Inloggen
ANNECHIEN - ID 14271


Kroniekberichten

Datum 23 januari 1852
Krant GRC - Groninger Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

23-01-1852 Groninger Courant. Sylt, 14 Januarij. Het Nederlandsche schip ANNECHIENA, kapit. Bakker, van Rouaan , met rogge naar Hamburg, is eergisteren op Hörnumstrand gestrand en is zwaar ontrampoueerd, doch het volk gered : men is bezig de lading, die grootendeels nat is, te bergen.

Afbeelding
Datum 27 januari 1852
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

De lading rogge van het schip ANNECHIENA, kapt. Bakker , van Rouaan naar Hamburg, bij Hörnum (opm: op Sylt) gestrand, is grotendeels droog gebleven en bereids daarvan een aanzienlijk gedeelte gelost (opm: het schip ging verloren).

Afbeelding
Datum 05 februari 1852
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Tondern (opm: Tonningen, nu Tønder), 24 januari. Het te Sappemeer te huis behorende schip ANNECHINA, kapt. Bakker, met een lading rogge van Rouaan naar de Elve (opm: Elbe) bestemd, hetwelk de 12e dezer bij Sylt gestrand is – zie ons nommer van 23 januari, art. Sylt – kan wegens het jaargetijde voor als nog niet afgebracht worden. Evenwel heeft men de hoop, dit naderhand te kunnen bewerkstelligen. Van de lading zijn 733 tonnen (opm: vaten) rogge onbeschadigd en 274 tonnen beschadigd gelost. Ook nog een kleine hoeveelheid linnen, zo mede de inventaris heeft men geborgen.

Afbeelding