Inloggen
GEERTJE - ID 13460


Kroniekberichten

Datum 29 november 1842
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

De schepen GESINA JANTINA, kapt. De Jonge, van St. Petersburg naar Nantes, DE HOOP, kapt. Panjer, van Danzig naar Rouen, GEERTJE, kapt. Mandema, van Stralsund en de VROUW BARBARA, kapt. Jonker, van Stettin, beide naar Amsterdam, ANNA JANTINA, kapt. Kramer, van Stralsund naar Antwerpen, BERENDINA, kapt. Rasker, van Odense naar Groningen en ONDERNEMING, kapt. Gort, van Bremen naar Kopenhagen, zijn de 18e november te Cuxhaven binnengelopen.

Afbeelding
Datum 13 december 1842
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Scheepstijdingen. De schepen DE VROUW GEERTJE, kapt. Mandema, van Stralsund naar Rotterdam en REGINA, kapt. Koop, van Dantzig naar Amsterdam, zijn volgens brief van Delfzijl dd. 8 dec. aldaar binnengelopen, het eerste lek, met gebroken roer enz., moet lossen en het tweede mede lek en met slagzijde.

Afbeelding
Datum 13 december 1842
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Te Delfzijl gearriveerd de 8e december, TEKLA, kapt. Meinders, van Dedern; VROUW GEERTJE, kapt. Mandema, van de Oostzee naar Amsterdam, lek schip, moet lossen om te repareren; REGINA, kapt. Koop, van Danzig naar Amsterdam, met slagzij, lek schip en onklare pompen; de 10e dec. GEZINA, kapt. Bolhuis en de VROUW IDA, kapt. De Vries, beide van Bremen; TWEE GEBROEDERS, kapt. De Groot, van Emden.
Vertrokken: de 16e december JOHANNA, kapt. De Jong, naar Leer.

Afbeelding
Datum 15 april 1843
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Rotterdam, 14 april. Het schip (opm: tjalk) GEERTJE, kapt. J.K. Mandema, van Straalsund naar Rotterdam, te Delfzyl binnen, was de 10e dezer van de geleden schade hersteld en gereed om de reis voort te zetten.

Afbeelding
Datum 05 mei 1843
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Het schip (opm: tjalk, bouwjaar 1842) GEERTJE, kapt. J.K. Mandema, van Koningsbergen naar Rotterdam, laatst van Delfzijl, is 30 april in het Amelander gat gestrand, doch het volk gered en de lading geborgen (opm: zie PGC 190543).

Afbeelding
Datum 19 mei 1843
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Aangaande het schip DE VROUWE GEERTJE. kapt. Mandema, van Straalsund naar Rotterdam op Ameland gestrand, wordt van daar de 6 mei gemeld dat de lading tarwe en gerst hoofdzakelijk, doch een derde beschadigd, geborgen was, zo mede de tuigage; het schip zou weg zijn, zijnde in het midden gebroken. (opm: tjalk GEERTJE, zie AH 050543)

Afbeelding
Datum 26 mei 1843
Krant LC - Leeuwarder Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Advertentie. De notaris Goslings, te Harlingen, zal, op woensdag den 31 mei 1843, des middags ten 12 ure, in de Korenbeurs bij de weduwe Gebel aldaar, in het openbaar tegen contante betaling, verkopen: Plus minus 20 lasten garst en 11 lasten tarwe, afkomstig uit het, op Ameland gestrande schip GEERTJE, kapitein Mandema (opm: zie AH 050543).
Alles des voormiddag van den dag van verkoop, van 9 tot 11 ure te bezichtigen, in het Pakhuis wijk A, no. 23, aan de Noorderhaven te Harlingen.

Afbeelding