Inloggen
FRANCINA ELIZABETH - ID 15280


Kroniekberichten

Datum 16 september 1859
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Rotterdam, 15 september. Door de Nederlandsche Handel-Maatschappij zijn bevracht de navolgende vier schepen:
Voor Rotterdam: GUINEA, kapt. A.F. Nidschelm.
Voor Amsterdam: WILLEM CAREL, kapt. N.D. Steenveld; SAGITTA, kapt. W.J. Bakker.
Voor Schiedam: TRITON, kapt. H.G.T. Adriaans (van Rotterdam).

NRC 160959
Advertentie. De makelaars F.N. Montauban van Swijndregt, W. van Dam H.H. Zn, W.H. Montauban van Swijndregt en B.C.D. Hanegraaff te Rotterdam, zijn van mening, als lasthebbende van hun meester, op dinsdag de 27e september 1859, des middags ten 12 ure, in de zaal aan de Scheepmakershaven, wijk 1, no. 499, te verkopen: het snelzeilend Nederlands Tjalkschip FRANCIENA ELIZABETH (opm: FRANCINA ELISABETH), laatst gevoerd door kapt. F. Wunderlich, volgens meetbrief lang 17 el 30 duim, wijd 3 el 37 duim, hol 1 el 65 duim, en alzo groot 43 tonnen, (voor de binnenvaart op 58 tonnen), met al deszelfs staand en lopend want, ankers, kettingen, zeilen en verdere scheeps-gereedschappen, zoals hetzelve thans is liggende aan de Wolfshoek. Gemeld schip blijft uit de hand te koop.

Afbeelding
Datum 28 september 1859
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Publieke verkoping op dinsdag 27 september in de zaal op de hoek der Scheepsmakers- haven en Bierstraat te Rotterdam: het Nederlandse tjalkschip FRANCIENA ELIZABETH (opm: FRANCINA ELISABETH) met al deszelfs staand en lopend want, ankers, kettingen, zeilen en verdere scheepsgereedschappen: om NLG 1.000 opgehouden.

Afbeelding
Datum 27 november 1859
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. De deurwaarder A. Bosman, te Schiedam, is van voornemen, op woensdag de 30e november a.s. des voormiddags ten elf ure, op de scheepstimmerwerf de Hoop, aan het Nieuwe Werk aldaar, in het openbaar te veilen en te verkopen: het goed onderhouden Tjalkschip FRANCINA ELISABETH (opm: kapt. F. Wunderlich), groot acht en vijftig tonnen, alsmede een mast, zeilen, zwaarden, ankers, kettingen, touwwerk, blokken, enz. enz.
Alles op de dag der verkoping aldaar te bezichtigen.

Afbeelding