Inloggen
LEENTJE - ID 16277


Kroniekberichten

Datum 05 september 1868
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Tonningen, 1 september. Het Nederlandse tjalkschip (opm: kof) LEENTJE, kapt. F.G. Rasker, van Dordrecht naar Rügenwalde bestemd, geladen met spoorrails, is hier gisteren aangekomen. Het had zeer zwaar onweder op zee ondervonden en heeft zeer sterke slagzijde, alsmede schade aan het tuig. De kapitein wil beproeven de schade alhier, zonder dat hij zijn lading behoeft te lossen, te repareren, om zijn reis naar Rügenwalde voort te zetten.

Afbeelding
Datum 31 december 1874
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Oostmahorn, 29 december. Kapt. M. Stuut van het schip GEERDINA, van Newcastle naar Groningen, is door het vele ijs bezig het schip tussen de Noorder duc d’alve (opm: meerstoel) en het hoofd te meren. Ook de schepen GRIETJE, kapt. De Haan, LEENTJE, kapt. Muntendam, en MARGARETHA GEERTRUIDA, kapt. Kramer, werken zich buiten gevaar van het ijs, alle drie van Groningen naar Engeland bestemd.

Afbeelding
Datum 02 januari 1875
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Oostmahorn, 29 december. De Nederlandse schepen GEERDINA, kapt. Stuut, van Newcastle naar Groningen, GRIETJE, kapt. De Haan, LEENTJE, kapt. Muntendam, en MARGARETHA GEERTRUIDA, kapt. Kramer, de laatste drie van Groningen naar Engeland, worden wegens het vele ijs tussen de Noorder dukdalven en het hoofd vastgemeerd.

Afbeelding
Datum 18 juli 1876
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Elseneur, 12 juli. Het Groninger tjalkschip ELISABETH BOLHUIS, kapt. Muntendam, van Leeuwarden met cichoreiwortelen naar Kopenhagen, heeft onder Laesö de mast verloren en is door het schip NIJSSINA, kapt. J.K. Veldman, hier op de rede gesleept.

Afbeelding
Datum 30 december 1876
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Verkoop schepen

Verkoping van schepen te Groningen op vrijdag 22 december: het kof-tjalkschip ELISABETH BOLHUIS, groot 60 ton, gebouwd in 1867, kapt. Muntendam voor NLG 3.900 verkocht aan J. Bakker te Groningen.

Afbeelding