Inloggen
ADMIRAAL DE WINTER - ID 13689


Kroniekberichten

Datum 28 januari 1851
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Ten overstaan van Mr. J.W. Quintus, notaris te Groningen, zal op woensdag 12 februari 1851, des avonds te 7 uur, ten huize van de kastelein G.F. Rasker bij de Kranepoort te Groningen, publiek worden verkocht het sterk en welgebouwde schoenerkofschip, genaamd ADMIRAAL DE WINTER, groot 102 tonnen, in 1845 gebouwd op de werf van J. Hooites te Hoogezand, thans liggende te Groningen, met complete inventaris, invoege op de aanslagbilletten zal worden omschreven. Te aanvaarden 14 dagen na de toeslag.

Afbeelding
Datum 22 mei 1854
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Thisted, 15 mei. De Nederlandse schoenerkof ADMIRAAL DE WINTER, kapt. E.H. Sissingh, van Newcastle naar Gothenburg bestemd, is in de nacht van de 13e op de 14e dezer aan de zuidzijde in het Agger-Kanaal aan de grond geraakt. De bemanning is gered en ook hoopt men het schip door de lading overboord te werpen, vlot te brengen. De wind is evenwel op dit ogenblik N.W. en dus ongunstig om het voorgestelde doel te bereiken.
(opm: de kof, bouwjaar 1845, kapt. Egbert Harms Sissingh, ging verloren)

Afbeelding
Datum 27 mei 1854
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Thisted, 19 mei. Alhoewel men alle moeite aangewend heeft, is het nog niet mogen gelukken om het Nederlandse schip ADMIRAAL DE WINTER, kapt. Sissingh, hetwelk in de nacht van 13 op 14 dezer in het Agger-kanaal gestrand is – zie ons nommer van 22 dezer – weder in vlot water te brengen. Er is dan ook op dit ogenblik weinig waarschijnlijkheid, dat men daarin slagen zal.
(opm: zie NRC 290554)

Afbeelding
Datum 29 mei 1854
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Thisted, 21 mei. De in het Agger Kanaal gestrande Nederlandse schoener ADMIRAAL DE WINTER, kapt. E.H. Sissing – zie ons nommer van de 22e dezer – is, nadat de poging om het schip af te brengen mislukt is, in de nacht van de 18e op de 19e dezer zo diep gezonken, dat de zee er over henen breekt, zodat het schip als wrak te beschouwen is. Van de inventaris heeft men het grootste gedeelte kunnen bergen. Van de lading heeft men bereids 2/3 overboord geworpen, en van de rest zal waarschijnlijk niets kunnen geborgen worden.

Afbeelding