Inloggen
THETIS - ID 16582


Kroniekberichten

Datum 18 maart 1854
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Groningen. Gisteren arriveerde alhier het schoenerschip THETIS, groot 144 ton, bevelvoerder J.S. Bakker, van Veendam, gebouwd bij J. Hooites te Hoogezand.
(opm: nieuwbouw, van de werf naar de stad Groningen)

Afbeelding
Datum 23 november 1866
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant

Amsterdam, 22 november. Het schip NOOITGEDACHT, kapt. Bakker, van Thisted naar Engeland, is ... nov. in de Hirstholmen (opm: Hirsholmene) binnengelopen.
— Het schip SPERWER, kapt. Boer, van Laurvig naar Delfzijl, is de 7e, IDA, kapt. Wolkammmer, van Stettin naar Emden, de 8e en het schip TRITON, kapt De Jonge, van Riga naar Nederland, de 9e nov. te Arendal binnengelopen.
— Het schip ALIDA, kapt. Star, van Frederikstad naar Newcastle, is de 5e en het schip NOOIT GEDACHT, kapt. Nanning, van Newcastle naar Delfzijl, de 7e november te Osterisoer binnengelopen.
— Het schip THETIS, kapt. Bakker, van St. Petersburg naar Amsterdam, is de 15e nov. te Farsund binnengelopen.

Afbeelding
Datum 18 december 1873
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Mr. J.C. van Slooten, notaris te Veendam, gedenkt, op maandag 5 januari 1874, des avonds ten 7 ure, in het hotel De Unie te Veendam, publiek te verkopen het schoenerschip THETIS, in 1854 uitgehaald, in 1870 een vertimmering hebbende ondergaan van nieuw dek, potdeksels, verbouten etc., groot 138 tonnen, met complete inventaris, liggende aan de werf van Gebrs. Van de Wetering, te Delfshaven, en aldaar te bezichtigen. Geclassificeerd bij de Germanischen Lloyd A. 1.1.
Nadere informaties te bekomen bij de boekhouder H.H. van de Wal, en bij de kapt. J.S. Bakker, beiden te Veendam.

Afbeelding