Inloggen
PRECIOSA - ID 14352


Kroniekberichten

Datum 03 juli 1850
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Advertentie. Tegen medio augustus of daaromtrent zal van Amsterdam naar Curaçao geëepedieerd worden het nieuw gebouwd en gezinkt schoenerschip PRECIOSA, kapt. K. Ouwehand, hebbende uitmuntende gelegenheid zowel tot de overvoer van goederen als van passagiers. Nadere informatiën zijn te bekomen bij de boekhouders Kerkhoven & Coutinho te Amsterdam, of bij de cargadoors J. Daniels & Zonen & Arbman, mede aldaar. (opm: eerste reis)

Afbeelding
Datum 30 september 1850
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Advertentie. In het begin van oktober zal van Amsterdam naar Curaçao geëxpedieerd worden het nieuw gebouwd en gezinkt schoenerschip PRECIOSA, kapt. K. Ouwehand, hebbende uitmuntende gelegenheid zowel tot de overvoer van goederen als van passagiers. Nadere informatiën zijn te bekomen bij de boekhouders Kerkhoven & Coutinho te Amsterdam, of bij de cargadoors J. Daniels & Zonen & Arbman, mede alhier. (opm: eerste reis)

Afbeelding
Datum 07 december 1850
Krant CCR - Curaçaosche Courant

De Nederlandse schoener-brik PRECIOSA, kapt. K. Ouwehand, is alhier gisteren morgen (opm: 6 december) van Amsterdam aangekomen.

Afbeelding
Datum 19 oktober 1864
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Falmouth, 17 oktober. De Nederlandse schoener PRECIOSA (opm: bouwjaar 1850), kapt. K. Ouwehand, van Amsterdam met stukgoed naar Lissabon, is 5 oktober op de hoogte van Kaap Finisterre, in aanzeiling geweest met de te St. Ives te huis behorende schoener TONKIN, van Alexandrië komende. De PRECIOSA bekwam zoveel schade dat men het schip heeft verlaten. De bemanning is, met uitzondering van een jongen, gered en hier aangebracht. De TONKIN bekwam enige schade aan de scheg.

Afbeelding