Inloggen
HERMANNUS WICHER - ID 16119


Kroniekberichten

Datum 18 april 1865
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Groningen, 17 april. Vrijdag arriveerde alhier het nieuw gebouwd koftjalkschip HERMANNUS WIJCHER, kapt. H. van der Laan, van Slochteren, groot 62 ton, gebouwd bij Maathuis te Sappemeer, en de volgende dag het nieuw gebouwd koftjalkschip BENEFICIUM, kapt. P.J. Kramer, van Groningen, groot 54 last, gebouwd bij de weduwe Pattje te Waterhuizen.
(opm: naam van de werf is Weduwe Pattje & Zoonen)

Afbeelding
Datum 25 december 1867
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Texel, 23 december. Het schip JELTINA, kapt. Wessels, van Riga hier aangekomen, is in aanzeiling geweest met het schip HERMANUS WIGCHER, kapt. v. d. Laan, van Stralsund met tarwe naar Londen bestemd. De equipage van laatstgenoemde bodem is op de JELTINA overgegaan en hier aangebracht. (opm: zie PGC 261267)

Afbeelding
Datum 26 december 1867
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Nieuwe Diep, 23 december. Door kapt. Korter, voerende het schip JELTINA, hier van Riga binnen, is aangebracht de equipage van het schip HERMANUS WICHER, kapt. Van der Laan, van Stralsund met tarwe naar Londen, met welk schip hij in aanzeiling was geweest en dat door de equipage is verlaten. Eerstgemelde bekwam daarbij enige schade. (opm. vergelijk onder meer naam gezagvoerder JELTINA met NRC 251267)

Afbeelding