Inloggen
VROUW KLASIENA (DE) - ID 13599


Kroniekberichten

Datum 03 oktober 1845
Krant GRC - Groninger Courant

Gepasseerd te Rendsburg:
23 september: kapt. Brouwer, HARMINA, van Greifswald naar Worms; kapt. De Jonge, ALIDA IKINA, van Brussel naar Lübeck.
24 september: kapt. De Vries, CHRISTINA, van Leer naar de Oostzee; kapt. Dokter, MARIA GEERTRUIDA, van Amsterdam naar de Oostzee; kapt. Brons, HELENA BRONS, van Amsterdam naar Flensburg; kapt. Blauw, VROUW JANTINA, van Amsterdam naar Danzig; kapt. Wilkens, JANTINA, van Delfzijl naar Danzig; kapt. Visser, MINERVA, van de Wezer naar Bogense; kapt. Bekkering, VRIENDSCHAP, van Antwerpen naar Koningsbergen; kapt. Wolkammer, EENIGE BROEDER, van Danzig naar Delfzijl.
25 september: kapt. Nielsen, ELISABETH, van Stettin naar Rotterdam; kapt. Das, HERMANNA, en kapt. Hitman, JONGE HENDRIK, beide van Rotterdam naar Stettin; kapt. Mulder, VROUW LUBIENA, van Danzig naarNederland; kapt. Kuiper, MEINSINA, van Koningsbergen naar Nederland; kapt. Kroon, CATHARINA HENDRIKA, van Hamburg naar Kioge; kapt. Lucht, ELSINA, van Hamburg naar Randas; kapt. Gort, ONDERNEMING, van Hamburg naar Koningsbergen; kapt. Duit, FENNEGINA, van Amsterdam naar Danzig.
Gepasseerd te Tonningen:
22 september: kapt. Wijnstok, VRIENDSCHAP, van Amsterdam naar de Oostzee.
24 september: kapt. De Vries, VRIENDSCHAP, van Koningsbergen naar Amsterdam; kapt. Wolthuis, VROUW KLASINA, van Amsterdam naar de Oostzee; kapt. Stuit, EENDRAGT, van Workum naar Koningsbergen; kapt. De Winter, CATHARINA, van Rotterdam naar Danzig.

Afbeelding
Datum 12 mei 1849
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Rendsburg, 7 mei. De Nederlandse schepen CATHARINA, kapt. De Winter, van Hamburg naar Koningsbergen, en VROUW KLASINA, kapt. Wolthuis, van Dokkum naar Rostock, die ten gevolge der blokkade in Holtenau lagen, zijn, alhoewel met contrarie wind, naar zee gegaan, aangezien er door een circulaire van de blokkadechef te Kiel aan de consuls der neutrale mogendheden bekend was gemaakt, dat de neutrale schepen tot de middag van de 5e ongehinderd uitzeilen mochten.

Afbeelding
Datum 01 september 1854
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

De 26e augustus is te Swinemünde voor noodhaven ingekomen het schip ABELDINA, kapt. Olthoff, van Memel met hennep en lompen naar Londen bestemd. wegens gebroken mast.

Afbeelding
Datum 09 januari 1864
Krant VWB - Vlissingsch Weekblad
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Vlissingen, 8 januari. In onze haven zijn binnengekomen om te overwinteren de navolgende schepen: NOORDSTER, kapt. Luteijn en STAD MIDDELBURG, kapt. Ouwehand, beide van Batavia naar Middelburg; ELISABETH HELENE, kapt. Koerkamp, van Triest naar Rotterdam; WILLEM, kapt. Hecurich, van Pillau naar Dordrecht; MARTHA, kapt. van Veen, van Bremen naar Antwerpen; MARIA, kapt. Teltes, van Bremen naar Brussel; en KNUTTENBORG, kapt. Frantzen, van Denemarken naar Antwerpen.
Ook is binnengekomen het Nederlandse kofschip MARGARETHA, kapt. Korte, van Antwerpen met stukgoed naar Smyrna, hetwelk een klein gedeelte der lading gelost heeft en op de bank gehaald is, om nagezien en waarschijnlijk gerepareerd te worden.

Afbeelding
Datum 23 november 1864
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant

Mandall, 20 november. Het schip MARTHA, kapt. Van der Veen, van Amsterdam naar Aalborg, is alhier vol water binnengelopen. De lading, doornat, wordt gelost.

Afbeelding
Datum 12 december 1864
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Harlingen, 10 december. Het van Amsterdam met tabak naar Aalborg bestemde en hier te huis behorende schip DE JONGE MARTHA, kapt. Van der Veen, is op de rotsen bij Mandal in de nacht van 17 op 18 november j.l. verongelukt en zal geheel weg zijn. Daarbij is de stuurman omgekomen, doch de verdere equipage is gered. Het bericht in de zeetijdingen als zoude dit schip daar lek of vol water binnengekomen zijn is dus onjuist.

Afbeelding
Datum 15 december 1864
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Harlingen, 10 december. Het hier te huis behorende schip MARTHA, kapt. Van der Veen, van Amsterdam met tabak naar Aalborg, is in de nacht van 17 op 18 november in een storm op de klippen bij Mandal gestrand en zal weg zijn. De bemanning is gered, met uitzondering van de stuurman. (opm: het vroegere bericht was dus abusief)

Afbeelding
Datum 18 december 1864
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Amsterdam, 17 december. Volgens brief, d.d. Mandal 7 dezer, waren uit het wrak van het schip JONGE MARTHA, kapt. v. d. Veen, van hier naar Aalborg, aldaar op de kust gestrand, geborgen 16 balen tabak, 2 vaatjes haring, enz., die de 29e dezer verkocht zouden worden.

Afbeelding