Inloggen
ANTINA - ID 14868


Kroniekberichten

Datum 06 januari 1856
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 5 januari. Het schip (opm: galjoot) ANTINA, kapt. J.A. Westers, van hier naar Livorno vertrokken, is lek in het Ooster-Dok teruggekomen.

Afbeelding
Datum 08 januari 1856
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 5 januari. Het schip ANTINA, kapt. Westers, van hier naar Livorno vertrokken, is lek in het Oosterdok teruggekomen.

Afbeelding
Datum 27 oktober 1858
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Dardanellen, 12 oktober. De Nederlandse schoener ANTINA, kapt. J.A. Westers, van Londen naar Candia, Syra en Galatz bestemd, heeft op de kust van Troije op de klippen gestoten, werd vlot en hier heengebracht, doch had een dusdanig zwaar lek bekomen, dat men genoodzaakt was het schip hier op strand te zetten om zinken te voorkomen. Het grootste gedeelte van de lading is te Candia en Syra gelost, maar de rest zit geheel onder water. Het schip zal zo spoedig mogelijk lossen en op zijde gehaald worden, ten einde de schade te onderzoeken. (opm: zie NRC 101158)

Afbeelding
Datum 10 november 1858
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Dardanellen, 18 oktober. De lading van het alhier gestrande Nederlandse schip ANTINA, kapt. J.A. Westers (opm: zie NRC 271058), is op enige kleine pakjes na, geheel geland. Het beschadigde gedeelte is publiek verkocht. Het schip heeft men afgekeurd en voor de sloop verkocht.

Afbeelding