Inloggen
OP HOOP VAN ZEGEN - ID 17204


Kroniekberichten

Datum 06 december 1831
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 5 december. De schepen OP HOOP VAN FORTUIN, kapt. A.H. Visker, van Hamburg naar Koningsbergen, DE VIJF GEBROEDERS, kapt. G.P. Bakker, DE DOCHTER ALIDA, kapt. E.R. de Jonge en OP HOOP VAN ZEGEN, kapt. J. Geltes, van Hamburg naar Amsterdam, zijn te Cuxhaven binnengelopen, het eerste den 25, het tweede den 26 en de beide laatste den 27 november.
De schepen DE GOEDE HOOP, kapt. W. Arents, van Meldorf naar Amsterdam en MARTHA KATARINE, kapt. H.R. Legger, van Kiel naar Dordrecht, te Cuxhaven binnen, hebben den 26 november hun reis voortgezet.

Afbeelding
Datum 22 december 1831
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 20 december. De schepen KATARINA MARGARETHA, kapt. J. Breckwold Groot, van Stettin, DE TWEE GEBROEDERS, kapt. R.R. Onnes, OP HOOP VAN ZEGEN, kapt. G.J. Geltes, DOCHTER ALIDA, kapt. E.R. de Jonge en ANNA KATARINA MARGARETHA, kapt. J.M. Holst, van Hamburg, alle naar Amsterdam, zijn volgens brief van Hamburg van den 16 dezer, wegens tegenwind te Cuxhaven uit zee teruggekomen.

Afbeelding
Datum 10 januari 1832
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 9 januari. Kapitein N. van Santen Az., voerende het schip GEERTRUIDA, van Amsterdam naar Genua en Livorno, te Dartmouth binnen, meldt van daar, van den 21 december, dat hij dacht binnen weinige tijd van de geleden schade hersteld en gereed te zullen zijn om de lading weer in te nemen en de reis voort te zetten.
De schepen DE GOEDE HOOP, kapt. W. Arents met raapzaad, van Meldorf, MARGARETHA ELIZABETH, kapt. Johann Breckwoldt Groot, met hout van Stettin; ANNA MARGARETHA, kapt. H. Stehr, met tarwe, van Brunsbüttel; DIE ZWEI GEBRUDER, kapt. H. Friedrichsen, met raapzaad, van Neufeld; DE DOCHTER ALIDA, kapt. F.R. de Jonge, met suiker, OP HOOP VAN ZEGEN, kapt. G.J. Geltes, ANNA MARIA, kapt. H. Peper, ANNA MARGARETHA KATARINA, kapt. J.M. Holst, alle drie met tarwe, DE TWEE GEBROEDERS, kapt. R.R. Onnes, REBEKKA CHRISTINA, kapt. C.U. Seeman en DE DRIE GEZUSTERS, kapt. G. Joosten, met stukgoederen, de laatste zeven van Hamburg en alle naar Amsterdam bestemd en THE VESTAL, kapt. J. Young, met steenkolen, van Sunderland naar Rotterdam, zijn, volgens brief van Cuxhaven van den 29 december, aldaar binnengelopen, om wegens de ingevallen vorst te overwinteren, zoals ook de vroeger aldaar binnengelopen schepen ST. OLOF, kapt. E.M. Kruse, met ijzer enz., van Stockholm naar Amsterdam; THE BROTHERS, kapt. W. Sewell, met wijn enz., van Cette naar Bremen en BARON FRIEDRICH, kapt. C.A. Jongebloed, met koeken, van Hamburg naar Fisherrow; de lading van het laatste zou wegens beschadigdheid verkocht worden. Het schip MARGARETHA SUSANNA, kapt. W.J. Warnekes, van Bergen naar Vlissingen, te Cuxhaven binnen, heeft den 29 december de reis voortgezet.

Afbeelding
Datum 24 februari 1832
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

Kapt. G.J. Geltes, voerende het schip OP HOOP VAN ZEGEN, met tarwe van Hamburg naar Amsterdam, laatst van Cuxhaven, te Oostmahorn binnen, meldt vandaar op 14 februari, dat hij na ankers en touwen te hebben verloren, aldaar lek, bijna roerloos was binnengelopen; moest lossen.

Afbeelding
Datum 12 september 1833
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam:
MARIA, kapt. J. Jurgensen, van Kopenhagen met koopmanschap, wollen goederen, koehaar en potlood; MARIA, kapt. N.N. Jepsen, van Sonderborg met tarwe; MARIA HENRIETTE, kapt. M.A. de Boer, van Petersburg met hennep-olie; HOOP OP VERWACHTING, kapt. K.K. de Boer, van Memel met tarwe, lijnzaad en hennep; MEINSINA, kapt. J.A. Zeilinga, van Memel met rogge; JOHANNA, kapt. G.O. Schoemaker, van Wismar; ALBERTINE, kapt. J.J. Joosten, van Neuhaus met rogge; DE JONGE PIETER, kapt. G.S. Brouwer, van Heiligenhafen met tarwe; HENDRIKA, kapt. G.G. Bakker, van Barth met tarwe; CHRISTINA MARIA, kapt. C.M. Petersen, van Tonderen met tarwe; CATHARINA, kapt. H.G. Lever, van Tonningen met raapzaad; CONCORDIA, kapt. D.J. Geltes, van Hamburg met tabak en suiker; OP HOOP VAN ZEGEN, kapt. G.J. Geltes, van Hamburg met koehaar en tabak; VRIENDSCHAP, kapt. J.H. Zaat, van Hamburg met tabakstelen en suiker; HENDRIKA, kapt. J.J. Pekelder, van Lübeck met tarwe.

Afbeelding
Datum 10 december 1833
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 9 december. De schepen HOOP OP ZEGEN, kapt. G.J. Geltes en DE HOOP, kapt. J.L. Jonker, beide van Hamburg naar Amsterdam, zijn de 1e dezer wegens tegenwind te Cuxhaven binnengelopen.
Het schip DE HARMONIE, kapt. G.E. Boer, van Dordrecht naar Cette, was de 16e november met een gunstige gelegenheid op de hoogte van Wight in goede staat zeilende.
Zr.Ms. transportschip DORDRECHT, gecommandeerd door kapt.-luitenant F. Jonkers, zal de 10e dezer van Helvoetsluis naar Suriname en Curaçao vertrekken.

Afbeelding
Datum 21 januari 1834
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

De schepen de JONGE FREERK, kapt. P.A. Visser, van Osterisoer naar Harlingen, VREDE en HOOP, kapt. H.J. Buining, van Rostock, PETRONELLA CATHARINA, kapt. J. Stuiveling, van Koningsbergen, de VRIENDSCHAP, kapt. H.C. Slot, de HOOP, kapt. H.T. Bakker, de HOOP, kapt. J.L. Jonker en de OP HOOP VAN ZEGEN, kapt. Gelte J. Geltes, alle 4 van Hamburg, de 6 laatste naar Amsterdam, alle te Cuxhaven binnen, hebben op 12 januari de reis voortgezet, de 4 laatste zijn echter de volgende dag uit zee teruggekomen.
Het schip de VROUW GEERTJE, kapt. H.A. Sluiter, van Hamburg naar Amsterdam is op 7 januari te Glückstadt binnengelopen.

Afbeelding
Datum 28 januari 1834
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 27 januari. De schepen DE HOOP, kapt. H.T. Bakker, OP HOOP VAN ZEGEN, kapt. C.J. Geltes, DE HOOP, kapt. J.L. Jonker, DE VRIENDSCHAP, kapt. H.C. Slof, alle vier van Hamburg naar Amsterdam, te Cuxhaven binnen, hadden, volgens brief van daar van de 19e dezer, hun reizen voortgezet, doch zijn in goede staat uit zee terug gekomen, het laatste na reeds op de hoogte van Texel te zijn geweest.

Afbeelding
Datum 11 februari 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 9 februari. Een kof, de naam onbekend; mogelijk ARIUS JOHANNES, kapt. H. van Wyk, naar zee gemeld, terug.
Terschelling, 7 februari. GELIDA, kapt. B. Louwerens, van Riga; DE VROUW MARGARETHA, kapt. P. Carstens, van Sunderborg; DE VRIENDSCHAP, kapt. H.C. Slof, DE HOOP, kapt. H.T. Bakker en OP HOOP VAN ZEGEN, kapt. G.J. Geltes, alle drie van Hamburg.
St. Helena, 17 december. CONCORDIA, kapt. J.H. Backer, van Batavia naar Amsterdam.
Uitgezeild:
Texel, 9 februari. FAAM, kapt. J. Andresen, naar Suriname; ARIUS JOHANNES, kapt. H. van Wyk, naar Havre de Grace; ORION, kapt. C.F. Smit, op avontuur.

Afbeelding
Datum 18 juni 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: CATHARINA, kapt. T. Lange, van Suriname met suiker en katoen; GEERTRUIDA, kapt. J.D. Mellema, van Hull met traan; VROUW MARGARETHA, kapt. J.O. Oetken, van Cuxhaven met manufakturen, glas en spijkers; OP HOOP VAN ZEGEN, kapt. G.J. Geltes, van Hamburg met rogge en huiden; DRIE GEBROEDERS, kapt. H.E. Pluktje, van Hamburg met tabak en suiker; GOEDE VERWACHTING, kapt. H.J. Kruse, van Hamburg met rogge; JONGE ALBERT, kapt. P.A. Ellens, van Hamburg met koopmanschappen en suiker; GERARDA MARIA, kapt. B.K. Dekker, van Hamburg met kromhout en kleine eiken staven; WILLEM DE EERSTE, kapt. J.H. Savert, van Hamburg met garen, glas, koopmanschappen, suiker en hazenvellen; DE DRIE GEBROEDERS, kapt. B. Röfer, van Bremen met tabak en stelen, potasch, tabaksbladen, lood en sigaren; CONCORDIA, kapt. J. Stemmer, van Hjorting met rogge; ANNEGINA, kapt. R.H. Dokman, van Lübeck met teer; JOHANNA MARIA, kapt. C.J. Luths, van Hooksiel met haver en tarwe.

Afbeelding
Datum 19 september 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: FREUND GEORGE. Kapt. P.B. Groot, van Petersburg met potasch, hennep en zeildoek; NEPTUNUS, kapt. K.G. Sipsma, van Petersburg met hennep en ijzer; FORTUNA, kapt. P. Rijland, van Bergen met traan, mos en stokvis; FRAUKE KNELSINA, kapt. R.R. de Jonge, van Koningsbergen met tarwe, hennep en borstels; MARGARETHA, kapt. G.E. te Velde, van Koningsbergen, met raapzaad; MARGRIETA, kapt. G.E. te Velde, van Koningsbergen met raapzaad, lijnzaad en ijzerwerk; NIJVERHEID, kapt. E.E. Hoveling, van Memel met tarwe, lijnzaad en hennep; KNELSINA GEERDINA, kapt. R.R. de Jonge, van Memel met lijnzaad, scheepsnagels en hennep; DE NIJVERHEID, kapt. Evert E. Hoveling, van Memel rogge, lijnzaad en hennep; MARGARETHA JOHANNAA, kapt. J.C. Wallis, van Dantzig met rogge, tarwe en linnen; MARTHA ALIDA , kapt. K.H. Plukker, van Dantzig met tarwe, linnen en schoppen; HOPENDE ZEEMAN, kapt. W.F. Pronk, van Dantzig met tarwe; BROEDERLIJKE LIEFDE, kapt. H.J. Nagel, van Wismar met raapzaad en tarwe; VROUW ANTJE, kapt. K.D. Ekamp, van Wismar met raapzaad; TWEE GEBROEDERS, kapt. H.H. Ruter, van Rostock met raapzaad; EENDRAGT, kapt. A.K. Mulder, van Rostock tarwe, rogge en raapzaad; TWEE GEBROEDERS, kapt. H.H. Duhr, van Stettin met rogge; RENSINA, kapt. H.W. Stuit, van Kierteminde, met raapzaad; LOUISA, kapt. J. Meyer, van Tonningen met tarwe; TWEE GEBROEDERS, kapt. J.L. Bruhn, van Tonningen met raapzaad; FORTUNA, kapt. C. Wilder, van Colberg met rogge; WILLEM DE EERSTE, kapt. J.H. Savert, van Hamburg met thee, lijnzaad, veren, wol en haar; OP HOOP VAN ZEGEN, kapt. J.J. Geltes, van Hamburg met tabak; AURORA, kapt. C.A. Hazewinkel, van Bremen met suiker; DRIE GEBROEDERS, kapt. G.J. Gnodde, van Bremen, met tabak, koehaar, hammen, katoen en koopmansch.; DOROTHEA, kapt. J.B. Kuil, van Bremen met tabak, stelen, wijn en koehaar.

Afbeelding
Datum 22 september 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading.
Naar Nederlandse koloniën:
Suriname. Het gekoperd tweedeks fregatschip DE ZORGVULDIGHEID, kapt. Arend Hulsen, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman. Sluit 30 september.
Suriname. Het Nederlands gezinkt barkentijnschip DE ZWAAN, kapt. Cornelis Jansz. van Driesten. Adres bij B.D. Bosscher.
Suriname. Het gekoperd tweedeks barkschip SUSANNA MARIA, kapt. J.F. Spiegelberg, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Naar Frankrijk, Engeland, Spanje, Portugal, de Middellandse Zee, de Levant, enz.:
Havre en Rouen. Het Nederlands kofschip DE VROUW MARGARETHA, kapt. Berend R. Berg. Adres bij Jan Corver en Comp.
Naar Rusland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, de Oostzee, enz.:
Bremen. Het Nederlands schip VAARWEL, kapt. O.W. Salomons. Adres bij J.C. van Oven.
Bremen. Het Nederlands schip OP HOOP VAN ZEGEN, kapt. Gelte Jans Geltes. Adres bij Blikman en Comp. vertrekt voor of op 25 september.
Dantzig. Het Nederlands smakschip MARGRIETA, kapt. Geert Everts te Velde. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip ALBERDINA, kapt. J.J. Joosten. Adres bij Blikman en Comp. vertrekt vóór of op 25 september.

Afbeelding
Datum 23 december 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: WILHELMINA, kapt. D.A. de Jong, van Batavia met koffie, suiker, lange peper, huiden, runderhoornen en buffelhoornen; OP HOOP VAN ZEGEN, kapt. G.J. Geltes, van Bremen met suiker; HELENA, kapt. R. Remkes, van Bremen met katoen; MARGARETHA, kapt. H.H. Kramer, van Bremen met katoen, tabak en zwartsel.

Afbeelding
Datum 17 juni 1836
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: JANTINA, kapt. J.G. Das, van Elbing, met raspzaad; HENDRIKA, kapt. G.O. Sap, van Demmin, met garst; JONGE JAN, kapt. H.E. Pluktje, van Hamburg met tabak, stelen, varinas tabak, sigaren, koehaar, thee en garen; VROUW CATHARINA, kapt. C. Koster, van Hamburg met glas, lood, koehaar, hoorns en hoornpunten; OP HOOP VAN ZEGEN, kapt. G.J. Geltes, van Hamburg met glas, manufacturen, tapioca en koehaar; EENDRAGT, kapt. W.R. Reiningh van Hamburg met hout; ALBERDINA, kapt. J.J. Joosten, van Hamburg met pijpenstaven, tonnenstaven, duigen, eikenhout en planken; DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. J.H. Savert, van Hamburg met smalt, zaffers, wol, talk, bedveren en geitenhaar.

Afbeelding
Datum 01 november 1836
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

Het schip de HOOP VAN ZEGEN, kapt. G.J. Geltes, van Bremen naar Amsterdam, is, volgens brief van Delfzijl van den 25 oktober, dien dag door vissers, lek en met verlies van zeilen, anker en touw, aldaar binnengebracht.

Afbeelding