Inloggen
TWEE GEBROEDERS (DE) - ID 14419


Kroniekberichten

Datum 25 juli 1851
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Groningen 24 Juli. Gisteren arriveerde alhier de schoenergaljoot DE TWEE GEBROEDERS, groot 101 ton, kapit. H.M. Kooima van Sappemeer, gebouwd bij D.H. Holthuis te Veendam.

Afbeelding
Datum 07 mei 1852
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 6 mei. De Nederlandse kof TWEE GEBROEDERS, kapt. Koolma, van Amsterdam naar Napels, is volgens brief van Texel van 5e dezer, de 3e dito op Burgzand aan de grond vastgeraakt, doch de volgende dag, na een gedeelte van de lading suiker in een lichter gelost te hebben, in vlot water gekomen. Het heeft de lading weder ingenomen en zal de reis voortzetten.

Afbeelding
Datum 14 januari 1863
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Dantzig, 11 januari. Alhier overwinteren de volgende Nederlandse schepen: LUBBEGIENA, kapt. Borgman; JOHANNA, kapt. Brouwer; ANNACHIENA, kapt. Jonker; FENNA HENDRIKA, kapt. Pot; WILHELMINA EGBERDINA, kapt. Top.

Afbeelding
Datum 01 oktober 1865
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Elseneur, 29 september. Het te Pekel-A thuis behorende schip LUBBEGINA (opm: galjoot LUBBEGIENA, zie ook AH 051065), kapt. O.A. Borgman, van Cardiff naar Horsens, is in de Noordzee gezonken. Het volk is gered en alhier aangebracht.

Afbeelding
Datum 05 oktober 1865
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Woodbridge, 29 september. Te Orford is aangespoeld een stuk van een wit geschilderd naambord, waarop “Borgmann," en te Orfordhaven dito, waarop “LUBBEGIENA."
(NB. Afkomstig van het in de Noordzee gezonken Nederlandse schip LUBBEGIENA, kapt. Borgman, van Cardiff naar Horsens, waarvan het volk te Elseneur is aangebracht [opm: zie NRC 011065])

Afbeelding