Inloggen
HENRICA - ID 14689


Kroniekberichten

Datum 05 april 1854
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Kiellegging, bouw en stapelloop van schepen

Groningen, 3 april. Heden is van de werf van de heer E.H. Meursing te Hoogezand met goed gevolg te water gelaten het schoenerschip HENRICA, zullende worden gevoerd door kapt. N. v.d. Werff onder directie van de heren Posthuma & Goslings te Dockum, alsmede het schoenerschip IDA, zullende worden gevoerd door en voor rekening van kapt. J. de Boer, van Sappemeer.

Afbeelding
Datum 20 april 1854
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Groningen. Heden zijn alhier gearriveerd de nieuw gebouwde schoenerschepen IDA, groot 100 last, kapt. J. de Boer, van Sappemeer, en HENRICA, mede groot 100 last, kapt. E. van der Werff, van Dokkum. Beide bodems zijn gebouwd op de werf van de heer Meursing te Hoogezand.

Afbeelding
Datum 03 februari 1856
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Alexandrië, 17 januari. Het Nederlandse schip (opm: schoener) HENRICA, kapt. N. van der Werf, is aan de grond geraakt en moet lossen om nagezien te worden.

Afbeelding
Datum 05 februari 1856
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

Alexandria (Egypte), 21 januari. Het schip HENRICA, kapt. Van der Werff, van Amsterdam hier aangekomen, heeft in een hevige orkaan gestoten en daardoor schade bekomen.

Afbeelding
Datum 22 januari 1863
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant

Santa Cruz de Tenerife, 31 december. De Nederlandse schoener HENRICA, kapt. Van Lessens Balsters, van Kramfors (opm: 62 56 N 17 47 O; Zw) met hout naar Maroïm, is hier heden zwaar lek en met meer andere belangrijke schade binnengelopen, hebbende op de reis veel stormen doorgestaan. Aangezien het schip aldaar niet repareren kan, is het afgekeurd.

Afbeelding