Inloggen
VROUW MARGARETHA - ID 16989


Kroniekberichten

Datum 24 oktober 1816
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Amsterdam, 22 oktober. De vrouw van J.G. Orsel rapporteert, dat haar man voornoemd, voerende het smakschip de GOEDE HOOP, van Amsterdam naar Kopenhagen gedestineerd, den 13 dezer, des avonds ten 7 uren, was overzeild geworden door het brikschip MORILS, kapt. J.C. Gilepaard, van Koningsbergen (opm: Kaliningrad) naar de Maas gedestineerd; zijnde zij overgeraakt, en door een loodsschuit op Texel aan land gebragt, en haar verder niet bewust hoe het met schip en equipagie was afgelopen. (opm: de MORILS arriveerde 22 oktober veilig op de rede van Helvoetsluis; voor de GOEDE HOOP zie RC 311016)

Afbeelding
Datum 31 oktober 1816
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 29 oktober. Het overzeilde smakschip de GOEDE HOOP, kapt. J.G. Orsel, van Amsterdam naar Koppenhagen, is den 21 oktober, met veel schade aan zeilen, touwwerk, enz, in de Sond aangekomen. (opm: zie RC 241016)

Afbeelding
Datum 01 januari 1818
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Amsterdam, 30 december (opm: 1817). Volgens berigt van Bornholm, is in de nacht tussen den 5 en 6 december op het Salthammer rif gestrand het smakschip DE GOEDE HOOP, kaptein J.S. Orsel, van Memel (opm: Klaipeda) naar Amsterdam; hetzelve kon niet weder afgebragt worden, doch de inventaris was, benevens een gedeelte der lading, zo droog als nat, geborgen.

Afbeelding