Inloggen
ADUARD - ID 16155


Kroniekberichten

Datum 17 juni 1865
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Kiellegging, bouw en stapelloop van schepen

Rotterdam, 16 juni. De 13e dezer is van de werf van de scheepsbouwmeesters K. & J. Wilkens te Veendam te water gelaten het schoenerschip ADUARD, groot 150 tonnen, gebouwd voor rekening van de scheepsbouwmeesters en gevoerd zullende worden door kapt. J.H. Aldershoff.

Afbeelding
Datum 24 juli 1865
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Groningen, 21 juli. Heden kwam alhier aan het nieuw gebouwd schoenerschip ADUARD, kapt. J.H. Aldershoff, van Aduard, groot 100 last, gebouwd bij K. & J. Wilkens te Veendam.

Afbeelding
Datum 02 april 1867
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Veendam, 29 maart. Kapt. Aldershof, voerende het alhier te huis behorende schoenerschip ADUARD, de 24e dezer van Bahia te Falmouth aangekomen, rapporteert, dat hij sedert 20 februari met zware stormen te kampen heeft gehad, en wel uit het oosten en zuid- oosten.
Hij zag op de 20e maart op 49º44`NB en 08º30`WL een schip zonder masten en met schoon dek, zijnde bij nader onderzoek een Franse brik, van Gloucester naar St. Malo bestemd, waarvan de equipage zich nog aan boord bevond. Dadelijk werd de boot uitgezet en is men er in geslaagd, na veel krachtinspanningen de gehele equipage, die geheel uitgeput was, te redden en behouden te Falmouth aan wal te brengen.

Afbeelding
Datum 29 maart 1868
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Ramsgate, 26 maart. Het Nederlandse schoenerschip EDUARD, kapt. Aldershoff (opm: ADUARD, kapt. J.H. Aldershoff), is heden met verlies van de kluiver alhier binnengelopen.

Afbeelding