Inloggen
PIET HEIN - ID 16273


Kroniekberichten

Datum 15 december 1866
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Ten overstaan van Mr. N. van Hasselt, notaris te Groningen, zal op vrijdag de 4e januari 1867, des avonds te 7 uur, ten huize van mejuffrouw de wed. Rasker, op de Hoek van het Ameland te Groningen, publiek worden verkocht:
Het kofschip, genaamd PIET HEIN, groot ongeveer 60 roggelasten, in 1866 nieuw gebouwd op de werf van de scheepsbouwmeester Stientjes, te Wildervank, onder gewoon toezicht van de expert van Veritas, te Groningen, met inventaris en opgoederen, zoals het thans is liggende in de Noorderhaven, te Groningen.
Te bezien van maandag de 24e december 1866 af tot en op de dag van verkoop, op aanvraag bij de scheepstoetuiger J.L. Borkhuis, Noordz. aan de Noorderhaven te Groningen.
De helft van de koopprijs kan, onder recht van eerste verband, op het voor omschreven schip, tegen 5% rente beleend blijven.
Inmiddels uit de hand te koop, te bevragen bij de eigenaar, de heer P. Heins, te Muiden.
(opm: nieuw schip, niet in GNB te vinden; zou ook binnenvaarder kunnen zijn)

Afbeelding
Datum 11 december 1871
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Elseneur, 4 december. Gister werd de Groninger kof ANNA GEERTRUIDA, kapt. Kempen, van Koningsbergen naar Leer, in de Sont ten anker liggend, door de schoener NEWSBOY uit Leith aangezeild, waardoor van eerstgenoemde de boegspriet brak en het schade aan de boeg bekwam.

Afbeelding
Datum 12 oktober 1872
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Oostmahorn, 9 oktober. Het schip ANNA GEERTRUIDA, kapt. Kemper, van Nerva naar Amsterdam, is hier heden lek en met verlies van zeilen binnengelopen. Het moest lossen.

Afbeelding