Inloggen
ANDREASA - ID 15576


Kroniekberichten

Datum 19 mei 1862
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Antwerpen, 17 mei. Met de Nederlandse brik ANDREASA,  kapt. Noord, zijn alhier aangebracht kapt. Jorgensen en de verdere equipage van de Hamburger schoener HAUER, welke bodem op 32ºNB en 36ºWL gezonken is.

Afbeelding
Datum 30 januari 1865
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Verkoop bij rechterlijk gezag van het Nederlands brikschip genaamd ANDREASA, in eigendom toekomende aan Willem Noord, scheepskapitein, wonende te Amsterdam, liggende te Schiedam in de haven, lang volgens meetbrief 27 el 13 duim, wijd 5 el 22 duim, hol 2 el 85 duim en alzo groot 179 tonnen of 95 lasten, met al deszelfs staand en lopend want, ankers, kettingen, touwen, zeilen en verdere scheepsgereedschappen, ingevolge inventaris, gevoerd wordende door schipper P.H. Zeegers, ten verzoeke van:
-       Jozefus Geerts Bodewes, scheepsbouwer, wonende te Sappemeer;
-       Albert Homan, koopman, wonende te Eext, provincie Drenthe;
-       Jan Veenhoven Hendrikszoon, houthandelaar, wonende te Hoogezand;
-       Douwe Romkes, houtkoper, wonende te Hoogezand;
-       Anthonie Egberts Maathuis, houtkoper, wonende te Sappemeer;
-       Jan Sikkes Sikkens, touwslager en Jacubus Sikkes Sikkens, zeilmaker, beide wonende te Sappemeer, handelende onder de firma van Gebroeders J. en J. Sikkens;
-       Derk Geerts Wilmink, grofsmid, wonende te Veendam;
-       Jacob Geugies Engelsman, negotiant, wonende te Veendam
-       Bront Haijes Jacobus Willemsen, negociant, wonende te Veendam;
-       Johannes Henricus Hink, touwslager, wonende te Alkmaar
-       David Harms Landeweer, negociant, wonende te Martenshoek onder Hoogezand, en
-       Frederik Lodewijk Hensel, koperslager, wonende te Martenshoek, onder Hoogezand,
ten deze domicilie kiezende ten kantore van Mr. C.M. Nap, advocaat, wonende te Groningen, alsmede ingevolgde de wet, ten kantore van Mr. Gerardus Combertus Burger, procureur, aan de Haringvliet, wijk 12, nommer 47, te Rotterdam, en eindelijk ten kantore van de heren A. Prins & Co, cargadoors, wonende te Schiedam, requiranten uit krachte van een eerste grosse ener de 19e januari 1864 aan na te melden debiteur betekende acte van schuldbekentenis en verband, opgemaakt voor Mr. Christiaan Hartman Busmann, notaris te Sappemeer, in tegenwoordigheid van getuigen, behoorlijk geregistreerd ten kantore van de heer ontvanger Steijn Parvé, bij welke acte Willem Noord, scheepskapitein, wonende te Amsterdam, zich heeft verbonden aan zijn in die acte vermelde crediteuren te betalen de som van NLG 18.920, in tien jaarlijkse termijnen en verder zo als in die acte is vermeld, bedragende het aan de requiranten per resto verschuldigde aan hoofdsom NLG 15.282, aan twee jaren interest, naar 5 procent in het jaar, verschenen de 18e januari laatstleden NLG 1.528,20, te samen NLG 16.810,20, gereserveerd de lopende renten en kosten, en daarvoor onder anderen hetzelve schip en toebehoren speciaal verbonden en executabel en daarna arrestanten op hetzelve schip en toebehoren. De executanten hebben het voorschreven schip en toebehoren ingezet voor een som van NLG 8.000. De verkoop zal plaats hebben ter terechtzitting van de arrondissements-rechtbank te Rotterdam op woensdag de 22e februari 1865, des vóórmiddags ten elf ure precies. De memorie van lasten is gedeponeerd ter griffie van meergemelde rechtbank en copie daarvan ligt ter visie ten kantore van voornoemde procureur Mr. Gerardus Combertus Burger, bij wie nadere informaties zijn te bekomen. Rotterdam, de 30e januari 1865, Mr. G.C. Burger, procureur.

Afbeelding
Datum 20 april 1866
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant

Dordrecht, 19 april. Volgens particulier bericht, is de 5e maart te Montevideo aangekomen het brikschip DE HOOP, kapt. Zeegers, van Cadix; alles wel aan boord.

Afbeelding