Inloggen
NACHIENA LAMMECHIENA - ID 15086


Kroniekberichten

Datum 10 mei 1856
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Groningen, 9 mei. Heden arriveerden alhier de navolgende nieuw gebouwde schepen:
- het schoener-galjootschip NEELIENA JETTIENA, gevoerd door kapt. T.J. Kuipers, van Veendam, groot 138 ton, gebouwd op de werf van J. Bieze te Veendam.
- het schoener-galjootschip NACHIENA LAMMECHIENA, gevoerd door kapt. B.J. Rijnberg, groot 65 last, gebouwd op de werf van L. Wilbrink, beide van Sappemeer.
- de klipper-galjoot genaamd KLIPPER GALJOOT, gevoerd door kapt. Abr. Hazewinkel , groot 123 ton, gebouwd op de werf van S. Leewes, beide te Veendam.

Afbeelding
Datum 15 maart 1868
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant

Te Brakkestöe is vóór de 27e februari binnengelopen het schip NACHINA LAMMECHINA (opm: galjoot), kapt. B.J. Rijnberg, van Malmö naar Ipswich.

Afbeelding
Datum 26 augustus 1868
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 25 augustus. Het Nederlands schip (opm: galjoot) NACHIENA LAMMECHIENA, kapt. B.J. Rijnberg, van St. Petersburg met haver naar Londen, is, volgens telegram uit Harwich, van gisteren, aldaar met verlies van boegspriet en met meer andere schade binnengebracht, hebbende op de banken gestoten.

Afbeelding
Datum 26 augustus 1868
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Harwich 23 augustus. Het galjootschip NACHIENA ANNECHIENA (opm: NACHIENA LAMMECHIENA), kapt. Rijnberg, van St. Petersburg met een lading haver naar Strood bestemd, gisteren avond gedurende de heersende storm op de hoogte van Middle Light ten anker gaande, geraakte later voor beide ankers en ketting op drift, dreef bij Clacton Beach op strand, doch is door assistentie weder vlot gekomen en liep op de modder in de haven op strand, lek, met verlies van de boegspriet, stengen en gescheurd marszeil.

Afbeelding