Inloggen
MARCHIENA ROSETTA - ID 15159


Kroniekberichten

Datum 18 september 1856
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Groningen, 17 september. Gisteren arriveerde alhier het nieuw gebouwde schoener-galjootschip MARGIENA ROSETTA, groot 115 last en gevoerd door kapt. H.E. Koning, van de Wildervank, en gebouwd op de werf van W. Bodewes te Martenshoek, en het nieuw gebouwde schoenerschip NEPTUNUS, groot 120 last, gevoerd door kapt. W. Nepperus, van Veendam en gebouwd op de werf van H. Nijhuis te Sappemeer.

Afbeelding
Datum 19 januari 1859
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Triƫst, 13 januari. Het alhier van Amsterdam gearriveerde Nederlandse schip MARCHINA ROSETTA, kapt. Koning, heeft veel slecht weder doorgestaan en daarin zeilen en verschansing verloren.

Afbeelding
Datum 27 juni 1859
Krant RC - Rotterdamsche Courant

NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Amsterdam, 26 juni. De schepen ALBERDINA, kapt. Scherpbier, van Triëst naar Fernambuck (opm: Recife), MARCHIENA ROSETTA, kapt. Koning, van dito naar Falmouth, PROFESSOR KAISER, kapt. Lever, van dito naar Hamburg, MARGRIETHA GESINA, kapt. De Grooth, van Cette (opm: Sète) en MARCHIENA BENTUM, kapt. Sap, van Tarragona, waren, volgens brief van de 10e dezer, op de rede van Puerto Molinos, bij Malaga liggende, kunnende wegens tegenwind en stroom de Straat van Gibraltar niet passeren.

Afbeelding
Datum 14 maart 1864
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Rotterdam, 13 maart. Door de Engelse regering zijn onder anderen de volgende beloningen uitgereikt voor het redden van mensenlevens op zee:
Aan kapt. D.P. Vos, voerende het Nederlandse kofschip MARCHINA ROSETTA, een kijker, voor zijn menslievendheid getoond aan de equipage van de Engelse brik ALCHYMIST, die in december 1863 op zee werd verlaten.
Aan de bemanning van de Nederlandse boot TWEE GEBROEDERS, de som van GBP10,- voor bewezen diensten aan de equipage van de Engelse brik LYNN GRAY, die de 14 januari l.l. voor de haven van Hellevoetsluis is gezonken.

Afbeelding