Inloggen
HILLEGINA ANNEGINA - ID 14918


Kroniekberichten

Datum 28 maart 1858
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Konstantinopel (opm: Istanbul), 17 maart. De Nederlandse kof HILLEGINA ANNEGINA, kapt. de Vries, van Hull naar Galatz bestemd, is de 10e dezer in de Dardanellen aan de grond geraakt, doch na ontlossing van een gedeelte der lading kolen vlot gekomen en heeft ogenschijnlijk geen schade bekomen.

NRC 290358
Batavia, 11 februari. Scheepsvrachten. Sedert onze vorige heeft zich de positie voor vrachtzoekende schepen geenszins verbeterd. Behalve dat er een massa disponibele bodems ter rede liggen, is het te verschepen product nagenoeg opgeruimd en het is thans zelfs zeer moeilijk vracht voor een enkel schip naar Europa bijeen te krijgen. Voor charters naar China bestaat altijd nog enige vraag en zou zulk een tussenreis onder de alhier bestaande omstandigheden zeer raadzaam zijn, zo verscheidene gezagvoerders er niet tegen opzagen, derwaarts tegen de mousson op te kruisen.
Wij hebben de volgende bevrachtingen mee te delen:
Naar Nederland nam de Factorij op de JULIE CLAIRE à NLG 80 voor koffij te Tjilatjap te laden. De VIER GEBROEDERS laadt gedeeltelijk voor een rederij rekening naar Rotterdam, en vult alhier en te Soerabaya op à NLG 75 voor rijst, NLG 85 voor suiker, NLG 95 voor arak en NLG 100 voor huiden.
Te Soerabaya werden gecharterd om aldaar te laden: de ZWAAN à NLG 85 voor suiker, NLG 80 voor tabak en NLG 100 voor huiden naar Amsterdam, benevens de ALBLASSERWAARD à NLG 75 voor suiker en tabak naar Rotterdam.
Naar China accepteerde de NIJVERHEID $ 0,45 met rijst naar Macao, of $ 0,60 naar Shanghay. Het Nederlandse schip ECLIPSE zal mede derwaarts lading innemen Voor rederij rekening laadt het Nederlandse schip JASON naar Rotterdam.
De Engelse schepen HIGHLANDER, EQUATOR en PRINCESS ALICE zijn te koop. Disponibel zijn de Nederlandse schepen ANNA MARIA WILHELMINA, HOLLAND, HERMAN DE RUYTER, PRESIDENT RAM, STAD DOCKUM, STAD GOUDA, ZEENIMPH, NEDERLAND, ZAANSTROOM, CONCURRENT, HENDRIKA, DOCTRINA ET AMICITIA, AUSTRALIE, en MINISTER VAN HALL.

NRC 290358
Batavia, 1 februari. Heden is alhier gearriveerd van Kaap de Goede Hoop Zr.Ms. stoomschip GEDEH, commandant Staring.

Afbeelding
Datum 19 september 1859
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant

Varna, 5 september. Het Nederlandse schip (opm: kof) HILLEGINA ANNEGINA (opm: ook: wel HILLECHIENA ANNECHIENA), kapt. D.O. de Vries, van Ibrail met een lading mais naar Londen, heeft bij het uitzeilen van de Donau, circa 40 mijlen van Sulina, op een blinde klip gestoten en is daarna gezonken. De equipage heeft zich in haar eigen boot gered.

Afbeelding