Inloggen
ROELFINA ALIDA - ID 16370


Kroniekberichten

Datum 24 maart 1868
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Groningen, 23 maart. Heden arriveerde hier het nieuw gebouwd schoenerbrikschip
CATO PAULI, kapt. E. Hotze, groot 180 ton, gebouwd bij J. & K. Wilkens, beiden te Veendam, en het ijzeren galjootschip ROELFINA ALIDA, kapt. J. Stientjes, van
Stadskanaal, groot 70 ton, gebouwd bij J. Boon, te Hoogezand.

Afbeelding
Datum 19 februari 1869
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Ramsgate, 15 februari. Heden is alhier binnengelopen het schip (opm: tjalk) ROELFINA ALIDA, kapt. J. Stientjes, van Wells naar Falmouth, met overgeworpen lading.

Afbeelding
Datum 23 april 1869
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Carga lijsten

Cargalijst. Schip (opm: tjalk) ROELFINA ALIDA, kapt. J. Stientjes, te Wormerveer van Pentewan (opm: Co. Cornwall): 91 ton chinaklei. Adres: Jan Dekker.

Afbeelding
Datum 12 mei 1869
Krant OHC - Opregte Haarlemsche Courant

OHC 12-05-1869 Amsterdam, 11 Mei. Het nederl. schip ROELFINA ALIDA kapt.Stientjes, van hier met beenderen naar Huil, is in den nacht van 3 dezer in de Noordzee door het noordduitsche schip VENUS kapt. Stegen», overzelld en gezonken; het volk is, met uitzondering van des kapiteins vrouw, gered en te Bremerhaven aangebragt .

Afbeelding
Datum 12 mei 1869
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Bremen, 8 mei. Kapitein J.D.E. Stegens, gezagvoerder van het Noordduitse schoener-brikschip VENUS, heden van Bordeaux alhier in de haven gekomen, berigt, dat hij in de nacht van den 4 op den 5 mei, op korte afstand van Texel, in aanvaring is geweest met het Hollandse tjalkschip ROELFINA ALIDA, te Hoogezand te huis behorende, dat den 3 mei met een lading beenderen uit Texel vertrokken is en van Amsterdam naar Schotland bestemd, waarna de tjalk kort daarop is gezonken. De equipage, bestaande uit de kapitein Jan Stientjes, zijn kind en drie man, werden gered, doch de kapiteinsvrouw is daarbij omgekomen (opm: zie PGC 130569).

Afbeelding
Datum 13 mei 1869
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Groningen, 12 mei. De Hoogezandster tjalk ROELFINA ALIDA, kapt. J. Stientjes, d.d. 3 dezer van Texel met beenderen naar Hull vertrokken, is in de nacht van de 4e op de 5e daaraanvolgende in de Noordzee door de Noordduitse brik VENUS, kapt. Stegens, overzeild en gezonken. De kapitein, diens kind en de bemanning zijn gered, doch des kapiteins vrouw is daarbij verdronken (opm: zie NRC 120569).

Afbeelding