Inloggen
GEERT HERWIG - ID 15431


Kroniekberichten

Datum 24 augustus 1864
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Dantzig, 19 augustus. De Nederlandse schoener GEERT HERWIG, kapt. Pluym, 16 dezer van hier met een lading granen naar Amsterdam gezeild, is heden met slagzijde en onklare pompen geretourneerd.

Afbeelding
Datum 28 februari 1867
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Hamburg, 25 februari. Volgens brief uit Kaap Haïti van 19 januari was de Nederlandse brik GEERT HERWIG, kapt. Smit, die dag, van Port-au-Prince komende, wegens ziekte van de kapitein aldaar binnengelopen.

Afbeelding
Datum 21 januari 1868
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Mr. J.C. van Slooten, notaris te Veendam, gedenkt ten verzoeke van zijn principalen op woensdag 5 februari 1868, des avonds te 7 uur, in het Hotel De Unie, van Mej. Duintjer, te Veendam, tegen contante betaling, publiek te verkopen het in 1867 gezinkt brikschip, genaamd GEERT HERWIG, groot 179 ton, thans liggende te Rotterdam, bevaren door kapt. Th. Smit, in 1858 van de Werf van de scheepsbouwer R.F. Berg nieuw uitgehaald, en bij Veritas geclassificeerd 3.3. 1.1.

Afbeelding
Datum 21 maart 1875
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 20 maart. Aangaande het Nederlandse schip GEERT HERWIG, kapt. J.H. Smit, van Danzig naar Gend, 4 oktober te Svinoer binnengelopen, heeft men sedert niets vernomen.

Afbeelding
Datum 27 maart 1875
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

Advertentie. Na lange tijd tussen hoop en vrees geleefd te hebben, moeten wij eindelijk tot het treurig besluit komen, dat onze broeder Tonnis Smith, gezagvoerder van de Nederlandse schoener GEERT HERWIG op de reis van Dantzig naar Gent denkelijk in de storm van de 20e op de 21e oktober met al de opvarenden, waaronder des kapiteins vrouw en drie kinderen, in de golven zijn omgekomen.
Zwaar treft ons dit verlies, met het enige meisje, dat aan wal was en dat door het vergaan van gemelde bodem haar ouders en broeders moet derven.
Bedroefd geven wij hiervan kennis aan vrienden en bekenden.
Termunterzijl, 27 maart 1875, J.H. Smith.

Afbeelding