Inloggen
ELIZABETH - ID 14302


Kroniekberichten

Datum 08 juni 1855
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Aalborg, 2 juni. Volgens bericht uit Thisted is de Nederlandse kof ADMIRAAL GRAAF VAN HEYDEN, gevoerd geweest door kapt. Drent, welke de 17e augustus A.P. (opm: verleden jaar) op de reis van Gloucester naar Koningsbergen (opm: Kaliningrad) op Harborre (opm: Harboøre) Strand, vastgeraakt is, de 16e mei j.l. vlot gekomen en de volgende dag in het Aggerkanaal binnengebracht.

Afbeelding
Datum 16 november 1864
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Nerva, 13 november. Het Nederlandse schip ADMIRAAL GRAAF VAN HEIDEN, kapt. Drent, is alhier gebleven. De opvarenden zijn gered.

Afbeelding
Datum 21 november 1864
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Nerva, 12 november. Het Nederlandse schip ADMIRAAL GRAAF VAN HEYDEN, kapt. Drent, 6 dezer van hier met een lading hout naar Harlingen gezeild, is door het volk verlaten, met de volle lading aan boord, bij Gute Peutköf aan strand gedreven. Het schip ligt met gebroken dek geheel op zijde en heeft water in het ruim. Men is bezig tuig en lading te bergen. De bemanning, die zich op dit ogenblik op het eiland Truters bevindt, heeft het schip 9 dezer moeten verlaten, aangezien het door slagzijde geheel onhandelbaar was geworden.
De kapitein en verdere equipage wordt hier verwacht. (Kortelijk medegedeeld in ons nummer van 16 dezer.)

Afbeelding
Datum 22 november 1864
Krant AH - Algemeen Handelsblad

 
AH 22-11-1864
21 Nov. het Nederlandsche schip ADMIRAAL GRAAF VAN HEYDEN, kapt. Drent, (zie A. H. B. van 17 dezer),
wordt uit Nerva dd. 12 Nov. nog het volgende gemeld: Bedoeld schip,dat op 9 dezer van Nerva met eene lading hout naar Harlingen vertrok ligt vier a vijf mijlen van Nerva, aan de Estlandsche kust bij Gute Peuthof op strand, met de volle lading aan boord, maar door het volk verlaten. Het schip ligt met gebroken dek geheel op zijde en heeft water in het ruim. Men is bezig tuig en lading ta bergen. De equipage die zich op dit oogenblik op het eiland Groot Tütters bevindt, was genoodzaakt het schip den 9den dezer, in de nabijheid van Klein Tütters te verlaten, omdat het door het ijs niet meer was te besturen. Nadere bijzonderheden ontbreken. Kapitein Drent benevens de overige equipage worden hier verwacht.

Afbeelding