Inloggen
BREDERODE - ID 14894


Kroniekberichten

Datum 12 januari 1854
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Kiellegging, bouw en stapelloop van schepen

Hendrik Ido Ambacht, 10 januari. Heden werd alhier op de werf van Corn. van Duyvendijk de kiel gelegd van een barkschip, genaamd BREDERODE, groot ca. 310 gemeten lasten, voor rekening ener rederij onder directie der heren Pistorius & Bicker Caarten te Rotterdam.

Afbeelding
Datum 14 juni 1855
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Kiellegging, bouw en stapelloop van schepen

Rotterdam, 13 juni. Heden is voor rekening der heren Pistorius & Bicker Caarten alhier van de werf van de bouwmeester Cornelis van Duivendijk te Hendrik-Ido-Ambacht met goed gevolg te water gelaten het barkschip BREDERODE, groot circa 350 lasten, zullende gevoerd worden door kapt. P. Schoolwerth, en bestemd voor de grote vaart.
Dadelijk daarna is de kiel gelegd voor een nieuw schip, dat de naam zal voeren van TOLLENS, groot circa 400 lasten, voor rekening van dezelfde rederij.

Afbeelding
Datum 20 november 1857
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 19 november. Door de Nederlandsche Handel-Maatschappij zijn bevracht de navolgende schepen als:
Voor Amsterdam: CLIO, kapt. J.O. Wijnmalen Cz, ADMIRAAL JAN EVERTSEN, kapt. H.A. Tekelenburg, en CORNELIA, kapt. J.B. Jaski.
Voor Dordrecht: BREDERODE, kapt. J.L. van Waning, van Rotterdam.

Afbeelding
Datum 06 januari 1858
Krant ZZC - Zierikzeesche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Brouwershaven, 4 januari. Binnengekomen: DEN ELSHOUT (opm: bark), kapt. E.F. Bonjer, van Rotterdam naar Batavia, gesleept per stoomboot binnendoor van Hellevoetsluis, 31 december.
Uitgezeild 3 januari: FOP SMIT, kapt. L. Hoefman, BREDERODE, kapt. J.L. van Waning, HENDRINA, kapt. C.M. Pompe, SCHELDE, kapt. H.A.W. van Reede, MOUNTAIN WAVE, kapt. J.H. Halleth, alle van Rotterdam naar Batavia, de laatste naar Charlestown.
4 Januari: ROTTERDAM, kapt. H. Poort, van Rotterdam naar Batavia, DELFSHAVEN, kapt. W.A. Cooper, van Rotterdam naar Charlestown, OTHELLO, kapt. A.R. Greenwyh, van Rotterdam naar Charlestown.
Gedurende het jaar 1857 zijn alhier in- en uitgeklaard 368 schepen.

Afbeelding
Datum 16 februari 1858
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Openbare vrijwillige verkoping door de notarissen Van der Hoeven & Lorié, residerende te Rotterdam, op dinsdag de 23e februari, des namiddags ten 2 ure precies, in het Notarishuis aldaar, van scheeps-aandelen:
- 1/16 In het fregatschip PRINSES SOPHIA, kapt. A.L. Hoffman, boekhouder de heer J. Antheunis.
- 2/64 In het barkschip BILLITON, kapt. H. ten Zeldam Ganswijk, boekhouder thans de heer W.G. Ledeboer.
- 1/60 In het barkschip BREDERODE, kapt. J.L. Van Waning, boekhouders de heren Pistorius & Bicker Caarten, op reis naar Java en bevracht door de Nederlandsche Handel-Maatschappij.
- 1/32 In het schroefstoomschip TRIËST, kapt. A. Hoogendijk, boekhouders de heren Reuchlin, Moll & Dutilh.
Nadere informatiën te bekomen ten kantore van genoemde notarissen Van der Hoeven & Lorié, Beursplein, no.3.

Afbeelding
Datum 24 februari 1858
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Publieke verkoping in het Notarishuis aan de Geldersche Kade te Rotterdam op dinsdag 22 februari 1858:
- 1/16e Aandeel in het fregatschip PRINSES SOPHIA, kapt. A.L. Hoffman, boekhouder de heer J. Antheunis; voor NLG 600 verkocht.
- 2/64e Aandeel in het barkschip BILLITON, kapt. H. ten Zeldam Ganswijk, boekhouder thans de heer W.G. Ledeboer; opgehouden.
- 1/60e Aandeel in het barkschip BREDERODE, kapt. J.L. van Waning, boekhouders de heren Pistorius & Bicker Caarten, op reis naar Java en bevracht door de Nederlandsche Handel-Maatschappij: opgehouden.
- 1/32e Aandeel in het schroefstoomschip TRIËST, kapt. A. Hoogendijk, boekhouders de heren Reuchlin, Moll & Dutilh; opgehouden.

Afbeelding
Datum 29 oktober 1858
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Openbare vrijwillige verkoping. De notarissen Van der Hoop en Reepmaker, residerende te Rotterdam, zijn voornemens om op dinsdag de 2e november 1858 des namiddags ten 2 ure, in het Notarishuis aldaar te verkopen:
- Twee 1/16e aandelen in het schoonerschip SICILIE, groot 116 lasten, kapt. J.P. Mink, boekhouder de heer P. Knegtmans, liggende te Antwerpen.
- 1/60e Aandeel in het barkschip BREDERODE, groot 311 lasten, kapt. J.L. van Waning, boekhouders de heren Pistorius en Bicker Caarten. Op terugreis van Java, bevracht door de Nederlandsche Handel-Maatschappij.
- 1/64e Aandeel in het campagne barkschip GUURTJE EN MARIA, kapt. T.J. Boursse Wils, boekhouders de heren P. Varkevisser en Zonen, thans liggende in de Oost-Indiën en voor retour bevracht door de Nederlandsche Handel Maatschappij.
Nadere inlichtingen zijn te bekomen ten kantore van de genoemde notarissen.

Afbeelding
Datum 03 november 1858
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Publieke verkopingen in het Notarishuis aan de Geldersche Kade alhier (opm: Rotterdam) op dinsdag 2 november:
- Twee 1/16e aandelen het het schoenerschip SICILIE, groot 116 lasten, kapt. J.P. Mink, boekhouder de heer P. Knegtmans, liggende te Antwerpen; opgehouden.
- Een 1/60e aandeel in het barkschip BREDERODE, groot 311 lasten, kapt. J.L. van Waning, boekhouders de heren Pistorius & Bicker Caarten, op terugreis van Java, bevracht door de Nederlandsche Handel Maatschappij; opgehouden.
- Een 1/64e in het campagne-barkschip GUURTJE EN MARIA, groot 378 lasten, kapt. T.J. Boursse Wils, boekhouder de heren P. Varkevisser & Zonen, thans liggende in de Oost-Indiën en voor retour bevracht door de Nederlandsche Handel-Maatschappij; om NLG 620 verkocht.
- Een overdekt paviljoen lichterschip genaamd de VROUW IMPTJE, geijkt op 102 tonnen, met staand en lopend want en verdere inventaris; voor NLG 975 verkocht.

Afbeelding
Datum 11 mei 1859
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant

Advertentie. Heden overleed tot mijn diepe droefheid, na een kortstondige doch hevige ziekte mijn lieve echtgenoot J.L. van Waning, in leven gezagvoerder van het barkschip BREDERODE, mij in zwangere toestand met nog twee jeugdige kinderen achterlatende, te jong om hun verlies te beseffen.
Rotterdam, 9 mei 1859 B.S. Buurman, weduwe van Waning
Enige kennisgeving

Afbeelding
Datum 04 november 1860
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Vrachten, bevrachtingen

Batavia, 14 december. Vrachten. Sedert de laatste berichten hebben de volgende bevrachtingen plaats gehad: HENRIETTE EN GEERTRUIDE naar Amsterdam à NLG 70 per last voor suiker en koffij, NLG 90 voor indigo en NLG 80 voor lichte goederen te Samarang te laden. HOLLAND naar Amsterdam tot NLG 70 voor koffij en suiker, te Soerabaja en alhier te laden. JOSEPH LOUISE bekwam 4.000 picols suiker à NLG 70 hier te laden en 5.000 picols koffij à NLG 85, en NLG 90 voor lichte goederen te Padang in te nemen naar Amsterdam. TJIELENGSIE NLG 70 voor suiker, NLG 65 voor koffij en NLG 80 voor lichte goederen alhier te laden naar Amsterdam. JACOB EN CHRISTINA werd naar Amsterdam gecharterd tot NLG 80 voor suiker te Tagal te laden, NLG 100 voor arak en NLG 65 voor rijst alhier te laden. HELLEVOETSLUIS bekwam NLG 67,50 per last voor 10.000 picols rijst naar Rotterdam. ELECTRA NLG 100 voor arak, NLG 90 voor peper en NLG 80 voor huiden, NLG 72,50 à 75 voor suiker en NLG 70 voor tabak, verder van de Factorij NLG 30 voor tin en NLG 70 voor Japanse goederen naar Amsterdam. AZIA NLG 75 voor suiker, NLG 70 voor rijst en NLG 80 voor lichte goederen te Cheribon te laden naar Amsterdam. ZWALUW (Nederland) werd naar Japan gecharterd (condities zijn geheim gehouden). LOUIS MEIJER werd opgenomen voor NLG 10.000 naar Banca en terug voor rijst te Indramajoe en Tagal te laden. ELEANOR bekwam te Soerabaja 40 cts van de dollar voor rijst per picol naar Hongkong en 70 cts van de dollar ingeval naar Shanghai. IDA MARIA DE RAADT werd door de Factorij gecharterd à NLG 6.000 om op de kust naar Melbourne vol te laden en terug à 75 cents van de dollar per picol kolen van Newcastle naar Java. MARIA ANNA NLG 75 voor suiker en koffij en NLG 70 voor thee te Samarang en Cheribon te laden voor Rotterdam. BREDERODE NLG 75 voor suiker NLG 90 voor huiden te Soerabaja te laden naar Rotterdam. WATERGEUS doet een reis naar Banca en terug voor NLG 10.000.
De volgende schepen zijn nog disponibel: MARIA ELISA, AMAZONE, JOHANNA MARIA (opm: kapt. L.J. Wilhelmie), JACOB en ANNA.

Afbeelding
Datum 14 november 1860
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Vrachten, bevrachtingen

Batavia, 24 september. Vrachten. Deze bleven zich flink soutineren (opm: handhaven), zijnde de vraag zeer levendig en beschikbare scheepsruimte schaars. Sedert het vertrek van de jongste mail hadden de volgende bevrachtingen plaats:
Nederlands OTTO (706 ton) NLG 70 per last voor rijst en koffij NLG 72,50 voor suiker en NLG 80 voor huiden te Pamanoekan en Samarang te laden naar Rotterdam.
De Nederlanse schepen MARIA ANNA en DE ZWAAN zijn door de Nederlandsche Handel-Maatschappij opgenomen à NLG 75 voor suiker en koffij, de eerste te Cheribon en Samarang te laden naar Rotterdam, de laatste te Samarang en Pecalongan te laden naar Amsterdam. Nederlands BREDERODE (589 ton) NLG 75 voor suiker en NLG 90 voor huiden, te Soerabaja te laden naar Rotterdam. Nederlands WATERGEUS (680 ton) verkreeg NLG 10.000 ineens voor rijst naar Banka en met tin terug. Nederlands THEODORA MACHTILDA (805 ton) NLG 75 voor suiker en NLG 70 voor koffij hier te laden, naar Amsterdam. Nederlands NOACH (892 ton) laadt gedeeltelijk voor eigen rekening en gedeeltelijk op vracht NLG 75 voor suiker te Samarang en alhier te laden naar Rotterdam.
De Nederlandse AMAZONE is in reparatie. Nederlands JACQUELINE EN ELISE en DRIE GEBROEDERS maken kustreizen.
Onbevracht zijn de navolgende Nederlandse schepen: AMAZONE, MARIA ELISE, WILHELMINA, ACADIA, JOAN en HENRIETTE.

Afbeelding
Datum 28 november 1860
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Vrachten, bevrachtingen

Batavia, 14 oktober. Vrachten blijven vast ondanks de toenemende arrivementen; naar China zal spoedig meer vraag ontstaan, zodra cargarijst ruimer te bekomen is.
Nederlandse vlag. Naar Nederland laden: OTTO à NL 70 voor rijst en koffij, NLG 72,50 voor suiker en NLG 80 voor huiden, te Pamanoekan en Samarang te laden; de MARIA ANNA en de ZWAAN werden naar Rotterdam door de Factorij opgenomen à NLG 75 voor koffij en suiker op de kust te laden naar Rotterdam en Amsterdam respectief; de BREDERODE laadt te Soerabaija naar Rotterdam suiker à NLG 75 en huiden à NLG 90.
De HENRIETTE neemt alhier naar Amsterdam suiker à NLG 75 en rijst à NLG 70; de THEODORA MACHTILDA laadt alhier naar laatst genoemde plaats suiker à NLG 75 en koffij à NLG 70; de NOACH laadt naar Rotterdam ten dele voor rederij rekening en neemt ter opvulling vracht te Samarang à NLG 75 voor suiker.
Naar Rotterdam laden nog de JOAN, TOLLENS, JEANNETTE EN CORNELIA, LOUISE KROONPRINSES VAN ZWEDEN, EUGENIE, HENDRIKA en ANTONIA PETRONELLA; en naar Amsterdam de ACADIA, WILHELMINA SENIOR, AMAZONE, ZEENIMPH en MARIA ELIZE, allen à NLG 80 voor suiker, NLG 70 voor rijst, NLG 75 voor koffij, NLG 90 voor huiden, gomelastiek en licht goed, NLG 100 à NLG 105 voor arak en NLG 35 voor koperen duiten, terwijl de ACADIA en SENIOR te Padang koffij bijladen à NLG 90 per last; de WATERGEUS accepteerde NLG 10.000 voor een lading rijst naar en terug met tin van Banka.
Disponibel zijn de Nederlandse schepen ARGUS, J.M. KEMPER, RIJNBRANDT, BELLATRIX, WILLEM KROONPRINS DER NEDERLANDEN, EUGENIE, ULYSSES, AMSTERDAM en het GOEDE VERTROUWEN.
De Nederlandse schepen JACQUELINE EN ELISE en DRIE GEBROEDERS maken kustreizen.

Afbeelding
Datum 11 september 1861
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 10 september. Door de Nederlandse Handel-Maatschappij zijn bevracht de navolgende vijf schepen:
Voor Rotterdam: DAGERAAD, kapt. J.R. Ulrich; BREDERODE, kapt. L. Kruymel.
Voor Amsterdam: ARGONAUT, kapt. R.M. Donema; Magdalena, kapt. J. Hoog; BATO, kapt. C. van den Burg (van Dordrecht).

Afbeelding
Datum 12 februari 1864
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Melbourne, 24 december. De Nederlandse bark BREDERODE, kapt. Kruymel, alhier in de baai liggende, heeft in een zware orkaan zware schade bekomen.

Afbeelding
Datum 17 maart 1864
Krant DC - Dordtsche Courant

Zeetijdingen. Voor Dordrecht ingeklaard: HARRIET EN ELIZA, kapt. J. Gostelon, van Londen, met 110 ton gebroken glas; MARY, kapt. W. Sonthem, van Newcastle, met 96 chaldrons steenkolen.
Helvoet, 15 maart. Aangekomen: ASIA, kapt. Dyble, van Newcastle.
Vertrokken: NORFOLK, naar Harwich. De stoomboot GIRONDE ligt uitgaande in de Kanaalhaven.
Brouwershaven, 15 maart. Aangekomen: JACOBA, kapt. Schaap, van Padang. De wind W. (storm).
Te Texel aangekomen, 15 maart, MERCHANTMAN, kapt. Gardener, van Samarang,
Van Hongkong vertrokken, 29 janaar, DOLPHIJN, kapt. Gollards, naar Liverpool.
Te Melbourne aangekomen, 2 januari, JAN HENDRIK, kapt. Lelyvelt, van Manilla; 21 dito, BARON V. PALLANDT VAN ROOSENDAAL, kapt. Hoogenstraten, en 25 dito, JOHANNES ANTHONIUS, kapt. v.d. Straten, beiden van Rotterdam.
Vertrokken, 30 dec., BALTIMORE, kapt. Brakke, naar Akyab; 23 janaar, BREDERODE, kapt. Kruymel, naar  Batavia.
Van Otago vertrokken, 23 januari, MINISTER THORBECKE, kapt. Van Duyn, naar Guam.

Afbeelding
Datum 21 april 1864
Krant DC - Dordtsche Courant

Zeetijdingen. Voor Dordrecht ingeklaard: CATHARINA MARGARETHA, kapt. H. Riebeling, van Delve, met 26 lasten boekweit; MARY AND MARGARETH, kapt. J.F. Annis, van Londen, met 95 tons gebroken glas; ELIZABETH, kapt. J. Thompson, van Newcastle, met 120 chaldr. steenkolen; OCEAN, kapt. A. Storm, van Newcastle, met 130 chaldr. steenkolen; JOHN MOWLEM (opm: mogelijk JOHN MOWLAM), kapt. H.B. Towler, van Poole, met 260 tons porceleinaarde; JEANNETTE EN CORNELIA, kapt. A. Romijn, van Passaroean, met 1616 kranj. suiker, 2720 balen, koffie, 672 schuitjes tin, en 846 bossen bindrotting.
Helvoet, 19 April. Aangekomen: DENI, kapt. Kuiper, van New York; OCEAAN, kapt. Post, en MINA, kapt. Van Gelderen, beiden van Lissabon; ZEEMEEUW, kapt. Zwart, en ANNECHINA, kapt. Pik, beiden van St. Ubes; JUSTUS, kapt. Tjadde, van Livorno; W.S.R., kapt. Culpin, van Londen; ANNE, Organ„ van Whitehaven; VOLUNTEER, van Liverpool; GLEANER, kapt. Press, van Charlestown; JANE, kapt. Owen, van Workington; PROMPT, van Hartlepool, is op de Bank in de Kanaalhaven aan den grond gevaren en met hoog water blijven zitten; TRUE BRITON, kapt. Gibson, van Newcastle. Vertrokken: J. H. VAN GENT, kapt. Jensen, naar Libau.
Brouwershaven, 19 april. Aangekomen: HENRIETTE, kapt. Visser, van Batavia, Iaatst van Plymouth ; BLACKWATER, kapt. Griffith, van Callao; FIRE SONNER, kapt. Landrot, van Haiti; ELIZABETH, kapt. Austen, van Liverpool.
Te Texel aangekomen, 19 april, GOEDE VERWACHTING, kapt. Hillenius; JACOBA EN CHRISTINA, kapt. Jaski; CORNELIA HENDRIKA, kapt. Swart; STARNHORST (opm: waarschijnlijk SCHARNHORST), kapt. Hollman; PRINSES AMALIA, kapt. Groeneveld, Iaatst van Falmouth, en DE VREDE, kapt. Van d. Plas, allen van Batavia; DEN ELSHOUT, kapt. Akkerman; ALDEBARAN, kapt. Meyboom, en WASSENAAR, kapt. Hofstee, allen van Banjoewangie; WILLEM KROONPRINS DER NEDERLANDEN, kapt. Bourghelles Zetteler, van Patjitan.
Te Zierikzee aangekomen, 18 april, JACOBA HELENA, kapt. Swart, van Banjoewangie naar Rotterdam; EUROPA, kapt. Van Hagen, van Pisagua naar Dordt. 19 dito, SCHELDE, kapt. Hoffman, van Batavia naar Middelburg. Vertrokken, IDA ELISABETH, kapt. Jansen, naar Batavia.
Van Scilly vertrokken, 15 april, HAZARD, kapt. Johansen, van Pisagua naar Dordrecht.
Aangekomen schepen op Java, vóór 15 maart, ALBRECHT BEYLING, kapt. v.d. Burg, van Singapore; GALILEI, kapt. Van der Meij, van Amsterdam; MARIA MAGDALENA, kapt. Willenbrink, van Padang; GRONDWET, kapt. Kamminga, van Shields; BREDERODE, kapt. Kruymel, van Melbourne; CONCURRENT, kapt. Van der Harst, en GRAAF DIRK III, kapt. Rotgans, beiden van Rotterdam.

Afbeelding
Datum 28 april 1864
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Vrachten, bevrachtingen

Batavia, 14 maart. Vrachten, Nederlandse vlag. Ten gevolge van de weinige disponibele schepen hebben wij slechts de navolgende bevrachtingen mede te delen. S. VAN HEEL tot NLG 110 voor suiker, NLG 125 voor arak en NLG 97.50 voor tabak, op de kust te laden naar Rotterdam en de ALBRECHT BEIJLING NLG 110 voor suiker, ook naar Rotterdam te Pekalongan te laden. AUSTRALIË NLG 110 voor suiker en NLG 90 voor tabak en WILLEM DANIËL NLG 110 voor suiker naar Nederland. BREDERODE werd in Australië gecharterd om alhier voor die kolonie te laden.
Onbevrachte schepen: het Nederlands-Indische schip ALEXANDER (ex Amerikaans BEVERLEY) en het Nederlandse schip JOHANNA.

Afbeelding
Datum 26 oktober 1864
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Vrachten, bevrachtingen

Batavia, 14 september. Vrachten. Sedert ons laatste bericht hadden de volgende bevrachtingen plaats, die een trapsgewijze daling aantonen. ISIS bekwam NLG 105 voor suiker en NLG 100 voor koffij en lichtgoed, hier en op de kust te laden naar Amsterdam. NIEUWLAND NLG 100 voor suiker en NLG 90 voor koffij naar Rotterdam. ELISABETH NLG 95 voor suiker van Pamalang en NLG 110 voor huiden en NLG 120 voor arak van hier naar Amsterdam. MARIA ELISABETH NLG 85 voor suiker, NLG 90 voor huiden en NLG 115 voor arak hier en te Cheribon te laden naar Rotterdam. COSMOPOLIET NLG 80 voor suiker en NLG 75 voor koffij. CORTGENE laadt voor charters rekening. NEDERLAND EN ORANJE en GRAAFSTROOM werden door een zoutvracht opgenomen van Sumanap naar Tjilatjap tot NLG 22 per koyang. AMAZONE tot NLG 137,50 voor zout van Bangkok naar Batavia. vertrekken naar Singapore.
Ter bevrachting zijn nu disponibel de Nederlandse schepen NOACH, LANDBOUW, GIJSBERT KAREL GRAAF VAN HOGENDORP, BREDERODE en SOPHIA AMALIA, zijnde laatstgenoemde bodem door de factorij van de Nederlandsche Handel Maatschappij geweigerd om te worden opgenomen als komende te laat.

Afbeelding
Datum 10 november 1864
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Vrachten, bevrachtingen

Batavia, 26 september. Vrachten bleven op dezelfde hoogte. De gehouden veilingen gaven wel aanleiding tot het engageren van scheepsruimte, doch brachten geen verbetering in de rates, daar behalve de aanwezige onbevrachte schepen weer enige arrivementen plaats vonden en de afvoer van suiker vrije beschikking nog niet belangrijk te noemen is. Het getal disponibele schepen is echter verminderd.
Sedert ons bericht van 14 dezer afgedrukt werd, hadden de volgende transacties en bevrachtingen van Nederlandse schepen plaats: Naar Rotterdam SOPHIA AMALIA en GIJSBERT KAREL VAN HOGENDORP à NLG 80 voor suiker en NLG 75 voor koffij, hier en op de kust te laden. ROBERTUS HENDRIKUS à NLG 80 voor suiker, leverbaar te Amsterdam. Ned. BREDERODE NLG 77.50 voor suiker, NLG 72.50 voor koffij, NLG 62,50 voor tabak, te Soerabaija en Passaroeang te laden. LANDBOUW NLG 77,50 voor suiker, met NLG 2,50 verhoging voor levering te Amsterdam. DEN ELSHOUT NLG 77.50 voor suiker, NLG 75 voor rijst, NLG 72.50 voor koffij en NLG 87.50 voor huiden hier, te Indramaijoe en Samarang in te nemen. PRESIDENT VAN RIJCKEVORSEL voor een lading rijst van Indramaijoe à NLG 75, indien naar Nederland, of GBP 3.12/6 indien naar een andere haven tussen Havre en Hamburg bestemd. Onbevracht blijven nog NOACH en OCEANUS.

Afbeelding
Datum 17 april 1867
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Uit de hand te koop het snelzeilend Nederlands barkschip BREDERODE, gebouwd in 1855, groot 311 gemeten lasten, vóór omtrent anderhalf jaar vernageld, gedeeltelijk herbouwd en geheel gerepareerd en nieuw gekoperd.
Het schip heeft een goede inventaris en ligt in het Haringvliet te Rotterdam.
Nadere informaties bij Wambersie & Zoon en de makelaars F.N. Montauban van Swijndregt en F.& W. van Dam.

Afbeelding