Inloggen
MARCHIENA BOSSCHER - ID 14007


Kroniekberichten

Datum 08 december 1848
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Croonstad, 20 november. Het schip MARCHIENA BOSSCHER, kapt. Smit, is wegens gebrek aan proviand teruggekeerd en ligt aan deze zijde van Tolbucken ten anker.

Afbeelding
Datum 12 december 1848
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

Het schip MARGINA BOSSCHER, kapt. Smid, van Petersburg naar Elseneur, is de 23ste november, wegens gebrek aan proviand, te Croonstad uit zee teruggekomen en is in de haven gehaald om enige schade te herstellen.

Afbeelding
Datum 06 augustus 1858
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Londen, 4 augustus. Kapt. Ketelaar, met het schip PHOEBUS alhier gearriveerd, is op 28 juli op 65º N.B. en 05º O.L. gepasseerd het wrak van het te Veendam te huis behorende kofschip MARIA CATHARINA, kapt. H.M. van Dijk. Men zie omtrent de schipbreuk van de MARIA CATHARINA ons nommer van 31 juli, art. Hellevoetsluis.

Afbeelding
Datum 20 maart 1860
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 17 maart. Aangaande de Nederlandse schepen JACOBA GEZINA (opm: schoener), kapt. A.A. de Groot, ROELFINA ROELINA, kapt. Lula (opm: kof, kapt. J.J. Lula, zie NRC 260560) en PHOEBUS, kapt. Ketelaar (opm: kof, kapt. C.W. Ketelaar) de beide eerste 2 november van de Sulina naar Falmouth en de laatst 28 november van Kopenhagen naar Engeland vertrokken, heeft men sedert niets vernomen.

Afbeelding