Inloggen
HENDERIKA - ID 13436


Kroniekberichten

Datum 28 januari 1845
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Verkoop van een in executoriaal beslag genomen schip.
Op maandag de 24e februari 1845, des voormiddags ten elf ure, zal ter terechtzitting van de Arrondissements Rechtbank te Amsterdam, Eerste Kamer, aan de meestbiedende of hoogstmijnende, worden verkocht het na te melden schip, te weten een kofschip met deszelfs toebehoren, genaamd HENDERIKA, gemeten op 61 tonnen, gevoerd wordende door en toebehorende aan Pieter Eerkes Bossenga, liggende te Amsterdam in het Oosterdok aan de Kalkmarktsluis. Deze verkoop geschiedt ten verzoeke van de heren Sytses Calkema, negociant, wonende op het Hoogezand, Roelf Bartels van Leggelo, negociant, wonende te Foxham onder Kolham, en Wijnandus Geerts Bodewes, scheepsbouwer, wonende te Martenshoek onder Kropswolde, allen ten deze woonplaats gekozen hebbende ten kantore van François Theodore Lublink, procureur te Amsterdam en als zodanig door voornoemde executanten gesteld om de executoriale verkoop van het voormelde schip te vervolgen uit krachte van de in executoriale vorm uitgegeven grosse ener acte van koop en geldlening tussen de executanten en voormelde schipper op de 2e september 1841 ten overstaan van Mr. Johan Rengers Hora Siccama, openbaar notaris, residerende op het Hoogezand, ten einde betaling te erlangen: 1e van een somma van NLG 3.450 voor de hoofdsom, en 2e van een somma van NLG 724,50 voor renten, behalve de verder verschuldigde interessen en kosten en ten laste van voornoemde Pieter Eerkes Bossenga, schipper te Veendam. Het voormelde schip wordt door de executanten ingezet op een somma van NLG 500, welke inzet de plaats vervangt van het eerste opbod.
Amsterdam, 25 januari 1845, F.Th. Lublink, procureur.
(opm: de kof werd verkocht, zie AC 260245, nieuwe naam ANNEGINA, kapt. J.J. Joosten; zie echter ook AC 041145)

Afbeelding
Datum 01 november 1845
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Norden, 25 oktober. Op Spikeroog zijn vele wrakstukken aangedreven, waaronder een naambord, waarop stond De Hoop van Pekel A, alsmede een groot zeil, waarop met zwarte letters R.P. Brons, Pekel A (opm: vermoedelijk de initialen van zeilmaker Reint Pieters Brons uit Oude Pekela; een schip genaamd HOOP thuishaven Pekela wordt in 1845 niet vermist).
Op Juist is een naambord aangespoeld, waarop met vergulde letters op een blauwe grond stond de naam J.J. Joosten – Wildervank 1845. (opm: zie AC 041145)

Afbeelding
Datum 04 november 1845
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Norden, 27 oktober. Op Baltrum is aangespoeld een naambord waarop met vergulde letters ANNEGIENA, vermoedelijk afkomstig van het schip ANNEGIENA, kapt. I.J. Joosten (opm: kof; kapt. Jan Jans Joosten; zie ook NRC 011145 en vergelijk AC 280145), de 14e dezer van Sunderland naar Kampen vertrokken.

Afbeelding