Inloggen
FOSSIENA SIERS - ID 13852


Kroniekberichten

Datum 02 april 1853
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Calais, 28 maart. Het te Veendam te huis behorende schip FOSSIENA SIERS, kapt. Boiten, hetwelk op de reis van Bordeaux naar Amsterdam in de storm van de 24e op de 25e februari ten oosten van onze haven is gestrand - zie ons nommer van de 28e februari - is eergisteren vlot en hier binnengebracht. Het schip schijnt veel geleden te hebben; men hoopt evenwel hetzelve weder in staat te kunnen brengen, om zee te bouwen en de lading wijn, welke hier opgeslagen ligt, verder naar de bestemming te vervoeren.

Afbeelding
Datum 17 mei 1853
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Calais,12 mei. De Nederlandse kof FOSSIENA SIERS, kapt. Boiten, welke op deszelfs reis van Bordeaux naar Rotterdam, als vroeger gemeld, bij Waldam op strand is geweest, doch later vlot en alhier binnen werd gebracht, heeft de reparatie bijna geëindigd en zal binnen weinige dagen de lading weder aan boord nemen.

Afbeelding
Datum 03 maart 1864
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Penzance, 2 maart. Het Veendammer kofschip FOSSIENA SIERS, kapt. Boiten, van Sevilla met lood en kurk naar Newcastle, is op 26 februari op 46º24’ NB en 12º05’ WL in zinkende staat verlaten, doch het volk, uit de kapitein en 3 matrozen bestaande, gered door de FAITHFULL, van Aquila naar Shields, en te Penzance aangebracht.

Afbeelding