Inloggen
WILHELMINA MAGDALENA - ID 15935


Kroniekberichten

Datum 02 juli 1863
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Groningen, 1 juli. Heden arriveerden alhier het nieuwgebouwde schoenerschip DEPOSITUM, kapt. J.B. Nieveen, van Groningen, groot 115 last, en gebouwd bij I.A. Hooites te Hoogezand, en de schoener MARGRETHA MAGDALENA, kapt. J. Jansen, van Workum, groot 110 last, gebouwd bij E. van Linge te Veendam.

( WILHELMINA MAGDALENA is de juiste naam.)

Afbeelding
Datum 07 april 1871
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Mr. J.C. van Slooten, notaris te Veendam, gedenkt, ten verzoeke zijner principalen, op vrijdag 14 april 1871, des avonds te 7 uur, ten huize van de logementhouder J. Duintjer te Veendam, publiek te koop presenteren het in den jare 1863 op de werf van de firma A. van Linge Ez. te Veendam nieuw gebouwd en gezinkt Nederlandsch schoenerschip WILHELMINA MAGDALENA, gevoerd door kapt. R. Jansen, groot 154 zeetonnen, met al diens opgoederen en toebehoren, zoals het tot nu toe door genoemde kapitein is bevaren, thans liggende te Amsterdam, aan de scheepstimmerwerf van Broerse.
Nader informatiƫn te bekomen bij de firma A. van Linge Ez. te Veendam, de heer Gr. Jansz. te Amsterdam, terwijl de inventaris der opgoederen van af heden ten huize van verkoop en ten kantore van de voornoemde notaris zal ter lezing liggen. (opm: vaartuig blijft in Nederlandse handen, doch wordt herdoopt in JOHANNA)

Afbeelding