Inloggen
JOANNA JACOBA - ID 14627


Kroniekberichten

Datum 06 januari 1856
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Konstantinopel (opm: Istanbul), 20 december 1855. De schepen JOHANNA JACOBA (opm: kof), kapt. K.G. Sap en de HOOP (opm: brik), kapt. W. Kiers Kok, beide van hier naar Galatz, waren op de Donau, tussen de Sulina en Galatz liggende.

Afbeelding
Datum 29 februari 1856
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 28 februari. Volgens brief van kapt. K.G. Sap, voerende het schip (opm: kof) JOHANNA JACOBA, van Constantinopel (opm: Istanbul) naar Galatz, in dato Donau 22 januari, lag hij aldaar sedert de 14e december ingevroren (opm: zie NRC 060156), doch hoopte met het ingevallen dooiweder eerstdaags de reis voort te zetten. Aan boord was alles wel.

Afbeelding
Datum 18 maart 1857
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Dartmouth, 14 maart. De Nederlandse schoener JOHANNA JACOBA, kapt. K.G. Sap, van Londen naar Bilbao ia alhier lek en met verlies van verschansing binnengelopen.

Afbeelding
Datum 21 oktober 1858
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

New York, 4 oktober. Het alhier van Amsterdam gearriveerde Nederlandse schip (opm: kof) JOHANNA JACOBA, kapt. K.G. Sap, heeft veel slecht weder doorgestaan en daarin enige averij aan het rondhout bekomen.

Afbeelding
Datum 22 december 1858
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Gibraltar,8 december. Het Nederlandse schip (opm: schoener) JOANNA JACOBA, kapt. K.G. Sap, van New York naar Cadix, alhier binnen, heeft schade aan zeilen en verschansingen, hebbende de 13e november in een orkaan plat op zijde gelegen en sedert die tijd voortdurend veel slecht weer doorgestaan.

Afbeelding
Datum 05 juli 1864
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Groningen, 2 juli. Aangaande de schepen JOHANNA JACOBA, kapt. Sap, de 27e november ll. van Elseneur naar Amsterdam vertrokken, en NEƊRLANDS HERSTEL, kapt. Hubert, de 30e november van de Eems naar zee gezeild, heeft men sedert niets vernomen.

Afbeelding
Datum 28 december 1867
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant

Advertentie. Pro Deo. Op heden, de 26e december 1867, ten verzoeke van Jan Nieulant, sluiswachter, als vader en voogd over zijn minderjarig kind Jan Nieulant, door hem in echt aan wijlen zijn huisvrouw Klara van Sijn verwekt, alsmede ten verzoeke van Bastiaan van Sijn, buiten beroep, beide wonende te Delfshaven, heb ik Otto Vermeij, deurwaarder bij de Arrondissements Rechtbank te Rotterdam, gedagvaard: Klaas Geuchie Sap en zijn dochter Catharina Sap, wier tegenwoordige verblijfplaats is onbekend, om op 8 april 1868 te verschijnen ter terechtzitting van de Arrondissements Rechtbank te Rotterdam:
-          Aangezien de eerste gedaagde als gezagvoerder, en de tweede gedaagde als passagier in de loop van het jaar 1863 met het Nederlandse kofschip JOANNA JACOBA van Amsterdam naar Elseneur zijn vertrokken en met dat schip op de 27e november van dat jaar de terugtocht naar Amsterdam hebben ondernomen.
-          Aangezien sedert laatstgemelde dagtekening van dat schip, zijn gezagvoerder, passagier en bemanning niets meer is vernomen en het waarschijnlijk op de Nederlandse kust met man en muis is vergaan.
-          Aangezien de gedaagden bij het verlaten hunner woonplaats geen volmacht tot het waarnemen hunner zaken hebben achtergelaten.
-          Aangezien de eisers belang hebben, dat door rechterlijk vonnis worde verklaard, dat er rechtsvermoeden van het overlijden van bovengenoemde Klaas Geuchie Sap en zijn dochter Catharina Sap bestaat sedert de 27e november 1863.
Dat zij alsnog van hun aanwezen doen blijken.
O. Vermeij, deurwaarder (opm: sterk bekort; het eventuele familieverband wordt niet toegelicht)

Afbeelding
Datum 08 augustus 1868
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant

Advertentie. Heden de 5e augustus 1868, ten verzoeke van Jan Nieulant, sluiswachter, in hoedanigheid van vader en voogd over zijn minderjarig kind Jan Nieulant, door hem in echt aan wijlen zijn huisvrouw Klara van Sijn verwekt, alsmede ten verzoeke van Bastiaan van Sijn, buiten beroep, beiden wonende te Delfshaven, heb ik George Christoph Schoeller, deurwaarder bij de Arrondissements-Rechtbank te Rotterdam, gedagvaard Klaas Geuchie Sap en zijn dochter Catharina Sap, laatst gewoond hebbende te Delfshaven, wier tegenwoordige woonplaats is onbekend, om op woensdag 18 november 1868 te verschijnen ter terechtzitting van de Arrondissements-Rechtbank te Rotterdam om te horen concluderen:
-          Aangezien de eerste gedaagde als gezagvoerder en de tweede gedaagde als passagier in de loop van het jaar 1863 met het Nederlandse kofschip (opm: schoener) JOANNA JACOBA van Amsterdam naar Elseneur zijn vertrokken en met dat schip op de 27e november van dat jaar van daar de terugtocht naar Amsterdam hebben ondernomen.
-          Aangezien sedert laatstgemelde dagtekening van dat schip, zijn gezagvoerder, passagier en bemanning niets meer is vernomen en het waarschijnblijk op de Nederlandse kust met man en muis is vergaan (opm: zie NRC 050764).
-          Aangezien de eisers belang hebben, dat door rechterlijk vonnis worde verklaard, dat er rechtsvermoeden van het overlijden van bovengenoemde Klaas Geuchie Sap en zijn dochter Catharina Sap bestaat sedert de 27e november 1863, zijnde de dagtekening, waarop het laatste bericht van hen is ingekomen.
Dat zij alsnog in persoon of door iemand van hunnentwege van hun aanwezen doen blijken.
G.C. Stoeller (opm: sterk bekort)

Afbeelding