Inloggen
IMMANUEL - ID 16158


Kroniekberichten

Datum 06 juli 1865
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Groningen, 4 juli. Heden zijn aangekomen het nieuw gebouwde brikschip IMMANUEL, groot 215 ton, kapt. A.H. Strackholder van Amsterdam, en het nieuw gebouwde schoenerschip PLEIADEN, groot 170 ton, kapt. A.W. de Jonge van Veendam, beide gebouwd bij J.M.
Meihuizen en Zoon te Wildervank.

Afbeelding
Datum 02 augustus 1872
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Buenos Ayres, 29 juni. Alhier zijn bevracht de navolgende Nederlandse schepen : IMMANUEL, kapt. Aden, om te Paysandu en GOEDHART, kapt. Sikkema, om op de Plata- rivier voor Europa te laden, en JONGE EVERT, kapt. Sparrius, om op de kust van Patagoniƫ guano te gaan laden. Montevideo om order.

Afbeelding
Datum 28 september 1872
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Buenos Aires, 31 augustus. (Per telegraaf van Lissabon gedateerd 25 september.) De Nederlandse brik IMMANUEL, kapt. Aden, van Paysandu naar Engeland bestemd met gezouten huiden en talk is bij het afzeilen van de Uruguay aan de grond gelopen. De romp zit geheel onder water. (opm: zie ook NRC 131072, NRC 161172 en PGC 181172)

Afbeelding
Datum 13 oktober 1872
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Buenos Aires, 9 september. De Nederlandse brik IMMANUEL, kapt. Aden, van Paysandu om orders, is twee mijlen beneden Arroyo Negro (opm: Uruguay) in een hevige storm van zijn ankers geslagen en gestrand en later vlot geworden, doch daar het schip veel water maakte, was de kapitein verplicht het schip op de bank te zetten, waarop het schip van voren aan de grond kwam, doch het achterschip in diep water wegzonk. Ongeveer 500 huiden zijn geborgen; er is echter weinig hoop nog meer te kunnen bergen. Volgens rapport van de kapitein zit het schip van achteren tot de top van de grote mast en van voren tot aan de mars onder water. De Nederlandse consul is met een duiker naar het wrak vertrokken.

Afbeelding