Inloggen
DANKBAARHEID - ID 15525


Kroniekberichten

Datum 08 december 1879
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Uit de hand te koop het schoener-brikschip SINCÉRITÉ, groot 141 ton oude meting, gebouwd in 1859 op de werf van wijlen de heer K. Bakker te Sappemeer, met volledige inventaris en chronometer, liggende te Schiedam, geclassificeerd Veritas 5/6. 1.1.
Te bevragen bij de heer J.S. Sikkens en bij kapt. J.H. de Vries, beiden te Sappemeer.

Afbeelding
Datum 28 december 1881
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Groningen, 27 december. De maand november was voor de Nederlandse koopvaardijvloot niet zo noodlottig als oktober; eiste deze 16 van hare bodems, waaronder het prachtige stoomschip KONING DER NEDERLANDEN, in november bleef dit getal tot 7 beperkt; het waren: BARON VAN PALLANDT, kapt. O.D. Duintjer, van Moulmain naar Liverpool, gestrand; BEETHOVEN, kapt. G.J. Woudstra, op de reis van Delfshaven naar Riga met zulke zware averij te Stockholm binnengekomen, dat het daar werd afgekeurd; HENRIETTE ADRIANA, kapt. E.F. Bonjer, van Samarang naar Rotterdam, vermist; JONGE GERRIT, kapt. J.N. Hazewinkel, van Bremen naar Landscrona, gestrand; NEPTUN, kapt. W.J. Keun, van Riga naar Amsterdam, op de Noordzee in zinkende staat door het volk verlaten; VRIENDSCHAP, kapt. H.B. Kruize, van Riga naar Delfzijl, op strand gezet; en WILHELMINA, kapt. J.I. Hazewinkel, van Gallipoli naar Goole, afgekeurd.
Delfzijl, 23 december. De hier binnengekomen schepen SINCÉRITÉ, kapt. De Vries, van Koningsbergen, HARMINA kapt. Waterborg, van Moss, en TREKVOGEL, kapt. Freese, van Christiana, hebben allen de deklast verloren; de laatste vooral bekwam zeeschade en was vol water.

Afbeelding
Datum 11 februari 1882
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Verkochte schepen. Het Nederlandse galjootschip LIBRA, groot 128 ton oude meting, gebouwd in 1874, is voor NLG 8.500, en het Nederlandse schoenerschip SINCÉRITÉ, groot 124 ton nieuwe meting, gebouwd in 1859, is voor NLG 2.762 verkocht, beide naar Duitsland.
Het Nederlandse schoener-brikschip TRIJNTJE, kapt. R. Gosselaar, groot 152 ton nieuwe meting, gebouwd in 1858, is voor NLG 2.800 aan kapt. P. Gramsbergen te Delfzijl verkocht.

Afbeelding