Inloggen
GOEDE VRIENDEN - ID 17098


Kroniekberichten

Datum 16 september 1828
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. J.H.A. Balwe en P. Wijgh, makelaars, zullen, door een daartoe bevoegd beambte, op maandag den 13 oktober 1828, des avond ten 6 ure precies, ten huize van Klaas Jongkind, kastelein in de Nieuwe Stads herberg, aan het IJ, te Amsterdam, verkopen een extra ordinair welbezeild kofscheepje, genaamd de GOEDE VRIENDEN, lang van steven tot steven 16 ellen 60 centimeters, wijd 3 ellen 20 centimeters, hoog 1 el 42 centimeters, gevoerd door schipper Simon Hendrik van der Werf, en gemeten op 18 lasten, en dat met al deszelfs rondhouten, opstaand en lopend want, ankers, touwen, zeilen en andere scheepsbehoeften, als bij den inventaris op de biljetten wordt vermeld. Liggende het voornoemde kofscheepje in den Singel, bij de Brouwersgracht, en hebbende in de beurt op Stavoren gevaren. Iemand, nader onderricht begerende, spreken met bovengenoemde makelaars. Is inmiddels uit de hand te koop.

Afbeelding
Datum 05 november 1828
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. In lading liggende schepen in Amsterdam. Woensdag 5 november.
Naar de volgende plaatsen:
Suriname, SURINAME, kapt. Willem Landsaat Jr. Adres bij B.D. Bosscher en Jan Corver & C.
Bordeaux. DE VROUW ELISABETH, kapt. F.B. Nepperus. Adres J. Corver & C. Sluit 8 november.
Hull. DE LIEFDE, kapt. J. Kramer. Adres Gemmening & Penning.
Hamburg. DE VROUW MAGARETHA, kapt. P. Lindeman. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meijer.
Hamburg en Altona. DOROTHEA MARIA, kapt. H.P. Regt door Zee. Vertrek vóór of op 11 nov. en CATHARINA MARGARETHA, kapt. V. Pieper Pan. Vertrek vóór of op 8 nov. Adres bij Blikman & Co.

Afbeelding
Datum 21 april 1829
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 19 april. Het schip DOROTHEA MARIA, kapt. H.P. Regtdoorzee, met ansjovis van Amsterdam naar Stettin, is de 9e dezer te Elseneur aangekomen, na de vorige nacht in groot gevaar geweest te zijn om door het ijs doorsneden te worden en heeft daarvoor een anker en touw verloren; de kapitein had wegens het ijs het schip niet kunnende bergen, noch naar de Oostzee en ook niet te Elseneur kunnende binnenkomen, een boot met vijf man tot assistentie aangenomen en is vervolgens te Landscrona binnengelopen.

Afbeelding
Datum 05 november 1829
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Amsterdam, 3 november. Het schip DOROTEA MARIA (opm: DOROTHEA MARIA), kapt. H.P. Regtdoorzee, met haring van Amsterdam naar Petersburg, is de 13e oktober op het eiland Oesel gestrand, doch het volk gered; het schip zal weg zijn en men was bezig zo veel mogelijk van de lading en inventaris te bergen.

Afbeelding