Inloggen
SJOUKINA - ID 15070


Kroniekberichten

Datum 06 mei 1856
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Groningen, 5 mei. Heden arriveerden alhier het nieuw gebouwd schoener-galjootschip genaamd CATHARINA ELIZABETH, gevoerd door kapt. Otto Mulder, van Veendam, groot 90 last en gebouwd op de werf van P. Smit te Veendam; het nieuw gebouwd schoener-galjootschip genaamd SJOUKINA, gevoerd door kapt. K. de Jonge, van Hoogezand, groot 70 last en gebouwd op de werf van G. Bodewes te Martenshoek; het nieuw gebouwd schoener-galjootschip genaamd CATHARINA HOFLAND, gevoerd door kapt. G.R. Hazewinkel, van Veendam, groot 128 ton en gebouwd op de werf van A. de Boer te Veendam; het nieuw gebouwd schoener-galjootschip genaamd PROVINCIE DRENTHE, gevoerd door kapt. W. Beekman, van Groningen, groot 90 ton en gebouwd op de werf van G. Bok te Gasselter-Nieuwveen; het nieuw gebouwd schoener-galjootschip genaamd de ZEEMEEUW, gevoerd door kapt. H.S. Bontekoe, van de Wildervank, groot 81 ton en gebouwd op de werf van A.A. Vegter te Stadskanaal, en het schoenerschipshol STUURMANS HARMONIE, groot 150 ton, gebouwd bij B. Drenth te Muntendam, kapt. P. Mulder, van Veendam. (opm: op één dag zes nieuwe schepen voor Groningen)

Afbeelding
Datum 07 mei 1856
Krant GRC - Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Groningen, 6 mei. De dag van gisteren leverde weder een nieuwe bewijs van de verbazende vooruitgang, die in de scheepsbouw in deze provincie is op te merken. Niet minder dan zeven nieuwe schepen arriveerden in de havens dezer stad om verder opgetuigd te worden. Het waren het nieuw gebouwde schoener galjootschip genoemd CATHARINA ELIZABETH, kapt. O. Mulder, van Veendam, groot 90 last, gebouwd op de werf van P. Smit te Veendam; het nieuw gebouwd schoener galjootschip, genaamd SJOUKINA, kapt. K. de Jonge, van Hoogezand. groot 70 last, gebouwd op de werf van G. Bodewes te Martenshoek; het nieuw gebouwd schoener galjootschip genoemd CATHARINA HOFLAND, kapt. G.R. Hazewinkel, van Veendam, groot 128 ton, gebouwd op de werf van A. de Boer te Veendam; het nieuw gebouwd schoener galjootschip genoemd PROVINCIE DRENTHE, kapt. W. Beekman, van Groningen, groot 90 ton, gebouwd op de werf van G. Bok te Gasselter-Nieuwveen; het nieuw gebouwd schoener galjootschip genoemd de ZEEMEEUW, kapt. H.S. Bontekoe, van de Wildervank, groot 81 ton, gebouwd op de werf van A.A. Vegter te Stads-Kanaal, en het schoenerschipshol STUURMANS HARMONIE, groot 150 ton, gebouwd bij B. Drenth, te Muntendam, kapt. P. Mulder, van Veendam.

Afbeelding
Datum 14 december 1859
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Triëst, 6 december. Het alhier van Cardiff gearriveerde Nederlandse schip SJOUKINA, kapt. De Jonge, heeft veel stormweer gehad en daarin de kluiverboom verloren en schade aan tuigage en zeilen bekomen.

Afbeelding
Datum 19 december 1860
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Triëst, 13 december. Het Nederlandse schip (opm: galjoot) SJOUKINA, kapt. K. de Jonge, van Newcastle alhier gearriveerd, heeft schade aan zeilen enz. bekomen.

Afbeelding
Datum 14 november 1865
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Elseneur, 9 november. Alhier zijn gepasseerd de Nederlandse schepen DRIE GEZUSTERS (opm: kof), kapt. H.H. Boswijk; AGATHA (opm: kof), kapt. G.E. Schuur; ANNA PAULOWNA (opm: schroef stoomschip), kapt. D. van Wijk.
De gisteren gepasseerde galjoot WIEKA, kapt. H.G. Eefting, komende van Koningsbergen, heeft order bekomen voor Schiedam.
Alhier zijn geretourneerd de schepen ALIDA (opm: galjoot), kapt. H.J. Sprik en ZWERVER (opm: kof), kapt. B.B. Höster.
Ter rede voor anker de schepen TJADDA GESIENA (opm: bark), kapt. J.O. Staal, van Riga naar Antwerpen en SJOUKINA (opm: galjoot), kapt. K. de Jonge, van Koningsbergen naar Schotland bestemd.

Afbeelding