERS. kapt. D.D. Visser, met tarwe van Lübeck. Uitgezeild het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. H. Sleehuis, met pannen naar Noorwegen, het kofschip de EENDRACHT, kapt H.J. Korter, met ballast naar Noorwegen.
Den 9 dito uitgezeild het schonerschip SPRIGHTY, kapt. Charles Warren, het sloepschip SARAH, kapt. C. Clarck, beide met boter &c. naar Londen.

Afbeelding
Datum 26 oktober 1821
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 14 oktober uitgezeild de schonerschepen LIVELY, kapt. Wm. Bayes, SPRIGHTY, kapt. Charles Warren, beide met boter naar Londen.
Den 15 dito binnen gekomen de kofschepen ALIDA CLASINA, kapt. E.L. Tiktak, de VROUW IKINA, kapt. G.J. Posthuma, beide met hout van Noorwegen; het smakschip de VRIENDSCHAP, kapt. Jan H. Schipper, met hout van Memel (opm: Klaipeda), het tjalkschip de VROUW CATHARINA, kapt. H.G. Kuiper, met granen van Lübeck, het smakschip de VROUW MARTHA, kapt. D.C. de Groot, met hout van Noorwegen. Uitgezeild het sloepschip UNION, kapt. John Davy, met kaas &c, naar Londen.
Den 16 dito binnen gekomen de kofschepen de VROUW ELISABETH, kapt. J.J. Arends Jr, HOOP EN VREES, kapt. Y.P. Piebes, beide met hout uit de Oostzee..
Den 18 dito binnen gekomen de smakschepen de VROUW GESINA, kapt. T. Joosten (opm: Fokke Joosten), de DAGERAAD, kapt. Jan A. Smith, de VROUW CATHARINA, kapt. H. Sleehuis, de TWEE GEBROEDERS, kapt. H.H. Hulst, alle met hout van Noorwegen; de sloepschepen WALTER MATTHEWS, kapt. A. Gallaway, WILLIAM, kapt. William Nazeby, beide met ballast van Londen. Uitgezeild de kofschepen EENDRAGT, kapt. H.J. Korter, NEPTHUNUS, kapt. H. Harmens, beide met ballast op avontuur.
Den 20 dito uitgezeild het smakschip de VROUW ETTINA, kapt. A.J. Seeman, met ballast op avontuur.
Den 21 dito uitgezeild de sloepschepen WALTER MATTHEWS, kapt. A. Gallaway, MARIA, kapt. Robert Cubith, beide met boter naar Londen.

Afbeelding
Datum 30 oktober 1821
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Harlingen. Den 22 oktober binnen gekomen het kofschip de JONGE LUCAS, kapt. A.G. Bakker, met hout van Nerva.
Den 23 dito binnen gekomen het kofschip VERWACHTING, kapt. Steven de Vries, met looderts en zout, van Liverpool.
Den 27 dito binnen gekomen het kofschip de JUFFER HENDRIKA, kapt. C.J. van der Veer, met hennep en koper van Petersburg; de schonerschepen HOPE, kapt. W. Barfield, LIVELY, kapt. William Bayes, beide met ballast van Londen. Uitgezeild het kofschip HARLINGEN, kapt. T.J. Smith, de TWEE GEBROEDERS, kapt. H.H. Hulst, beide met ballast op avontuur.

Afbeelding
Datum 15 oktober 1822
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Mr. S. Reijnders, advocaat en notaris te Delfzijl, is voornemens, op woensdag den 23 oktober 1822, des voormiddags precies te 10 uren, ten huize van de kastelein A.J. Borst, te Delfzijl, bij kavelingen, publiek te verkopen: het scheepshol, groot 28 ton, benevens de masten, zeilen, ankers, touwwerk en verder inventaris, van het Smakschip DE TWEE GEBROEDERS, bevaren door de kapitein H.H. Hulst, liggende thans in de haven van Delfzijl.

Afbeelding