Inloggen
IMKA GIEZEN - ID 14047


Kroniekberichten

Datum 31 augustus 1855
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Delfzijl, 29 augustus. Het schip (opm: tjalk) IMKE GIEZEN, kapt. H. Puister, van Anklam (opm: Mecklenburg-Vorpommern) naar Amsterdam, is alhier met gebroken mast en meer andere schade binnengelopen.

Afbeelding
Datum 13 januari 1857
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Zoutkamp, Zoltkamp, 8 januari. De schepen JACOBUS BEGEMAN, kapt. Reijer, GESINA, kapt. Van Klooster, DIEWERDINA, kapt. Westenberg, JONGE GERRIT, kapt. Hazewinkel, CHRISTINA WOBBEGINA, kapt. Van der Werp, VROUW ALIDA, kapt. Van der Werff, IMKE GIEZEN, kapt. Puister, JAN JACOB, kapt. Schaap en ZWAANTINA, kapt. Bakker, zijn wegens ijsgang in de haven gehaald. De GRIJPSKERK, kapt. Zomerdijk, ligt aan het Hoofd en HENNECHIENA VROOM, kapt. Kistenkas, MARCHIENA ROSALIE, kapt. Koning en JUFFER GRIETJE, kapt. Balkema, liggen onder Oostmahorn in het ijs bezet.

Afbeelding
Datum 23 maart 1861
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Kennisgeving. Op vrijdag 12 april 1861, des morgens te half tien uur, zal ter terechtzitting van de Arrondissementrechtbank, ten laste van Hendrik Jacobs Puister, schipper, wonende aan boord van zijn schip, liggende met hetzelfde in het Schuitendiep te Groningen, uit kracht van een Grosse ener acte van koop en verkoop verleden voor Mr. J.C. van Slooten, notaris residerende te Veendam, openlijk verkocht en aan de meestbiedende of hoogst afmijnende worden toegewezen: een overdekt tjalkschip, genaamd IMKA GIEZEN, volgens meetbrief geijkt op 78 ton, met al deszelfs opgoederen en toebehoren, thans liggende in het Schuitendiep, bij de Steentilpoortenboog te Groningen, in eigendom toebehorende en bevaren wordende door de geëxecuteerde, zijnde hetzelve ten verzoeke van Jan Roelfs Giezen, landbouwer wonende te Muntendam, gearresteerd bij procesverbaal van 8 maart 1861, daarvan door de deurwaarder P. Hekkema, wonende te Groningen, opgemaakt, behoorlijk geregistreerd en overgeschreven op 11 maart 1861 in het register der schepen en vaartuigen, ten kantore van Hypotheken te Groningen, in deel II No. 1486 Fol. 137 - 138. Dagregister deel 4. No. 739 bij de bewaarder, van Boneval Faure. Gemeld tjalkschip en toebehoren wordt door de executant ingezet voor de som van NLG 150.
Mr. H van Giffen, Procureur.

Afbeelding
Datum 12 januari 1862
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Kiel, 8 januari. Alhier overwintert het Nederlandse schip (opm: tjalk) IMKA GIEZEN, kapt. B.G. Smit.

Afbeelding
Datum 13 september 1862
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Tonningen (opm: Tönning), 10 september. De Nederlandse tjalk IMKE GIEZEN, kapt. Smit, van Bremerhaven met verfhout naar St. Petersburg, is in zee gezonken. De bemanning is gered en hier aangebracht.

Afbeelding