Inloggen
ZEEMEEUW (DE) - ID 15056


Kroniekberichten

Datum 06 mei 1856
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Groningen, 5 mei. Heden arriveerden alhier het nieuw gebouwd schoener-galjootschip genaamd CATHARINA ELIZABETH, gevoerd door kapt. Otto Mulder, van Veendam, groot 90 last en gebouwd op de werf van P. Smit te Veendam; het nieuw gebouwd schoener-galjootschip genaamd SJOUKINA, gevoerd door kapt. K. de Jonge, van Hoogezand, groot 70 last en gebouwd op de werf van G. Bodewes te Martenshoek; het nieuw gebouwd schoener-galjootschip genaamd CATHARINA HOFLAND, gevoerd door kapt. G.R. Hazewinkel, van Veendam, groot 128 ton en gebouwd op de werf van A. de Boer te Veendam; het nieuw gebouwd schoener-galjootschip genaamd PROVINCIE DRENTHE, gevoerd door kapt. W. Beekman, van Groningen, groot 90 ton en gebouwd op de werf van G. Bok te Gasselter-Nieuwveen; het nieuw gebouwd schoener-galjootschip genaamd de ZEEMEEUW, gevoerd door kapt. H.S. Bontekoe, van de Wildervank, groot 81 ton en gebouwd op de werf van A.A. Vegter te Stadskanaal, en het schoenerschipshol STUURMANS HARMONIE, groot 150 ton, gebouwd bij B. Drenth te Muntendam, kapt. P. Mulder, van Veendam. (opm: op één dag zes nieuwe schepen voor Groningen)

Afbeelding
Datum 07 mei 1856
Krant GRC - Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Groningen, 6 mei. De dag van gisteren leverde weder een nieuwe bewijs van de verbazende vooruitgang, die in de scheepsbouw in deze provincie is op te merken. Niet minder dan zeven nieuwe schepen arriveerden in de havens dezer stad om verder opgetuigd te worden. Het waren het nieuw gebouwde schoener galjootschip genoemd CATHARINA ELIZABETH, kapt. O. Mulder, van Veendam, groot 90 last, gebouwd op de werf van P. Smit te Veendam; het nieuw gebouwd schoener galjootschip, genaamd SJOUKINA, kapt. K. de Jonge, van Hoogezand. groot 70 last, gebouwd op de werf van G. Bodewes te Martenshoek; het nieuw gebouwd schoener galjootschip genoemd CATHARINA HOFLAND, kapt. G.R. Hazewinkel, van Veendam, groot 128 ton, gebouwd op de werf van A. de Boer te Veendam; het nieuw gebouwd schoener galjootschip genoemd PROVINCIE DRENTHE, kapt. W. Beekman, van Groningen, groot 90 ton, gebouwd op de werf van G. Bok te Gasselter-Nieuwveen; het nieuw gebouwd schoener galjootschip genoemd de ZEEMEEUW, kapt. H.S. Bontekoe, van de Wildervank, groot 81 ton, gebouwd op de werf van A.A. Vegter te Stads-Kanaal, en het schoenerschipshol STUURMANS HARMONIE, groot 150 ton, gebouwd bij B. Drenth, te Muntendam, kapt. P. Mulder, van Veendam.

Afbeelding
Datum 29 december 1863
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Delfzijl, 24 december. Heden is alhier met lekkage, verlies van zeilen en verdere zeeschade binnengelopen het Nederlandse schip ZEEMEEUW, kapt. Bontekoe, van Randers met haver naar Ipswich. Het moet lossen om te repareren.

Afbeelding
Datum 05 maart 1864
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

Advertentie. Aanvraag voor bodemarij op het kofschip ZEEMEEUW, gevoerd door kapt. H.J. Bontekoe, en deszelfs inhebbende lading haver, bestemd naar Ipswich, voor een som van NLG. 3.700. Informatie te bekomen bij de heren P.Stratingh & Co., scheepscommissionairs te Delfzijl.

Afbeelding
Datum 23 oktober 1866
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Amsterdam, 19 oktober. Het schip ZEEMEEUW, kapt. J. Bontekoe, van St. Petersburg met rogge naar Geffle, is volgens telegram uit Reval (opm: Tallinn), van heden, te Perrispoe (opm: niet traceerbaar, mogelijk verminkte naam) gestrand en wrak geworden; de lading wordt nat geborgen; het volk is gered.

Afbeelding