Inloggen
CONCORDIA - ID 15549


Kroniekberichten

Datum 02 januari 1865
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Koningsbergen, 24 december. Alhier overwinteren de Nederlandse schepen CONCORDIA, kapt. Huizing, ZEPHYR, kapt. W.L. Pekelder en ALIDA SARA, kapt. H. Mooi.

Afbeelding
Datum 06 april 1865
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Mr. J.C. van Slooten, notaris ter standplaats Veendam zal ten verzoeke van zijn principalen, op woensdag de 19e april 1865, des avonds te zes uur, ten huize van de logementhouder G.H. Monkhorst te Zuidbroek, publiek veilen en verkopen het in 1859 te Hoogezand nieuw uitgehaald schoenerschip, genaamd CONCORDIA, groot 138 tonnen of 73 gemeten lasten, geclassificeerd bij Veritas 3/3. 1.1, thans liggende te Koningsbergen en gevoerd door kapt. N.F. Huizing; met alle opgoederen en toebehoren, waarvan het inventaris veertien dagen vóór de verkoop ten kantore van de notaris en ten huize van verkoop, ter inzage zal liggen. De koopschat zal vóór 1 mei a.s. ineens moeten worden voldaan.

Afbeelding
Datum 18 februari 1866
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Queenstown, 16 februari. De Nederlandse schoener JONGE DIRK, in ballast, heeft bij Monkstown op de rotsen gezeten en is daarna in diep water gezonken.

Afbeelding
Datum 19 februari 1866
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Queenstown, 16 februari. De Nederlandse schoener JONGE DIRK, die bij Monkstown gezonken is, (als gisteren gemeld) was niet in ballast, maar met graan beladen.
(opm: mogelijk 2-mast schoener JONGE ARIE, kapt. P.Collenteur; zie AH 210266)

Afbeelding
Datum 21 februari 1866
Krant AH - Algemeen Handelsblad

AH 21-02-1866.
Aangaande het schip JONGE DIRK(?), dat volgens bericht van Queenstown, bij Monktown op de rotsen geraakt en in diep water gezonken is (zie AH van gisteren), wordt gemeld dat dit waarschijnlijk zal zijn de JONGE ARIE, kapt. Collenteur. 

Afbeelding