Inloggen
BERTHA VICTORIA - ID 14471


Kroniekberichten

Datum 28 mei 1852
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Kiellegging, bouw en stapelloop van schepen

Lemmer, 19 mei. Heden is van de werf de Herstelling, van de scheepsbouwmeester C.P. Bakker alhier, met goed gevolg te water gelaten het schooner schip BERTHA VICTORIA, groot 140 tonnen, gebouwd voor rekening ener rederij onder directie van de heren J.S. Tromp en Zoon te Woudsend.

Afbeelding
Datum 16 december 1853
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 15 december. Het schip (opm: schoenerbrik) BERTHA VICTORIA, kapt. Strootman, van Kroonstadt herwaarts gedestineerd, is de 11e dezer op de Zuiderzee bij Marken in het ijs bezet geraakt. Men had een overeenkomst gesloten om het in veiligheid te brengen, de lading te lossen en te Monnikendam op te slaan.

Afbeelding
Datum 15 maart 1856
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 14 maart. Volgens brief van kapitein G.H. Strootman, voerende het schip (opm: brik) BERTHA VICTORIA, van Inverkeithing naar Konstantinopel (opm: istanbul), in dato Konstantinopel 25 februari, was hij bij het inzeilen der Dardanellen, door een hevige storm uit het Westen overvallen en aan de grond vastgeraakt, doch met assistentie van een stoomboot weder af- en aldaar in de haven gebracht, alwaar hij door aanvaring van een uit zee komende stoomboot schade had bekomen.

Afbeelding
Datum 15 oktober 1858
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Amsterdam, 13 oktober. Volgens brief van Hjörring, is het wrak en de nog ongeborgen lading van het in november 1857 op de reis van St. Petersburg naar Amsterdam bij Hirtshals gestrande schoenerschip (opm: schoenerbrik) BERTHA VICTORIA, kapt. G.H. Strootman (opm: zie NRC 261157), voor 708.4.8. thaler verkocht.

Afbeelding